Vučić:Nikolić ne može dugo bez vode

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То са два дана без воде важи за људе који су физички активни... не бих да поуздано тврдим, али ако имамо лекара у публици нека нам он каже да ли човек који мирно лежи на каучу може без воде и дуже од два дана.

Nisam lekar, ali nešto znam. Posle 48h dolazi do izvesnih metaboličkih poremećaja u radu bubrega i luče se neke supstance koje dovode do opšte slabosti organizma, moguć je i gubitak svesti. Mislim da čovečiji organizam može da izdrži i 7 dana bez unosa vode, ali dolazi do oštećenja organa, pre svega bubrega. Mirovanje svakako usporava metabolizam.

Nisam lekar, ali nešto znam. Posle 48h dolazi do izvesnih metaboličkih poremećaja u radu bubrega i luče se neke supstance koje dovode do opšte slabosti organizma, moguć je i gubitak svesti. Mislim da čovečiji organizam može da izdrži i 7 dana bez unosa vode, ali dolazi do oštećenja organa, pre svega bubrega. Mirovanje svakako usporava metabolizam.

Не може. Данас је жена са КЦС објашњавала да после 48 сати већ долази до несвестице, при чему су лекари дужни да реагују и дају инфузију, дакле течност

Не може. Данас је жена са КЦС објашњавала да после 48 сати већ долази до несвестице, при чему су лекари дужни да реагују и дају инфузију, дакле течност

Čekaj, jedno je nesvestica, drugo je umiranje. Šešelj danima nije pio vodu kada je bio u Zenici ili Tuzli, više se ne sećam

http://www.rts.rs/page/magazine/sr/.../665601/Ništa+nije+jeo+ni+pio+70+godina?.html

Ali, evo šta kaže lekar

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura, s druge strane tvrdi da čovek bez vode može da izdrži pet dana ili nešto duže, ali se ne može dati generalna procena za sve ljude, nego individualno, prema ličnosti.

Nada Macura rekla je da to koliko čovek može da izdrži bez vode zavisi od starosti, eventualnih prethodnih bolesti, kao i fizičke kondicije.

"Ne može se reći generalno, svi tipuju do pet dana, mada mislim da može i duže, ali ja nisam fiziolog. Samo bez hrane može da se izdrži i duže", rekla je Nada Macura.

izvor B92

Poslednja izmena:
daj-mu-slane-prsute.jpg

Verovaću da Toma ne krši štrajk jedino ako postave nekog radikala da kontroliše.....

Bar se obavesti. NOvinari su s njim, dve novinarke B92 su non-stop kraj njega i izvestavaju da covek lezi i da ne uzima nista cak ni kap vode. Imajte na sajtu B92 (bilo je svim vestima otkad je Nikolic u Skupstini) a ima i novinara iz drugih redakcija.

Nojkicu, nisam spremila crno odelo, crninu nosim vec sest meseci, i veoma je bolno nositi je. Znam kako uvece mozes leci srecan a probuditi se kao najnesrecnije bice na svetu, otkad sam saznala da je to moguce, ne zelim nikome crna odela. Ti spremi BELO, proslavi, ja se necu vise javljati na teme gde se radujete sto je coveku zivot ugrozen,, nisam ni danas citav dan, ali ne mogu da spavam, neko mozda umire dok ja spavam, vidim da se neki raduju, pitam se kako spava Tadic, Kostunica, Seselj, Ceda i ostali, ali mislim da su siti i napiti i spavaju mirnim snom. Srecni su i u snu i na javi, ja znam da ovo zvuci pateticno, bol je uvek pateticna, osim sto je za neke - tudja- radost! To onda nije patetika, vec greh!
Laku noc, ili dobro jutro, dragi brizni "prijatelji" i "ljudi"!

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=905&nav_id=506621

Од 50-е секунде имаш изјаву Александра Вучића у којој наводи да је огорчен на оне медије који су пренели да Томислав Николић штрајкује глађу и да је у питању штрајк жеђу.Поред тога додао је да је храна како је навео "онако успут"ма шта год то значило ?
Znači da je nebitan štrajk glađu jer će ga žeđ stići već danas ili sutra.

Pa kako ce onda ici do kraja!?Msim,ako mu daju infuziju,cemu ondak ov farsa?Da se spremi za gostovanje kod Olje?
Ne mogu da verujem da se narod primio na ove nebuloze,a niko ne reaguje npr na cinjenicu da mnoga deca u Srbiji zive samo na hlebu,i to ne celih 6 sati,vec odkad su se rodila!Jaka stvar,mator covek,okruzen lekarima,strajkuje zedju!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back