Vučićev prijatelj Orban prisvaja deo Srbije - vlast ćuti!

ne ja ti ih upravo dajem i postavljam. TI nemas ni jedan
Ja ovdje trebam demantirati TVOJE fiks ideje? Daj bježi! Nitko normalan na ovom svijetu nije nikada spomenuo, a kamoli tvrdio to o čemu ti fantaziraš, niti je to predmet bilo kakve raprave u međunarodnim znanstvenim krugovima. Ako želiš da pričamo o tome, stavi tu temu tamo gdje pripada. Na Teorije urote!

Patrijarh Josif Rajačić (1785. - 1861.) o odnosima Srba i Hrvata:

"Srblji i Hrvati najbliža su braća među sobom, ali je opet svaki narod imao i svoje osobito ime... Srblji imadu svoju, a Hrvati svoju istoriju... Srblji imaju svoju istočnu, a Hrvati svoju zapadnu Crkvu... svoj jezik. Ako dakle Srblji i Hrvati i jesu najbliža braća, ipak oni nisu jedan isti narod. Kada pominjem razliku ovu, ne činim to za cijelo zato da ove narode jednoga od drugoga otuđujem, nego zato da ih baš time u prijateljskom odnošenju utvrdim, kao braću".
S tim sto su tada hrvati bili samo cakavci koji je njihov jezik

Na ovoj se vidi da su Hrvati samo kajkavci i cakavci a Vojna Krajina je pod srbima u Austrougarskoj. Slavonci i Dalmatinci nisu hrvati. Nekoliko vekova ranije to je rekao i Porfirogenit

Hrvatska u Austrougarskoj sredinom 19. veka
U 19. stoljeću su rađeni popisi stanovništva u Vojnoj krajini. Rezultati popisa kažu da je bilo oko 60% Hrvata i oko 40% Srba. Slavonci i Dalmatinci su Hrvati. Tvoje mišljenje o tome je nebitno.

Uostalom, i sami srbocentrični šovinist Pavel J. Šafarik jasno kaže 1842. godine:

"Narodno ime HRVATI prostire se daleko izvan granica koje smo (MI) odredili hrvatskom narječju jer se žitelji istarskoga poluotoka, počevši od rijeke Raše (Arsa), zatim žitelji cijeloga Primorja i njegova otočja ("čakavci"), sve do rijeke Cetine (boduli), čak do same Neretve pa odatle prema istoku u Tursku Hrvatsku, zovu sve do danas onako kako su se zvali i u vrijeme Konstantina Porfirogeneta, HRVATIMA. Od NAS su prema glavnim obilježjima svojih narječja pribrojeni u SRBE..."

Eto, čovjek ti je sam sve lijepo objasnio!

E, pa neće da može. Vojvodina je deo srpske države. Kao i KiM. Zašto dozvoljavamo, da nam se neko igra i zadire u naš teritorijalni integritet. Ovo je sramota. Treba uputiti protestnu notu, svakoj državi, koja pokuša da nam se meša u teritoriju. Pa, dosta bre više Možete da nas povučete, malo niže, i to je sve. Nedam Vojvodinu. Nedam Kosovo i Metohiju. Nedam Srbiju u celosti. Bez naše države smo, repa bez korena. Može da se sprda i i igra sa nama, ko god hoće. Ne smemo to dozvoliti. Tu moramo biti patriote. Vlast nam jeste poprilično loša, ali hajde da menjamo vlast i sistem vladavine. Država je imperativ. Ona nam je najvažnija. Bez nje smo, niko i ništa. Čuvajmo Srbiju, dok još nije kasno.
Ma daj,...kao da je ne čuvamo.
To se i dalo za očekivati, čim su krenuli protesti put NS-a. To ko nije video, taj ne zna gde se nalazi. Čudi me da nisu još tamo "vaskrsli", razni antisrpski protesti.
Zbog Kosova nikada i nećemo biti niti postati punopravna članica EU ( ko da nas i boli briga više da idemo tamo).😁

Jedan od najboljih prijatelja predsednika Srbije, premijer Mađarske Viktor Orban, preko stalnog predstavnika ove države pri NATO-u ponovo provocira i to deljenjem božićnog poklona kolegama - karte Velike Mađarske, a vlast Srbije, naravno, ćuti na to što je joj je "otkinut" deo teritorije - Vojvodina.

Ištvan Balog, stalni predstavnik Mađarske u sedištu NATO-a u Briselu, poklonio je kolegama Nacionalni atlas Mađarske, štampan 2021. u Budiumpešti, u kome su ovoj državi pripojeni delovi koji danas pripadaju Sloveniji, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj, Slovačkoj, Austriji i Srbiji. Odmah posle dobijanja ovog "dara" reagovale su Vlade Hrvatske, Rumunije, Slovačke i Slovenije koje su to ocenile kao "neprihvatljiv čin".

Kako Srbija ima Misiju pri NATO, na čijem je čelu ambasador Branimir Filipović, za očekivati je da je i šef našeg predstavništva od Baloga dobio isti poklon. Ako i nije, Vučić se, opet, hvali i sa dobrim odnosima sa premijerom Slovačke Robertom Ficom, koja je cela "pripojena" Velikoj Mađarskoj, pa čudi kako ga ovaj nije obavestio da Mađarska svojata skoro 28 odsto teritorije Srbije. Posebno ako se uzme u obzir da Vučić i Fico planiraju zajedničku posetu Moskvi maja sledeće godine, na proslavu Dana pobede, pa se može pretpostaviti da su poslednjih dana bili u kontaktu.

Ali i Vučić i Vlada Srbije ćute o ovoj krađi teritorije i oživljavanju snova o Velikoj Mađarskoj. Ne žele da se zamere Orbanu koga Vučić smatra "iskrenim prijateljem". Taj vladalac članice Evropske unije podržava ugnjetavanje srpskog naroda od strane Vučića i Srpske napredne stranke. Ta podrška je predsedniku i naprednjacima značajnija od prisvajanja Vojvodine.
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i...-orban-aleksandar-vucic-velika-madjarska.html

Teritorijalne kretenzije mađarskog predsednika su odavno poznate, ali novi događaj sa deljenjem mađarskog atlasa se baš nekako poklopio sa optuživanjem studenata kako navodno oni eto oće da otcepe Vojvodinu iako to zapravo želi Vučićev drugar Orban.
Ostali oštećeni se uglavnom bune, a mi? I zašto ne?
samo nas nemoj ti ''braniti'' od madjara ko Boga te molim!

Jel ti znaš da gore iznad Novog Sada niko ne priča srpski? Bio u jednoj firmi davno, svi međusobno pročaju na mađarskom, jedino kad se meni obrate onda na srpskom. I to je bilo pre 20 godina, ko zna kako je sad. Nego svi mi volimo malo da se pravimo ludi pa posle kad nastane problem, svi u čudu. Srpska pamet, šta reći ;)
Bio sam prvi put u Subotici pre jedno 15 god. Niko na ulici ne priča srpski. Pošto mi je trebala jedna ulica, zaustavih jednu stariju ženu i prvo što sam je pitao da li govori srpski. Nasmeja se i kaže da.
I jedino gde sam još malo popričao je bilo kad sam ušao u crkvu.

Bio sam prvi put u Subotici pre jedno 15 god. Niko na ulici ne priča srpski. Pošto mi je trebala jedna ulica, zaustavih jednu stariju ženu i prvo što sam je pitao da li govori srpski. Nasmeja se i kaže da.
I jedino gde sam još malo popričao je bilo kad sam ušao u crkvu.
U Subotici svi poznaju oba zvanicna jezika, ona je multikulturna sredina.
Mnogi najverovatnije vecina intelektualaca od Danila Kisa nadalje je povezana sa Beogradom uglavnom tamo i zive, preminuli su tamo i sahranjeni.

U Subotici svi poznaju oba zvanicna jezika, ona je multikulturna sredina.
Mnogi najverovatnije vecina intelektualaca od Danila Kisa nadalje je povezana sa Beogradom uglavnom tamo i zive.
Poenta je da niko na ulici ne govori srpski i to me je iznenadilo. Ali, desilo mi se i da budem u vojsci sa Mađarom iz nekog vojvođanskog sela koji ne zna reč srpskog.

Cinkanje od osobe poput tebe koja siri nacionalnu netrpeljivost pricinjava cast.
gde sam ja u ovoj temi to sirio netrpeljivost ?

moras biti kaznjen za uvrede

ja sam svoje kazne za mnogo manje stvari od tvojih dobijao
a moje price o dinku koji siri netrpeljivost tako sto kaze da ce srusiti srpsku crkvu namenjen zrtvama fasizma je upravo klasican primer netrpeljivosti i to prema srbima

ali to su neke druge teme.

Back