VOLVO I SAAB

Sećam se, ne gostuje više na forumu.

Vidi kakve sam slike našao, S90 Royal Executive. Ima level 3 što se tiče opreme, dakle bolje od toga nije moglo da se ubaci (level 1 i level 2 su nešto skromniji). Uživaj Damnjane:

S90_01-1.jpg

S90_02-1.jpg

S90_03-1.jpg

S90_04-1.jpg

S90_05-1.jpg

S90_06-1.jpg

S90_07-1.jpg

S90_08-1.jpg

S90_09-1.jpg

S90_10-1.jpg

S90_11-1.jpg

jao MilosheB, znaci kad sam citao o tom Volvou i gledao slike, toliko me je neka tuga zavatila da je to strasno...

pisem ovo, a ruka mi drhti od tuge i bola... :D

enivej, da l da ti se zahvalim za ove slike ne znam, jer me fata neka opasna zelja, a i ujedno tuga :D

hvala hvala : )

kolko je mocan ovaj S90 Royal, pa to je strasno. Nijedan audi, bemnje, benz i ostali ne mogu mu prismrde...

dajte mi neki audi sa tom opremom, bmw, vw....

no, sta mu je sve u gepeku?

sarzer, frizider i ovo desno ne znam sta je...

Nemoj da se ljutis, ali auto je Frankenstajn. Budzen mu je sekvencijalni plin, a to ne ide na te automobile. Brate samo kada sam pogledao sta sve nema pod haubom... Veruj mi da nije ni cudo sto ne moze da se sastavi toliko dugo. Ako ti ga Marko ne bude sastavio, tesko da ce bilo ko drugi. Mozda pokusaj kod Mike i to je to. Kod ostalih sto rade Volvo nemoj ni da ides, jer auto u takvom stanju nece ni primiti u servis.

Znam sve to, ali 2 nedelje u servisu...to mi nekako ne ide u glavu. Iskreno, jer mislis da Marko zaista to zna da popravi? Meni on malo deluje neozbiljno, ali verujem vasim pozitivnim komentarima (svi kazu da je ok) tako da se nadam da nije neki prevarant (skeptican sam zato sto znate i sami kakvih majstora ima u Srbiji)
p.s. Damnjane, odakle ti ideja o drugom motoru??!!

Da ti nisam video auto, pa da posumnjam da nesto nije u redu sa majstorom. Ali na tvom autu ima da se radi samo tako. Po motoru mora da ide deo po deo celu instalaciju. Ko god da je ugradjivao plin napravio je haos. Sada mora verovatno prvo da se vrati na fabricko stanje, dakle da radi na benzinu kako treba, pa tek onda ostalo da se steluje.

I ljubi te brat, stavi mu dva ista brisaca napred, onaj desni kao da si sa fice pozajmio. I skini onaj izduv nazad, sta ce ti ona budzevina?

480-ice retko ko radi osim Marka. I sam je imao dva komada, poznaje ih, tako da nemoj da se sekiras. Napravice ga da radi nekako. Auto je jednostavno bio mnogo zapusten. Idem do njega za vikend, pa cu malo bolje da zagledam. Da te utesim: onaj V40 na crnogorske table je mesec dana bio kod njega, jer je neki pametnjakovic u nekom nazovi servisu cackao oko Bosch pumpe. Ne mozes da verujes kakav su haos napravili coveku, Marko i Pedja ga sredjivali mesec dana, deo po deo.

Ajd i ja da zakacim par slika svog auta. Volvo S40 T4, 98 godiste. Po meni
najlepsi model ikada. Nikako da stignem da ga operem i napravim neke lepse slike... :)

Sto se utisaka tice, kupio sam ga polovnog sa ~130k km. Izgleda da se prethodni
vlasnik nije previse razumeo u automobile/odrzavanje pa sam u pocetku imao dosta
problema i potrosio skoro 2000 eura da ga doteram u dobro stanje. Jos uvek mu
stelujemo wastegate od turbine....

Malo me nervira sto ima dosta bucan motor (2l turbo) preko 2 hiljade obrtaja - cuje se
dosta glasnije unutra od recimo BMW 325i iz tog vremena (koji vazi za glasniji auto u klasi, naravno sa serjskim podesavanjem i opremom), i jos uvek nisam siguran jel to
zbog sportske opreme (aka auspuh i vesanje) ili nesto ne radi kako treba. U servisu kazu
de je zvuk ok!? whatever, nije lose za divljanje s vremena na vreme :)

Generalno, moje misljenje je da Volvo jeste OK marka - imali smo u porodici 4 komada
(od modela 240 pa nadalje), 480, 850 T5, S70,... pre bih ga kupio od vecine
francuza i italijana, ali ipak, i Audi i BMW su posle dosta predjenih automobila i predjenih
kilometara zaista kvalitetniji automobili.

Sto se servisa tice, obisao sam ih sve i zavrsio kod Mike. Cela ekipa koja tamo radi je
zaista vrh! OK su im cene, sve hoce da urade, zaista su mi jako pomogli i jos uvek pomazu da auto dovedem u red. Stvarno za svaku pohvalu. Ostali su jednostavno ili
bezobrazni (citaj lopovi) ili ne znaju posao. Kad se samo setim...oni eksperti na
novosadskom putu (kao zvanicni servis) su mi cistili senzor za nivo benzina u rezervoaru i
3 puta nisu znali da ga nameste kako treba a posle su mi naplatili 180 evra za novu
prednju viljusku, za koju se posle ispostavilo da je polovna. ARGH! A oni tipusi u Zemunu
su me ubedjivali kako auto secka kad vuce jer mu ne radi turbina: na kraju je drugar
rastavio i sastavio sistem paljenja i otkrio da kabl na jednom cilindru gubi kontakt,
zalemio ga i auto propevao.

Primetio sam takodje da je rezervne delove najbolje narucivati iz inostranstva -
Nemacka, Engleska i pogotovo Rusija (gde ima zaista mnogo Volvoa) jer su cak i sa postarinom daleko jeftiniji nego ovde. Ako neko zna gde u Bgd moze da se nadje auto otpad koji ima delove za S40 ili neka radnja sa iole normalnim delovima, a da to nije
Amazon i Viking, bas bi mi znacilo....

Pozzzzzzzz

Prilozi

• 22062008294.jpg
    22062008294.jpg
    38,1 KB · Pregleda: 10
  • 22062008298.jpg
    22062008298.jpg
    37,3 KB · Pregleda: 9
Da ti nisam video auto, pa da posumnjam da nesto nije u redu sa majstorom. Ali na tvom autu ima da se radi samo tako. Po motoru mora da ide deo po deo celu instalaciju. Ko god da je ugradjivao plin napravio je haos. Sada mora verovatno prvo da se vrati na fabricko stanje, dakle da radi na benzinu kako treba, pa tek onda ostalo da se steluje.

I ljubi te brat, stavi mu dva ista brisaca napred, onaj desni kao da si sa fice pozajmio. I skini onaj izduv nazad, sta ce ti ona budzevina?

480-ice retko ko radi osim Marka. I sam je imao dva komada, poznaje ih, tako da nemoj da se sekiras. Napravice ga da radi nekako. Auto je jednostavno bio mnogo zapusten. Idem do njega za vikend, pa cu malo bolje da zagledam. Da te utesim: onaj V40 na crnogorske table je mesec dana bio kod njega, jer je neki pametnjakovic u nekom nazovi servisu cackao oko Bosch pumpe. Ne mozes da verujes kakav su haos napravili coveku, Marko i Pedja ga sredjivali mesec dana, deo po deo.

Al' si me utesio sa tim V40... :)
OK, hvala na savetima, nadam se da mi se obracas kao clan foruma vise nego kao Markov drugar. :) Video sam ja na keca da je Mare expert, nego je mnogo temperamentan pa zna da bude neprijatan-a to mu ne valja za posao.
A za brisace keve mi nisam ni izvalio, takvog sam ga kupio...
Izduvi mu sluze da drze branik da ne otpadne :lol:

Cinjenica je da svima mogu da preporucim Marka za delove jer stvarno ima OK cene (sto se tice popravki-videcemo kad mi bude ispostavio racun)
Dok bih toplo preporucio zaobilazenje servisa "Novak" na Miljakovcu, deru a pojma nemaju posao! Jos ako vide da si mlad i zelen kao ja-onda klempa!
Mika je super samo slabo stoji sa delovima...

Back