VOLVO I SAAB

metlice brisacha ~4 000dinara.

Tako isto i za Audi u Porseu. Mada generalno gledano, ako je original skoro da vredi te pare, evo i zasto. U februaru ja u Austriji i onako razgledam malo po radnji sta sve ima, kad nadjem Bosch metlice. Cena: 32 EUR. Ja se preracunam, kako 32 EUR kad su kod nas 1.000 dindzi plafon. I sine naravno lampica :idea: - original Bosch.
Isto tako ulje: Castrol RS je duplo skuplji preko nego kod nas. Sta vise da kazem, ovde te onda ubedjuje u radnji da je original.

Ja mislim da Mare ne moze bez slova T. Osecam da ce uzeti:

S60 T-5 :D
S80 T-6 :D
Uh sto sam pre jedno mesec dana gledao u Bubanj potoku S80 T5, odavno nisam video tako dobro ocuvan auto i sa takvim nivoom opreme. Kad sam usao u pricu covek krenuo da mi pokazuje racune od metlica za brisace, originalnih gumenih patosnica. Steta sto mu je kubikaza 2519cc.

Uh sto sam pre jedno mesec dana gledao u Bubanj potoku S80 T5, odavno nisam video tako dobro ocuvan auto i sa takvim nivoom opreme. Kad sam usao u pricu covek krenuo da mi pokazuje racune od metlica za brisace, originalnih gumenih patosnica. Steta sto mu je kubikaza 2519cc.

Ovaj, to sto si gledao nisi mogao da vidis :D . Mislim, S80 T5 ne postoji. Postoji benzinac S80 T6 i dizelas S80 D5. Ako mu je ta kubikaza (mada bi trebalo da je 2521) onda se radi o benzinskom motoru 2,5 turbo, ali njegova oznaka nije T5.
S80 je ladja. Koliko ga je cenio?

Ovaj, to sto si gledao nisi mogao da vidis :D . Mislim, S80 T5 ne postoji. Postoji benzinac S80 T6 i dizelas S80 D5. Ako mu je ta kubikaza (mada bi trebalo da je 2521) onda se radi o benzinskom motoru 2,5 turbo, ali njegova oznaka nije T5.

S 80 2.5t

no, nesto razmisljam o S80 i pokusavam da se setim u kojim kolima je tako udobno i zamalo da napisem: u S80 je udobnije nego u Volvou ( a u glavi sam kontao udobniji od Volvoa 740, a S80 kao drugu marku :D ) odlepio sam.

no, vozih se u pezhou 605 3.0V6. Moze da mu se priblizi kad govorimo o udobnosti.

Da, u pravu si bio je to 2,5T 2521cc. Razlika izmedju T5 i 2,5T je valjda u 10-12 KS? Znam da sam se iznervirao zbog neke sice preko 2500cc jer to znacajno poskupljuje registraciju. Istakao cenu 16400, ja sam dosao do 15000 i mislim da moze jos dole. :) Od opreme, pored standardne, ima kozu, navigaciju, telefon, sam je ugradio xenone, 2003 godiste. Potrosnja po bordu mu je bila oko 13l. On ga je menjao za X5.

Poslednja izmena:
ljudi, jel moze neko da mi nadje par recenica o Volvu S90 Royalu. Ono, tipa koji motor, kad poceo se proizvodi, koliko komata i slicno. Par recenica. Nema na wikipediji, a nemam vreme trazim trenutno, spremam nesto za fax, a i taj S90 royal mi treba za fax :S

hvala.

Da, u pravu si bio je to 2,5T 2521cc. Razlika izmedju T5 i 2,5T je valjda u 10-12 KS? Znam da sam se iznervirao zbog neke sice preko 2500cc jer to znacajno poskupljuje registraciju. Istakao cenu 16400, ja sam dosao do 15000 i mislim da moze jos dole. :) Od opreme, pored standardne, ima kozu, navigaciju, telefon, sam je ugradio xenone, 2003 godiste. Potrosnja po bordu mu je bila oko 13l. On ga je menjao za X5.

Razlika između 2,5 T i T5 je minimum 30 i kusur KS kod 850 i S/V70 (do 2000.). Kod ovih iz 21. veka ( :lol: ) je razlika minimum 40 KS. Ali u pravu si za nove 2,5 motore, koji stvarno za malo prelaze granicu kod obračuna registracije. A da ga ludak zameni za X5 :banovati: . Vrlo brzo će zakukati, pa će da potraži XC90.

To su cene na internetu. Zavisi sve koliko je presao, u kakvom je stanju, oprema itd. Treba reći da je T4 najjači S/V40, pa su i cene u skladu sa tom činjenicom. Ostatak tih modela je naravno jefitiniji.

V70 i S80 benzinci idu od 5.500 ili 6.000 na dalje. I tu naravno ulogu igra kilometraža, oprema i ostalo. Za dizele dodaj 1.500 ili 2.000 na tu cifru.

Što se PDV tiče, on u Nemačkoj iznosi 19%. Uglavnom se onda radi o automobilima koji su u vlasništvu pravnih lica. Kada pretražuješ ponudu klikni na polje "MWSt ausweisbar", onda će ti tražiti samo automobile kod kojih je moguć povraćaj PDV.

Back