Vučić: Ne vršim pritisak na medije i novinare

pashtun

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
408
Premijer Srbije je posle uručenja Izveštaja EK, istakao da je deo izveštaja koji se tiče medijskih sloboda "vrlo dobar", da se navodi da je napravljen dobar progres u sferi informatičkog društva i medija
Tan2014-10-8_13351977_0_620x0.jpg

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike da vrši pritisak na medije i novinare.
Vučić je, na konferenciji za novinare nakon uručenja Izveštaja EK, istakao da je deo izveštaja koji se tiče medijskih sloboda "vrlo dobar", da se navodi da je napravljen dobar progres u sferi informatičkog društva i medija, a da se ono "negativno sastoji iz dve rečenice".
Što se tiče slobode izražavanja, kako je rekao Vučić, u izveštaju se navodi da postoji zabrinutost za pogoršanje uslova za punu primenu slobode izražavanja u Srbiji i da postoji, uopšteno govoreći, rastući trend samocenzure kombinovane s nejasnim uticajima na uređivačku politiku i sa serijom slučajeva intervencija protiv veb sajtova u prvih šest meseci.
"Od nas se očekuje da u potpunosti identifikujemo i procesuiramo osumnjičene za takve zloupotrebe", rekao je Vučić.
On je istakao da očekuje da ne postoje pritisci iz vlade, ali ni iz stranih ambasada i drugih mesta, na javno informisanje.
"Mi ovo (izveštaj) doživaljavamo veoma ozbiljno, i ozbiljno i odgovorno ćemo po tom pitanju da radimo", rekao je Vučić, dodajući da treba utvrditi ko "ispod žita" utiče na uređivačku politiku.
On je rekao da su članovi vlade s njim na čelu vrlo često meta "najprljavijih napada i gnusnih laži", a da ne vidi da su drugi predmet kritike.
Upitan da prokomentariše tvrdnje autorke "Utiska nedelje" Olje Bećković da je ta emisija skinuta sa TV B92 zbog politčkog uticaja, Vučić je rekao da "nema nikakve veze sa tim".
Svojevremeno, kako je rekao, optuživali su nas da skidamo tekstove sa sajtova, a onda se ipostavilo da su te tvrdnje bile laž.
Ponovio je da se na medije i novinare ne vrše pritisci, kao i da oni sigurno dolaze iz mnogih izvora, ali ponajmanje iz vlade.
"Sve što mogu - ja ću da uradim, vi mi recite šta mogu da uradim da to popravim", rekao je Vučić novinarima, upitan šta će učiniti povodom kritika o slobodi medija, a onda primetio da ni od EK nije dobio odgovore na pitanja "ko, gde, kad, kako i zašto" u vezi sa navodnim pritiscima.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Vucic-Ne-vrsim-pritisak-na-mediji-i-novinare

:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Premijer Srbije je posle uručenja Izveštaja EK, istakao da je deo izveštaja koji se tiče medijskih sloboda "vrlo dobar", da se navodi da je napravljen dobar progres u sferi informatičkog društva i medija
Tan2014-10-8_13351977_0_620x0.jpg

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike da vrši pritisak na medije i novinare.
Vučić je, na konferenciji za novinare nakon uručenja Izveštaja EK, istakao da je deo izveštaja koji se tiče medijskih sloboda "vrlo dobar", da se navodi da je napravljen dobar progres u sferi informatičkog društva i medija, a da se ono "negativno sastoji iz dve rečenice".Što se tiče slobode izražavanja, kako je rekao Vučić, u izveštaju se navodi da postoji zabrinutost za pogoršanje uslova za punu primenu slobode izražavanja u Srbiji i da postoji, uopšteno govoreći, rastući trend samocenzure kombinovane s nejasnim uticajima na uređivačku politiku i sa serijom slučajeva intervencija protiv veb sajtova u prvih šest meseci.
"Od nas se očekuje da u potpunosti identifikujemo i procesuiramo osumnjičene za takve zloupotrebe", rekao je Vučić.
On je istakao da očekuje da ne postoje pritisci iz vlade, ali ni iz stranih ambasada i drugih mesta, na javno informisanje.
"Mi ovo (izveštaj) doživaljavamo veoma ozbiljno, i ozbiljno i odgovorno ćemo po tom pitanju da radimo", rekao je Vučić, dodajući da treba utvrditi ko "ispod žita" utiče na uređivačku politiku.
On je rekao da su članovi vlade s njim na čelu vrlo često meta "najprljavijih napada i gnusnih laži", a da ne vidi da su drugi predmet kritike.
Upitan da prokomentariše tvrdnje autorke "Utiska nedelje" Olje Bećković da je ta emisija skinuta sa TV B92 zbog politčkog uticaja, Vučić je rekao da "nema nikakve veze sa tim".
Svojevremeno, kako je rekao, optuživali su nas da skidamo tekstove sa sajtova, a onda se ipostavilo da su te tvrdnje bile laž
.
Ponovio je da se na medije i novinare ne vrše pritisci, kao i da oni sigurno dolaze iz mnogih izvora, ali ponajmanje iz vlade.
"Sve što mogu - ja ću da uradim, vi mi recite šta mogu da uradim da to popravim", rekao je Vučić novinarima, upitan šta će učiniti povodom kritika o slobodi medija, a onda primetio da ni od EK nije dobio odgovore na pitanja "ko, gde, kad, kako i zašto" u vezi sa navodnim pritiscima.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Vucic-Ne-vrsim-pritisak-na-mediji-i-novinare

:hahaha:

On očekuje da ne postoje pritisci iz vlade, jasan znak botovima šta se očekuje od njih da rpedstave..najprljavijih napada i gnusnih laži...a da uzme Vanish..? ..., nema on nikakve veze sa Oljom B. nego Siniša MAli kao suvlasnik B92..., Optuživali ih pa se ispostavilo da su oni nevini?? a da, i doktorat je original...nema plagijata...i na kraju, novinari...ja sam premijer vlade, ministri i ja primamo plate i imamo niz privilegija..ali VI MI RECITE KAKO DA REŠIM PROBLEM.....kad bi mu rekli, otišli bi u ćorku :)
Od ovog govora dugo nisam čuo jadnije...čak ni govor onog klinca što mu ćaća poslo striptizetu na 18ti rodjus.. Da nije "gnusno i nešto najprljavije" bilo bi smešno..
I smešno mi je što je sa ovom vlasti novi termin ušao u upotrebu "AUTOCENZURA" koja skida krivicu sa vlasti..eto, urednici nekih medija iz čiste ideje da sebi smanje tiraž pišu hvalospeve o tiranima i ne pišu istinu..nema tu bojazni uzrokovane gašenjem nekih emisija i medija kao ni bojazni da će im emisija biti prebačena sa skoro najgledanije na televiziju koja nema ni na kablovskoj mreži emitovanje...:besna::besna:

Који новинари? Они сами себе цензуришу сем ако су плаћени за пљување као пијани шипац луковић и слични. Нема потребе да се ав петља у њихов посао а не верујем ни да има времена за њих. То они, да би дигли себи цену, глуме неке мученике режима а све јајаре што су се одавно продале. Има пар изузетака ал они углавном на нет - у куцкају и нису у машини нунс - а и сличних политичких синдиката.

"Blic" na zna sta pise o njemu i Vladi, a postoji cenzura medija?

Na kraju krajeva da je tako, ne bi EK ocenila slobodu medija kao zadovoljavajucu.

Nego sasvim je druga stvar sto su mediji spali na niske grane pa da bi prodavali svoj tiraz bar oni pisani, pisu sve i svasta. U ovu oblast treba da se uvede red.

a sta to blic pise o vladi?
i sta znaci "zadovoljavajuca ocena"? dvojka?
mediji su na nikad gorem dnu dna. cak i milosevic nije vrsio toliku presiju na novinare (sem u vucicevo vreme dok je bio ministar informisanja).

a sta to blic pise o vladi?
i sta znaci "zadovoljavajuca ocena"? dvojka?
mediji su na nikad gorem dnu dna. cak i milosevic nije vrsio toliku presiju na novinare (sem u vucicevo vreme dok je bio ministar informisanja).

Vidi, u vreme MIlosevica postojala je Nasha borba, b92 bio je neumoljiv, Vreme takodje, cak je i Dada Vujasinovic pisala sve i svashta u istom nedeljniku
u kome je Mira Markovic prodavala mooda za bubrege, ali to nomnklaturu uopste nije zanimalo, imali su RTS , svoje medije i bolela ih je patka sta drugi
o njima pisu. Milosevic se nikada i nigde ni pojavljivao da cmizdri kao plachipi..ka i da 22 sati dnevno prica kako je jal on ugrozen, jal njegov buraz, jal sin,
da mu se spremaju nekakvi atentati, da laze i maze kako je eto on obozavan i na Istoku i na Zapadu.

Ova prica sa Vucicem i burazom je zaista strashna i ja mislim da nam preti teska diktatura.

Jadni mi. Nigde ne može da se opljune po Vučku. Ali nigde. Sve sami hvalospevi ... Ala lažeeeeee. :(

Gde se to "pljuje po Vucku"? Na RTS? Na PINK-u? Na B92? Na PST? Na Hepiju? Hajde okaci neki snimak te "pljuvacine".
Ako se neko i usudio prosao je kao onaj novinar Vecernjih i urednica programa u kome se usudio da progovri kriticki i to samo u naznakama. Ili oni iz "Razgibavanja"" Gde su sada?
Da li ti znas da glasaci SNS-a koji gledaju samo PINK, KCN (ko ima kablovsku) i slusaju Fokus radio, nemaju pojma da Ksenija nije Vuciceva supruga ili da oni koji to i znaju, ne smeju da to pomenu?
Ovo iznosim samo kao ilustraciju mraka u kome se nalazi vecina gladnih i osiromasenih.

Bilo mu lepo kad je on svakodnevno napadao, pljuvao, optuzivao, nazivao "ustasama", "kriminalcima", "lopovima"...

Sigurno nema veze ni sa smenom Srdjana Skora, ona dva zajebanta sa B92, sa prebijanjem politickih protivnika na lokalnim izborima po Srbiji. Ne bi njemu to palo na pamet, ma kakvi...

У овим судбоносним и драматичним тренуцима, када се врши незапамћена хајка на премијера, његову породицу, кумове, пријатеље, комшије, познанике и симпатизере, просто више не могу да ћутим. Признајем. Ја сам тај који је од скоро свих медија направио партијске билтене највеће, најнапредније и најпоштеније странке која је икада била у Србији. Поставио сам директоре и главне уреднике. Дао сам им плате који су за швајцарске услове непристојно ниске. Али, они ћуте и трпе, знају да су ово времена за болне и историјске промене свести. За све ситне замерке које је написала ЕК на ову тему - ја сам крив. Али, имам оправдање. Уценили су ме непријатељи свих боја, пошто су ме снимили како сам, додуше нехотице, делимично мокрио поред клозетске шоље. Уцењен и у страху, нанео сам ову штету нашем народу и држави. Ако ово прочита и Дуња Мијатовић, нека се најзад извини премијеру. Није он крив, ја сам.

Back