Вожња аутомобила регистрованог на предузеће

Bobi N

Obećava
Poruka
99
Здраво свима!

Да ли неко има аутомобил регистрован на предузеће, а да га користи углавном у приватне сврхе? Колико ми је познато, вожња аутомобила регистрованог на фирму значи стално исписивање путних налога, и наводно, уколико вас полиција заустави без истог плаћају се огромне казне.

Како ствари стоје у пракси? Можете ли исписати себи налоге за, рецимо, цео месец унапред и држати их у ауту? Да ли се може исписати налог за цео дан, нпр вожња по граду од 8 ујутро до 24 сата, па са тим налогом ићи цео дан тамо вамо, или би био неопходан налог за сваки одлазак до продавнице?

Ако неко има ауто регистрован на предузеће, молио бих је/га да нам објасни како све ово изгледа у пракси.

au bato ja imam službeni auto i ispišem nalog na kraju meseca nisam ni znao da moram da ispisujem stalno putni nalog, doduše nikad me nije zaustavila policija, bog te mazo

Провери добро то за путни налог. Знам да је раније била казна милион динара за предузеће, 100,000 за директора и 10,000 за оног ко је возио ауто без путног налога. После је то као нешто укинуто, мада није укинуто... знаш већ како то иде код нас.

Како стоји ситуација са регистрацијом? Да ли плаћаш више него што би платио да је регистрован ауто на тебе лично, не на фирму?

Moj Kum ima putnicki licni automobil registrovan na svoju firmu i ne ispisuje nikakve putne naloge.
Ali zato radnici koji imaju teretna vozila tzv vanove ispisuju a na ta kola se ima i povrat PDV-a dok Kum nema na svoj auto.

да, тако сам нешто прочитао. По закону из 2011. изгледа да више не треба писати налоге за путничка возила регистрована на предузеће. Пишу се налози само на теретна возила и слично. Добро је ако је тако.

Back