Ma najgore je kad namerno izazivaju poplave, to je najgore, sto sam ja video..
A ovo je drugo po velicini , tj zabole ih sto je smanjen protok velikih reka jer je manje padavina, i onda oni hoce svoj deo , necete da ih prevarite..
E sad uzmite kao posledicu to sto ja imam projekat koji sam sam razvio o poribljavanju jednog dela obale, koji mene interesuje, a nisam pecaros, ali me interesuje, i da uredim obalu , nemam kafic nemam kafanu nemam motel, hotel, 10 hotela..
Ali me interesuje i za to mi treba da imam i neke cevi koje idu iz reke i idu u reku , i neke kaskade, da odvlace djubre iz reke, to sam video kao nova tehnologija, da se samo odvaja plastika i djubre, takko se napravi recni tok i onda se samo odvaja...i samo treba oblikovati , a nece spreciti protok ribe, ako je ima mnogo ili malo u tim gov.njivim rekama, mada ja nisam za to da se ukida kanalizacija u reke, za mali gradic od 10 000 stanovnika, mnogo skupo je to da oni grade kolektor i da to regulisu , nanece vise stete nego da ispuste to u reku , ali zato tu mogu ja da pomognem da se to lepo razlozi u reci i da ne bude ni smrdljiva kao kanalizacija sto cesto jeste, osetis piletinu na 4km....niti da bude prljava niti da bude zagadjena niti toksicna, mislim na bioloski toksicna, ko ne veruje, nek upadne posle pancevackog mosta u rukavac u dunav, i nek izadje posle 2 min, ja mu garantujem zuticu odmah za 10 dana, ne mora nista da se sablaznjava i cudi...
Samo nek upadne u reku , toliko je zarazena bio otpadom da mu nema sanse da zaobidje..
Ne mogu ni da pomislim da je moj projekat ostvariv, a nije skup, nemam ja tih velikih para, ali je privlacan i mnogi bi volonterski ucestvovali , ...ali to je utopija u Srbiji..
A bacite pogled na svajcarske reke i jezera..
Ali zamislite srpsku stoku da zivi pored svajcarskih reka i jezera, da li bi jezera tako izgledala...ne nego pravac Novi Pazar pa gledaj na sta izgleda kad su Srbi u blizini..