Vučić u majici "I ja sam ćaci" čestitao studentima njihov dan

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa "ćaci" je nastao pre nego što su se pojavili "studenti koji žele" čini mi se.
A što se tiče dehumanozovanja, Darko Imbecil Glišić rektorovo lice je opisivao kao lice zla. Karleuša je studente nazvala najvećim zlom u istoriji Srbije. I to je tek deo onoga kako ih režimlije sve dehumanizuju.

I sad ćemo da rasplačemo zbog "ćaci", osetljive smo dušice.

Realno, uticaj Karleuše na javno mnenje je ravan nuli. Zašto ti je bitno njeno mišljenje? Da li si njen bivši fan? Izgleda da jesi.

Naravno da se trebamo zabrinuti zbog svakog oblika psihičkog maltretiranja bilo koga. Od tebe naravno ne očekujem da budeš osetljiv, tolerantan i pristojan, ali sutra će ta deca morati zajedno u školske klupe...A decu pre svega treba učiti toleranciji, ljudskosti i uvažavanju drugačijeg, a ne izrugivanju i pogrdnim izrazima. To "ćaci" je već zaživelo i ostaviće, bojim se, trajne posledice.

Nema ničega dobrog niti u promovisanju pogrdnih izraza, niti u ovom naopakom marketinškom potezu. Bojim se da će to sve ostaviti negativne posledice na naredne generacije u vidu porasta vršnjačkog nasilja, psihičkog maltetiranja u školama, vređanja i izrugivanja, te netolerancije prema svakom obliku drugačijeg mišljenja nevezano za ovu trenutnu situaciju.
Hulje, bagra i ološ su komplimenti, pretpostavljam? Jer tako predsednik jedne države nazva i prosvetne radnike i veći deo studentske zajednice. To je primer tolerancije prema drugačijem mišljenju?

Hulje, bagra i ološ su komplimenti, pretpostavljam? Jer tako predsednik jedne države nazva i prosvetne radnike i veći deo studentske zajednice. To je primer tolerancije prema drugačijem mišljenju?

S obzirom na sve nase paradokse, mi cemo konacno postici dijalog bez dijaloga. To niko ne moze u svetu da zamisli - mi mozemo!

1743771166957.jpeg

Sa kojim značenjem na umu ti koristiš pogrdni izraz “ćaci”, a koristiš ga baš često?

Da li je to isto što i hulja, bagra, ološ...?

Mislim da režimski mediji forsiraju priču da je agresivna manjina studenata, izmanipulisana od političara koji su hulje, bagra i ološ i da teroriše tihu većinu, a ne da su većina studenata hulje, ološ i bagra....Isto važi i za prosvetne radnike. Ja ne bih koristila grube reči, ali čak i ja mislim da neki od njih zaista ne zaslužuju da budu prosvetni radnici posle svega ovoga.

Političari koji su trenutno tu (ali će i njihova vremena proći) i njihova međusobna valjanja u blatu su jedna stvar, a pogrdni i dehumanizujući izraz “ćaci” koji se već odomaćio u srpskom jeziku je nešto sasvim drugo. Ostajem pri tome da će njegova raširena upotreba ostaviti trajne posledice po svest mnogih mladih ljudi, adolescenata i dece koji će usvojiti izrugivačke matrice ponašanja.

Što se tebe lično tiče, ja ne bih s tobom ulazila više ni u kakve duže polemike. Pokušavam da saznam da li je tehnički moguće nekome onemogućiti da citira moje postove, konkretno tebi. U svakom slučaju, zaštita od tebe je potrebna jer sam bila svedok više puta da si sklona provociranju i klevetanju učesnika diskusije i zloupotrebi svoje funkcije, a to se uvek završi loše po onoga kojeg ti provociraš, dok ti ostaješ nedodirljiva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video u kom čestita studentima 4. april u majici na kojoj piše "I ja sam ćaci".

"Kao što vidite u majici sam na kojoj piše 'I ja sam ćaci'... Nisam. Ti mladi momci i devojke su mnogo hrabriji od mene. Spavao sam u velikoj i toploj sobi ovde u Sofiji u hotelu, dok su oni bili pod šatorom, kiši vetru i tako se muče svaki dan i svaku noć, da ne govorim o tome da ih napadaju fizički, na sve moguće načine. A malo ko hoće da govori o njihovoj neverovatnoj borbi. I ta borba je čudesna, ti mladi ljudi u Ćacilendu ništa ne traže ni od koga, već da dobiju pravo da uče, ama baš ništa više od toga. Nikoga ne ometaju, nikoga ne blokiraju, ne provode teror, jedino što traže je njihovo pravo da uče.

U istoriju će ući kako su neki mladi ljudi imali hrabrosti da se suprodstave gomili, smeli da kažu, 'da možda nas je manje, možda nas napadate, ali mi imamo svoje uverenje'. I snaga uverenja je uvek veća i snažnija i veća od snage čopora. Snaga uverenja, snaga ideje je ono što nas vodi napred. I stavio sam majicu sa natpisom 'I ja sam ćaci', ne zato što mislim da mogu da se poredim sa njima, već da im pružim podršku i kažem koliko im se divim. I njima i blokaderima i svima drugima srećan Dan studenata! Želim im da uče, da rade i da Srbija bude uspešna", rekao je Vučić.”
link
домаћи :lol::

1743781803587.png

Back