volvov70
Primećen član
- Poruka
- 800
To sto mu curi ulje kod srafa trebalo bi da bude samo dihtung. Nekad se cak desava da ode dihtung na cepu za ulje pa ga odatle baca. Dakle pogledaj prvo cep.
E sad ta prica sa plinom govori da ne bi trebalo uopste da razmatras kupovinu tog automobila.
Zasto kazes da ne kupujem? Mislis da je doslo do njekog tezeg i skupljeg kvara, ili samo zbog zezancije sa plinom ( meni nije problem da ga demontiram, sa tim se pomirih..)
Plin je verovatno lose ugradjen i tu nema spasa. Moguce je da falsira na ploci, moguce je da crevo do filtera vazduha ima rupu, a moguce je da je i kutija filtera vazduha od detonacija otisla u pm pa ti stalno vuce vazduh. U principu bi trebalo prvo sve to da se zadihtuje pa da se onda lepo usteluje plin. Nadam se da je grana citava.
Tom automobilu bi najbolje legao sekvencijalni plin, ali takva investicija ti nije isplativa. Za atest stvarno ne znam. Ako se odlucis da ga kupis, skini plinsku instalaciju i teraj na benzin.
Sto se tice ostecenja ne mora da znaci da je bio udaran. Zavisi kakvo je ostecenje, moze da ga napravi i udarac kamena, moze da nastane na parkingu, ljubomorna zena. Ako vec nema drugih primetnih ostecenja ne verujem da bi neko sve ostalo ispeglao a ostavio samo ostecen far.
Sve u svemu, da li je taj plin mogao da dovede do takvih ostecenja motora da je on za bacanje, ili su mogli da stradaju samo manji delovi cija opravka kosta manje, to me interesuje? (moze li to curenje ulja odozgo da bude povezano sa nekim vecim 'przenjem' u motoru (tako nesto mi neko rece..?