Vučićev prijatelj Orban prisvaja deo Srbije - vlast ćuti!

Poenta je da niko na ulici ne govori srpski i to me je iznenadilo. Ali, desilo mi se i da budem u vojsci sa Mađarom iz nekog vojvođanskog sela koji ne zna reč srpskog.
Postoje takvi slucajevi mislim na vojnika, medutim, dosta osoba koje su dosle sa strane ne poznaje madarski jezik, do sredine 70-tih sasvim normalno je bilo u Backoj kao i ostalim delovima Vojvodine poznavati i Nemacki, a u sredinama gde su se govorili ostali i njih poput slovackog itd.

gde sam ja u ovoj temi to sirio netrpeljivost ?

moras biti kaznjen za uvrede

ja sam svoje kazne za mnogo manje stvari od tvojih dobijao
a moje price o dinku koji siri netrpeljivost tako sto kaze da ce srusiti srpsku crkvu namenjen zrtvama fasizma je upravo klasican primer netrpeljivosti i to prema srbima

ali to su neke druge teme.
Od kada si se pojavio na forumu, ne zelim dalje spamovati temu.

Poslednja izmena:
Pa prvo me je iznenadilo Mađar u vojsci pa smo zadužili jednog "pismenog" Mađara iz NS-a (radio je u štampariji Dnevnika) da ga nauči srpski. I, posle par meseci lepo smo komunicirali.
Imam obicaj u sali spomenuti da ne znam koji mi je maternji jezik, posto ne znam kojim sam progovorio od rodenja koristim tri.
Kada sam bio u vojsci u susedno odeljenje je dosao regrut sa nekog salasa bio je izbezumljen posto nisu bili u mogucnosti sa njime obaviti komunikaciju pozvali su me, za mene je takode bilo iznanadenje prvi put sam se u zivotu sreo sa takvim slucajem ne racunajuci privatni zivot prilikom putovanja i gostovanja stranaca gde je bio drugi profil ljudi, poslali su ga kuci najverovatnije sa pratnjom.

Pa prvo me je iznenadilo Mađar u vojsci pa smo zadužili jednog "pismenog" Mađara iz NS-a (radio je u štampariji Dnevnika) da ga nauči srpski. I, posle par meseci lepo smo komunicirali.
Eto vidiš,...zato smo mi u Srbiji od malih nogu učili i latinicu i ćirilicu. Da bi mogli po potrebi lakše naučiti "strane" jezike.😁

U 19. stoljeću su rađeni popisi stanovništva u Vojnoj krajini. Rezultati popisa kažu da je bilo oko 60% Hrvata i oko 40% Srba. Slavonci i Dalmatinci su Hrvati. Tvoje mišljenje o tome je nebitno.

Uostalom, i sami srbocentrični šovinist Pavel J. Šafarik jasno kaže 1842. godine:

"Narodno ime HRVATI prostire se daleko izvan granica koje smo (MI) odredili hrvatskom narječju jer se žitelji istarskoga poluotoka, počevši od rijeke Raše (Arsa), zatim žitelji cijeloga Primorja i njegova otočja ("čakavci"), sve do rijeke Cetine (boduli), čak do same Neretve pa odatle prema istoku u Tursku Hrvatsku, zovu sve do danas onako kako su se zvali i u vrijeme Konstantina Porfirogeneta, HRVATIMA. Od NAS su prema glavnim obilježjima svojih narječja pribrojeni u SRBE..."

Eto, čovjek ti je sam sve lijepo objasnio!
Čudno, upravo je taj Šafarik napravio kartu koja govori obrnuto, a to je da su hrvati samo na mestu oko Velebita sto i jeste mesto doseljavanja starih belih hrvata dakle cakavaca i da su tamo i bili 1842 ... a sve ostalo su iliro srbi kao sto karta kaze a to se poklapa sa naukom ILIRO(I2 haplogrupa)SRBI (R2b) sto danas jesu srbi po dnk. Hrvata dakle nema. Pogledaj sve do istre su romanizovani ilirosrbi. Kasnije Katolicka crkva i austrougarska od tih romanizovanih srba pravi Hrvate koje pridodaje ovima starim ostacima hrvata (čakavaca). I ovde su Slavonija i Dalmacija jasno razdvojene od Hrvatske.
Ako MOST6 laže, Šafarikova karta ne laže:
ŠAFARIKOVA KARTA AUSTROUGARSKE

Poslednja izmena:

Back