Pa realno ako je betonska nadstrešnica to je ogromna težina a ogromna težina obično ne pada postepeno već samo onako rokne dole, samo se uruši u tren oka (pogotovo ako nema šta da je drži).
Primera radi ja sam kod kuće u mojoj sobi gde spavam pre neka 3 meseca nekim čudom i direktnom Božijem intervencijom izbegao nesreću a možda i pogibiju kada su se tri police koje su bile iznad mog kreveta , direktno meni iznad glave a na kojima sam držao svoju kolekciju stripova i grafičkih noveli kojih je bilo možda nekih 100-150 poslaganih na te tri police (pretežno onih velikih, tvrdokoričenih kolekcionarskih izdanja među kojima neka teže i po više kila) koji su sve skupa bez police težili možda oko 150 kila i kada se desilo to da u jednom momentu police više nisu mogle da izdrže toliko opterećenje (jer su visile na svega onih par plastičnih tiplova koja zbog izolacije nisu lepo do kraja ni ušla u vanjski betonski zid) one su se sve 3 odjednom samo u tren oka urušile dole na krevet, nije ono jedna po jedna krenula da pada nego su sve tri odjednom samo u tren oka roknule dole na krevet , i rasule se , hvala dragom Bogu i sva sreća da sam se doslovno 30 sekundi pre toga probudio i onako ničim izazvan pridigao i seo na drugi kraj kreveta (što inače apsolutno nikad ne radim) što ja mislim da je bila direktna Božija intervencija i iskreno nije mi dobro kad pomislim šta je moglo da se desi i kako sam mogao da završim, ali dobro ja sam malo odlutao i to to sad nije tema, glavno te police pod nekih možda 100-150 kila opterećenja da vidiš kako su roknule u mikrosekundi dole kad više nije imalo šta da ih drži, ej police , a mogu da zamislim jedna tolika betonska konstrukcija ko zna koliko tona teška, mislim ona laka limena nadstrešnica da je pala pa bi roknula i mogla gadno da povredi ljude ili da ubije nekog a ne betonska.