Voodoo kao religija i sistem praksi

01.01.2009. 10:46
данас 02:34
Satanizam u svim svojim "lepotama".... Čovječe,kako si ti zastranio...

Јел ти то сам себи?
Црни сине, шта те натера да после две године васкрсаваш "сатанистичку" тему:lol:
Стварно си опседнут ђавлом, бринем се за тебе:bye:

Е сад, кад је тема већ ту... Чули смо да се друг Чавез обраћа духовима своје земље у борби против подмукле болести, а управо сам негде постављао један тјуб из тих крајева.
Међу револуционарним борцима сигурно има католика и атеиста, али биће да се и међу њима провлачи однос према Мајци Земљи, оваплоћеној у родној груди.
У сваком случају, вуду или не, ово вам је чиста револуционарна романтика.

01.01.2009. 10:46
данас 02:34

Јел ти то сам себи?
Црни сине, шта те натера да после две године васкрсаваш "сатанистичку" тему:lol:
Стварно си опседнут ђавлом, бринем се за тебе:bye:

Е сад, кад је тема већ ту... Чули смо да се друг Чавез обраћа духовима своје земље у борби против подмукле болести, а управо сам негде постављао један тјуб из тих крајева.
Међу револуционарним борцима сигурно има католика и атеиста, али биће да се и међу њима провлачи однос према Мајци Земљи, оваплоћеној у родној груди.
У сваком случају, вуду или не, ово вам је чиста револуционарна романтика.

Naravno. Čovek poštuje svoje prave korene, ne "korene" nametnute sa strane.

Iako se naglasak stavlja na komunikaciju sa Loa, ili nizim bozanstvima, Vudu postuje vrhovna bozanstva, stvoritelje Univerzuma, koji se razlicito nazivaju.Vrhovno bozanstvo, vrhovno bice naziva se Mawu,Mahou ili Mau, Olorun, Oniyama i Olodumare; smatra se da to Vrhovno Bice, iako je stvoritelj svega sto postoji, nema direktan kontakt niti utice na desavanja unutar svega sto je stvorilo, vec pre ima primarnu funkciju odrzavanja Stvaranja u funkcionalnom stanju i osiguranja da sve tece po univerzalnom zakonu (ovde je zgodno napraviti paralelu sa Orlogom, drevnim zakonom koji stoji iznad svega i odrzava sve unutar nordijske paradigme).U Rada porodici vududa postuju se takodje i Damballah i Ayida-Wedo, zmijska bozanstva ciji su simboli dve zmije opasane duginim bojama, i koji takodje imaju funkciju vrhovnih bica, ali onih koji svojom ljubavlju prema svemu sto je Mawu stvori(l)o odrzavaju Stvaranje u ravnotezi; ovo dvoje, Damballah kao muski i Ayida-Wedo kao zenski polaritet, ipak nemaju direktan kontakt sa bicima unutar Stvorenog, i ne razumeju ljudski jezik, te im se tako nije moguce direktno obracati i traziti bilo sta od njih; za takve, konkretne stvari sluze Loa.

Углавном бих се сложио, посебно са болдованим.

Back