Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 185.761
Вучић: Србија ће помоћи ФБИ-ју у истрази о финансирању НВО у Србији

(Фото Танјуг)
Председник Александар Вучић најавио је данас да ће Србија помоћи америчком ФБИ у истрази о финансирању невладиних организација за рушење власти у нашој земљи. "Ми ћемо помоћи ФБИ. Нема никакве сумње. Ми са ФБИ ћемо да сарађујемо врло блиско по том питању. Нема ту велике филозофије. Сваку информацију коју ФБИ буде тражио од нас, добиће", рекао је Вучић гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи. Он је истакао да у Србији има пуно организација које су плаћене споља и које само чекају да се догоди нова трагедија како би се организовале демонстрације.
"Чека се нека следећа трагедија. Погледајте колико је ту организација. Свака је плаћена споља", истакао је Вучић. Он је рекао да су, на пример, све организације из Лознице у вези са литијумом плаћене споља. "Има организација Форца у Пожеги. Чуј, Форца у Пожеги. Па није, бре, то форца Италија, па се зове форза, бре, и не знам шта све. То је онај, дуге косе, што га видите на свим демонстрацијама, професионални демонстрант", рекао је Вучић.
Поручио је да треба само погледати ко плаћа и запитао што, на пример, у Чачку некоме плаћа немачка агенција. "Што си ти добио 40.000 евра од њих? Што нисте ви, што нисам ја? Што су њему дали 40.000 евра? Воли природу. Да, воли природу. Воли да руши државу. А њима су потребни такви, које могу да користе, да руше државу. Држава је случајна прича. И нема ту велике филозофије", нагласио је Вучић и додао да су другима дали милионе. Вучић је истакао да ће се то свакако истраживати и истраживати да ће на томе радити ФБИ.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...-fbi-ju-u-istrazi-o-finansiranju-nvo-u-srbiji
Dabogda oci povadili