Vučić:Nikolić ne može dugo bez vode

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne sekiraj se. U narednih 48 sati su izbori. Samo to ne razumeju. Svaka, ali svaka bitka odigra se daleko pre samog bojnog polja.
Tako i ovi izbori. Biće dobijeni u naredna 48 časa. Tadić šta god da uradi on je izgubio.

1. Da pristane na izbore - nikolić će ispasti svetac i pobednik na taj način da Tadić i ne mora da se muči da izlazi na izbore, nego samo nek se spakuje i ode.
2. Da odbije izbore ma šta bilo sa Nikolićem, opet Nikolić ispada mučenik a Tadić zlotvor i gad

U oba slučaja Tadić gubi. To je kao kada odeš na kontrolni za koji se nisi spremao pa je sasim sve jedno da li znaš jedno ili dva pitanja od 6 koliko ih je na kontrolnom- opet si dobio keca.

Е стварно им није баш ... како треба

Poslednja izmena od moderatora:
Apsolutno!
Idem, ne zelim da ucestvujem u ovoj nevidjenoj pljuvacini i "lepim" zeljama za smrcu ljudskog bica.

Svakom po zasluzi, ide veliki praznik, necu da gresim dusu, laku noc Sale, pa se "vidimo" eventualno sutra, a javicu se:)

Ovo ti je tema na kojij moze da teše jedni druge kao pred zubarom

"Jel da da neće boleti?- Ma neće!"

Pusti ih da se teše, oni n rezumeju da se izbori upravo odigravaju i da je ovo film u kome provališ kraj negde na sredini, a oni što nemaju mozga ostaju da se nadaju.

Lekari su duzni da reaguju u slucaju opasnosti po zivot. Tako da to nece narediti ni porodica ni Nikolic, nego ministar zdravlja i to je danas izjavio na B92!

Da, i to je zanimljivo.

Ja bih da mi neko stručan protumači članove aktuelnog zakona koji se na to odnose:
Član 31 Zakona o zdravstvenoj zaštiti:
"Medicinska mera protivno volji pacijenta, odnosno zastupnika poslovno nesposobnog pacijenta, može se preduzeti samo u izuzetnim slučajevima koji su utvrđeni zakonom i koji su u skladu sa lekarskom etikom."

Član 32:
"Pacijent ima pravo da odredi lice koje će u njegovo ime dati pristanak, odnosno koje će biti obavešteno umesto pacijenta o preduzmanju medicinskih mera, u slučaju da pacijent postane nesposoban da donese odluku o pristanku."

Član 33.
"Pacijent ima pravo da predloženu medicinsku meru odbije, čak i u slučaju kada se njome spasava ili održava njegov život.
Nadležan zdravstveni radnik dužan je da pacijentu ukaže na posledice njegove odluke o odbijanju predložene medicinske mere i da o tome od pacijenta zatraži pismenu izjavu koja se mora čuvati u dokumentaciji o lečenju, a ako pacijent odbije davanje pismene izjave, o tome će se sačiniti službena beleška.
U medicinsku dokumentaciju nadležni zdravstveni radnik upisuje podatak o pristanku pacijenta na predloženu medicinsku meru, kao i o odbijanju te mere.

Onako, laički, deluje da je član 31. u suprotnosti sa članom 33. :think: Odnosno, da se može doneti i jedna i druga odluka, kako bude zgodno.

Jel' Toma Principijelni dao pismenu izjavu da odbija medicinsku meru kojom mu se spasava ili održava život?

Je li neko trazio da ti platis?
Meni nije, mene pljackaju kad kupujem lekove, kad vodim koga na pregled, kad cekam na zakazani termin koji nikad nije kraci od mesec dana, kad...Ima toga, da ne nabrajam...
Hajdemo sada da izokrenemo sve naopačke...

Da li traži neko lično od mene da platim? Ne.
Da li lečenje u ovoj klinici Tomi plaća njegova stranka, ova država iz budžeta ili neki sponzor (iz zemlje ili inostranstva)?
I mene pljačkaju kada kupujem lekove, kada idem na pregled i slično. Moram da se mlatim posećujući raznorazne nesposobne lekare u zapuštenim domovima zdravlja, jer nemam para da odem u neku kliniku sa 5 zvezdica (kako neko reče), ne plaća me stranka, niti mogu računati na državni budžet ili nekog sponzora. I sada, koliko ima ljudi koji su zaista bolesni, koliko onih koji su siromašni i nemaju šta da jedu, a ovaj se ludesa pred kamerama da ga ceo svet vidi. Nije mu teško jer to ludesanje ima ko da plati.

I meni treba njega da je žao? Ma jok.
Meni je žeo ovog naroda koji nema koga da bira. Ima ove koji su na vlasti, i ima ove koji ništa nisu bolji. Svi skupa (i vlast i opozicija) kada ih skupiš na gomilu dobiješ jedno veliko duplo golo. Pa kako reče Paja, možeš samo da biraš između kolere (koja je već na vlasti) i kuge koja čeka svoj red.

Разумем ја да има много оних којим се не свиђа политички ангажман Томислава Николића али не могу да схватим да има неких који му прижељкују смрт само зато што се не слажу са његовим политичким ставовима.

Naravno da ima mnogih koji prizeljkuju taj scenario ,ne treba da te cudi bez obzira sto je to jedna socijalna patologija, iz interesa vide neku dobit za svoje stranke a verovatno i licne interese .

Ne sekiraj se. U narednih 48 sati su izbori. Samo to ne razumeju. Svaka, ali svaka bitka odigra se daleko pre samog bojnog polja.
Tako i ovi izbori. Biće dobijeni u naredna 48 časa. Tadić šta god da uradi on je izgubio.

1. Da pristane na izbore - nikolić će ispasti svetac i pobednik na taj način da Tadić i ne mora da se muči da izlazi na izbore, nego samo nek se spakuje i ode.
2. Da odbije izbore ma šta bilo sa Nikolićem, opet Nikolić ispada mučenik a Tadić zlotvor i gad

U oba slučaja Tadić gubi. To je kao kada odeš na kontrolni za koji se nisi spremao pa je sasim sve jedno da li znaš jedno ili dva pitanja od 6 koliko ih je na kontrolnom- opet si dobio keca.

A šta ako Tadić ne raspiše izbore?

Tadić zna da je Nikolić u sigurnim rukama i zna da ljekari neće dozvoliti da se situacija otrgne kontroli.

Tadić zna da je Nikolić u sigurnim rukama i zna da ljekari neće dozvoliti da se situacija otrgne kontroli.
A šta ako Tadić raspiše izbore?
Odnos snaga u Skupštini ostaće manje-više isti kao i do sada. I opet će morati da se dogovaraju, prave (ne)moguće koalicije i slično...
I opet će da nastave da rade isto ono što i ovi prethodni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back