Vučić: Stefanović parafirao sporazum o prelazima

:D

шта прича овај човек. Није имао овлашћења али је парафирао.

....Вучић је у Скупштини Србије, полемишући са Стефановићем - који је одбацио да параф има икакву правну снагу - истакао да је интегрисано управљање царином "проблем због кога се ноћима не спава".

"На то сте ставили параф и то на сваку страницу тог споразума, а онда, пошто су били избори одлучили сте да не спроводите. Али, ми смо иста држава и ова влада ће, ни крива ни дужна, мора да све спроведе у дело", истакао је Вучић.

Вучић је навео и да Стефановића не сматра лично одговорним и поручио му "да његов параф није ни био потребан, јер оно што је договорено представља међународно правни уговор за Србију".

Стефановић је реагујући на Вучићеве наводе, истакао да би он као правник требало да зна шта је параф, а шта потпис и објаснио да његов параф на том споразуму само потврђује истинитост текста испод кога се налази.

"Поред мог парафа не стоји ниједан други, зато што он само потврђује истинитост садржаја. Ја да потпишем нисам имао овлашћење, а то ће влада Србије сада морати да уради", казао је Стефановић.

Он је навео да нова влада, уколико се не слаже са договорима из Брисела, не мора ни да их спроводи
, али да то не чини јер зна да су они најбољи за Србију.

"Ако мислите да је лоше - све поништите и баците, ваши гласачи ће да аплаудирају, али и ви знате да су они најбољи за Србију, а знате и шта нас чека од ове тачке па надаље", казао је Стефановић.

Covek je u pravu.

pa ako nije obavezujući zašto je stavio svoj potpis.......i u čije ime je on potpisao........ako već nije imao ovlašćenja.....u ime srbije nije.....u čije onda......fašista i ubica iz evrope i amerike ili borisa tadića.......u čije ime....tadičćevo goovno.......stavio nam omču oko vrata a sad kaže skinite tu omču ako hoćete a nama drmaju stolicu......sve ove demokrate treba pojesti mrak.......i svi da dožive sudbinu kalabić nikole......svi do jednoga....

А нова власт, за разлику од предходне, води дијаметрално супротну политику ... националну, патриотску ...
Од ње ће Србима на КиМ бити много боље

Каква је политика нове власти?
Неко је негде написао :

Nisam pravnik ali znam da kad nesto POTPISEM- potpisano je- validno je!

Za Referendum rekose da ce biti POSLEDNJE sredstvo (kad se sve druge mogucnosti potrose), i to je bio dogovor Nikolica i Kostunice izmedju dva predsednicka izborna kruga.

Potpisano!

Ne, po svaku cenu, mislim taj ulazak u EU!

Vise je (sigurna sam) da se malo skinu s vrata, i da se naglo ne okrene sve protiv nas koji smo pred bankrotom.

Za Djilasa ne znam, ali znam da je dobio najvise glasova, vise od Vucica, i ne zanima me- iskreno. Beogradjani su tako glasali, ja nisam.

Na kraju ono sto me najvise zanima: STA TREBA DA URADIMO?

IMA(s) li neki predlog, resenje?

Ja sam pisala i ranije i sad kazem: Da sam ja vlast, ja bih proglasila KiM okupiranom teritorijom, pa da cekamo, nikad se ne zna, nikad ne reci nikad.

Ali, dole jos uvek ima Srba i njima je sve teze, STA JE RESENJE?

Nisam pravnik ali znam da kad nesto POTPISEM- potpisano je- validno je!

Za Referendum rekose da ce biti POSLEDNJE sredstvo (kad se sve druge mogucnosti potrose), i to je bio dogovor Nikolica i Kostunice izmedju dva predsednicka izborna kruga.

Potpisano!..............................

У дипломатској пракси и УСМЕНО ОБЕЋАЊЕ има тежину потписаног документа,
тако да Мали Смрад се заправо руга или народски речено, спрда са јавношћу!

Целокупна квислиншка банда је за СТО ГОДИНА САМОЋЕ! :)

Јесте у праву,али Вучић не сме да изневери задатак који су му повериле газде.... Стефановић је овом изјавом оголио СНС,ВУчића и Тому,сад се зна ко су и шта су....

Ne znam sta sme, a sta ne sme, ali ocigledno je da trazi krivca i opravdanje unapred.

Kao prvo Skupstina Srbije nije ratifikovala ni jedan od tih sporazuma, sve i da su na njima potpisi obe strane, a ne samo paraf Stefanovica.

Ovaj Vucic je gluplji nego sto sam mislio ili misli da su svi ostali glupi pa daje ovakve maloumne izjave.

Nemoj da si smesan, rec na zapadu ne znaci nista, kako u svetu biznisa tako ni u svetu politike, za sve je potreban ugovor i potpis obe strane.
Sto je opet nistavno bez ratifikacije Parlamenta.

Dobro je sto su srusili DS, ali ponekad bi ovim indijancima iz SNS bolje bilo da cute nego da pricaju gluposti.

Nemoj da si smesan, rec na zapadu ne znaci nista, kako u svetu biznisa tako ni u svetu politike, za sve je potreban ugovor i potpis obe strane. ..............

Наиван си и површан саветниче (консиљери). У дипломатији је управо како је написано: Веома често, дато усмено обећање има тежину потписаног документа!

Наиван си и површан саветниче (консиљери). У дипломатији је управо како је написано: Веома често, дато усмено обећање има тежину потписаног документа!

Evo, upravo su mu javili koliku tezinu ima usmeno "obecanje" ;)

karadzic-hague-220_784015f.jpg

Dobro, onda se mozemo vaditi na to da Skupstina nista nije ratifkovala, kao sto i nije.

Borko se ocigledno vadi sad, a secam se da je opozicija bojkotovala rad Skupstine (osim SRS-a) upravo zbog toga sto se o svemu nije raspravljalo u Skupstini, ali nisu dali pa nisu. Sad vidimo i zasto...

Ne znam sta sme, a sta ne sme, ali ocigledno je da trazi krivca i opravdanje unapred.

Kao prvo Skupstina Srbije nije ratifikovala ni jedan od tih sporazuma, sve i da su na njima potpisi obe strane, a ne samo paraf Stefanovica.

Ovaj Vucic je gluplji nego sto sam mislio ili misli da su svi ostali glupi pa daje ovakve maloumne izjave.

Шта да очекујеш од човека који се бави политиком од колевке? Тај никад ништа у животу није радио,нема појма како то је зарадити динар,а узима себи за право да одлучује о Косову за које су се генерације Срба бориле вековима! Нека ,нек он уради шта му је задатак нисам сигуран да ће га људи поштовати због тога што се спрема да уради....

Stvar je jednostavna , Borko je imao ovlašćenja od Vlade da potpiše šta je potpisao i to su svi u tadašnjoj vladi znali ,tj. znao je onaj ko je hteo da zna , sa druge strane ništa od toga nije ratifikovano u skupštini te stoga vlada Srbije nije obavezna da sprovodi iste , čak ni vlada Tadića nije sve to primenjivala pošto nije bilo popularno zbog izbora ,tako da bez obzira na Borkov potpis nije istina da mora da se primenjuje , al Dačić i Vučić su baš zapeli da sve to sprovedu ,čak i one delove što ni žuti nisu imali muda da sprovedu .
Ukoliko su ti sporazumi stvarno štetni za Srbiju , a SNS-u i SPS-u je Srbija na prvom mestu oni mogu vrlo lako sa svojom skupštinskom većinom da donesu obavezujuću Deklaraciju u Skupštini Srbije kojom se svi Borkovi potpisi i pregovori proglašavaju nevažećim , tu bi sigurno imali i podršku opozicione DSS i veliki broj poslanika iza sebe , pa da u istoj deklaraciji kažu da nema više pregovora sa separatistima i teroristima i da ih država Srbija ubuduće ne priznaje , a da je Borko izdajnik .
Samo nešto baš nisam siguran da će se to desti . :mrgreen:

Шта да очекујеш од човека који се бави политиком од колевке? Тај никад ништа у животу није радио,нема појма како то је зарадити динар,а узима себи за право да одлучује о Косову за које су се генерације Срба бориле вековима! Нека ,нек он уради шта му је задатак нисам сигуран да ће га људи поштовати због тога што се спрема да уради....
i posle svake te generacijske borbe na kosovu je bivalo sve manje srba..nesto mi se cini da je bolje bilo da se nisu borile

Stvar je jednostavna , Borko je imao ovlašćenja od Vlade da potpiše šta je potpisao i to su svi u tadašnjoj vladi znali ,tj. znao je onaj ko je hteo da zna , sa druge strane ništa od toga nije ratifikovano u skupštini te stoga vlada Srbije nije obavezna da sprovodi iste , čak ni vlada Tadića nije sve to primenjivala pošto nije bilo popularno zbog izbora ,tako da bez obzira na Borkov potpis nije istina da mora da se primenjuje , al Dačić i Vučić su baš zapeli da sve to sprovedu ,čak i one delove što ni žuti nisu imali muda da sprovedu .
Ukoliko su ti sporazumi stvarno štetni za Srbiju , a SNS-u i SPS-u je Srbija na prvom mestu oni mogu vrlo lako sa svojom skupštinskom većinom da donesu obavezujuću Deklaraciju u Skupštini Srbije kojom se svi Borkovi potpisi i pregovori proglašavaju nevažećim , tu bi sigurno imali i podršku opozicione DSS i veliki broj poslanika iza sebe , pa da u istoj deklaraciji kažu da nema više pregovora sa separatistima i teroristima i da ih država Srbija ubuduće ne priznaje , a da je Borko izdajnik .
Samo nešto baš nisam siguran da će se to desti . :mrgreen:

ma hoćeeeeee :rotf:

Skupština ratifikuje samo medjudržavne sporazume. Plašim se da ove muljačine Borkove, a na dalje Vučićeve i Dačićeve neće videti Skupština. Do sada je po sto puta rečeno da se od Beograda neće tražiti zvanično priznanje nezavisnog Kosova, ali i prethodna, a izgleda i sadašnja Vlada rade punom parom na priznavanju elemenata državnosti i sprovodjenju takvih dogovora.

O čemu sadašnja vlast drobi kada je po povratku iz Brisela Nikolić izjavio da je sve u redu što se pregovora sa teroristima tiče?

Skupština ratifikuje samo medjudržavne sporazume. Plašim se da ove muljačine Borkove, a na dalje Vučićeve i Dačićeve neće videti Skupština. Do sada je po sto puta rečeno da se od Beograda neće tražiti zvanično priznanje nezavisnog Kosova, ali i prethodna, a izgleda i sadašnja Vlada rade punom parom na priznavanju elemenata državnosti i sprovodjenju takvih dogovora.

O čemu sadašnja vlast drobi kada je po povratku iz Brisela Nikolić izjavio da je sve u redu što se pregovora sa teroristima tiče?

zar do sada nismo ustanovili da se nista nije promenilo od poslednjih izbora? Politika prema Kosovu i dalje ista, stranacki kadrovi se rotiraju po javnim preduzecima,ah da jedino novo je heliodrom u Bajcetini

zar do sada nismo ustanovili da se nista nije promenilo od poslednjih izbora? Politika prema Kosovu i dalje ista, stranacki kadrovi se rotiraju po javnim preduzecima,ah da jedino novo je heliodrom u Bajcetini

:rotf:

P.S. Bila bi dobra novost da se "dama" konacno skine s lopte i malo opere (da ne kazem zapere), moracemo poceti da otvaramo prozore:lol:

Back