Vrućina

Bobtejl je staroengleski ovčar, što će reći da mu je organizam prilagođen na mnogo hladniju klimu, što je vrlo očigledno. Isto važi i za "komšiju" škotskog ovčara. Sa bobtejlom nemam lično iskustvo, ali koliji isto reaguhju na ove (pre)visoke temperature. Noću živnu, ali preko dana samo traži "debelu 'ladovinu" ili, ako je u prilici, kopa po zemlji kako bi se tu smestio.
Jede vrlo malo, ali je važno da se držiš ustaljenog reda što se obroka tiče, budući da se kuce jako lako razmaze po tom piztanju. :roll:
Naravno da možeš da ga kvasiš, samo pazi da to ne bude jako hladna voda - da ne napravimo kontra efekat. Čim malo zahladi - živnuće.
Poz.

E hvala vam puno....
Smirili ste me. Zao mi ga je, sve mislim svisnuce...Zivahan je poprilicno, samo me to brinulo sto ne jede i sto se osusi za cas...pa ga cesto polivam.
Ne kvasim ga hladnom vodom, vec napunim veliku kofu za polivanje cveca i ostavim da stoji....pa onda...

Hvala vam!!

Ja bih ti predlozila da ga lepo oshishas. Par zgrada od mene zivi jedan bobic, kojeg lepo negde u aprilu oshishaju do gole koze. Bukvalno! Ja kad sam ga videla tako kratkodlakog nisam prepoznala rasu. Ali je zato njemu banja. I do zime, ma i ranije u stvari, od potpuno odlakavi.
E sad ti ne moras bas da ga ocelavis, ali mozes barem da mu skratis dlaku za nekoliko cm. To svim dugodlakim psima jako prija, znam po mom psu koji je sav srecan izleteo napolje kad sam ga vodila na shishanje "na labradora" pre dve godine. :D

Treba izbegavati setnju po jakom suncu, a igru, trcanje i slicnu rekreaciju treba premestiti u rano jutro ili kasno popodne. Apetit ce se popraviti kad malo zivne... eh, kamo srece da i ova nasa Beca oce da o'ladi sa tim apetitom (malo je elegantno popunjena). Na nju vrucina ne utice: klopa je klopa.

Mackic, on kako je jos mali nije mu ni dlaka nesto preterano dugacka, ali mogli bi malo da ga sisnemo..
I meni je to palo na pamet...samo ne znam kako to da izvedem....da ga mi sisamo ne dolazi u obzir jer je nemiran do besvesti...jedva mi da da ga polijem..,
Morala bih da nadjem nekog da to uradi....ali bojim se da ni njemu nece biti miran....

Moon, potpuno te razumem...ovaj je jeo kao lud....ali sto je stariji , apetit mu se smanjuje...

A da probas prvo da ga izmoris setnjom ili igrom, pa kad zaspi ili legne iskoristis priliku da ga malo podshishash?
Ja sam Tedija odvela kod jedne devojke, nasla sam je u oglasima, koja inace shisha pudle i manje pse, ali nije imala nista protiv i njega da "ocelavi", tako da sam ga odvela kod nje u stan, i Tedi se prvo prepao one masinice a posle je zaspao. I on nije imao punih godinu dana kad sam ga odvela.
U svakom slucaju mislim da ce mu to dosta pomoci.

Kod mene je isti slucaj ( kao sto svi znate ja imam AST-a )
Preko dana nece ni meso da okusi a kamoli granule ili nesto drugo !
Samo pije vodu !

Ovo je rezim ishrane koji sam smislio pre nekoliko dana !
Ja ujutru oko sedam napravim sopsku salatu ( bez luka ) i dam mu da pojede !
A onda uvece oko 23 h mu dam normalno da jede( meso , granule , pirinac ili nesto drugo )

Pa da nastavim ovde pricu o bazenu. Po meni je to najidelanije resenje za ove vrucine, pogotovo u slucajevima kad je pas stalno u dvoristu.
Bazencici izgledaju otprilike ovako

1267.jpg

a ovaj konkretno bazen kosta 767 din.

Back