VOLVO I SAAB

Prvo pozdrav svima. Ja sam od nedavno postao vlasnik volvo automobila. U pitanju je volvo v 70 iz 98, benzinac. Nikad se ranije nisam susretao sa ovom vrstom automobila, tako da sam poprilicno ne obavesten, kada su u pitanju dobri servisi i rezervni delovi. Cuo sam za par servisa, konkretno servisi Luka, Dragan i Mika. Potrebna mi je dobra dijagnostika, tako da nemam pojma ko bi to mogao da mi uradi. Slucajno sam naleteo na ovaj forum, pa rekoh ajde da se uclanim i porazgovaram malo sa jos nekim ponosnim vlasnicima Vovlvo-a. Sta vi preporucujete i gde bi bilo najbolje da odem. Unapred hvala svima, pa se cujemo.

Svaka čast na izboru automobila :cool: . Od servisa ti ne preporučujem Luku i Dragana, jer su bezobrazno skupi i zbog takvih kao što su njih dvojica mnogi ljudi beže od Volvoa kao đavo od krsta. Za Miku sam čuo da je manje više OK. Mogu da ti preporučim i Marka u Kaluđerici.
Ako imaš višak novca u novčaniku, onda idi kod Dragana (oni Lukini indijanci pojma nemaju sa životom) za dijagnostiku. Ali generalno, Mika i Marko će ti završiti sve što treba za V70 tog godišta i neće te odrati. Kod Marka imaš i delove koje donosi iz Italije, bilo original bilo polovno i cene su OK.
Od prodavnica imaš Viking u Bulevaru (br. 472 kod restorana Malo korzo), a imaš i Nešu (Amazon Motors) u Milice Janković preko puta Beograd puta. On drži Scan Tech delove koji su nešto povoljniji od Volvo originala (mada ne u svim slučajevima).

E da, ne reče nam malo više o tvom V70. Znaš li gde ga je održavao prethodni vlasnik?

Zdravo. Prvo da se zahvalim na informacijama. O tom automobiliu manje vise ne znam nista, znam da je jednom samo bio u Luki, valjda su ga tamo odrali i covek vise nikad nije dosao. Za ostalo stvarno ne znam, mogu samo da se nadam da je pristojno odrzavan. Volvoa samo uzeli najpre zbog velikog prtljaznika i zbog cuvenog Volvo kvaliteta i bezbednosti. Trenutno nesto ne radi najbolje, lose sagorevanje, jos gori izduvni gasovi, nedostatak snage i velika potrosnja. Najverovatnije je u pitanju lambda sonda, posto smo merili njen otpor i napon, a rezultati nisi bas po propisu. Posto je Grand Motors jedini uvoznik Volvo automobila za Srbiju, ja ih okrenem i pitam za sondu, a oni mi traze citavih 25000 din. za novu, Dijagnostiku kazu ne rade, jer nemaju softver sa automobile starije od 2000. godista. Gde god sam probao da prikljucim automobil na kompjuter, nije moglo. Jednostavno nece. E sad, da li je potreban original softver ili sta? Kod ovih, da ih nazovem univerzalnih programa, nema sanse. Mikin broj mogu da nadjem na netu, ali kako da dodjem do ovog Marka iz Kaludjerice. Jos jednom hvala na informacijama. Pozdrav !!!

Kakva skica, već je u prodaji XC60

1024x768_01-1.jpg

1024x768_02-1.jpg

1024x768_03-1.jpg

1024x768_08-1.jpg

1024x768_09-1.jpg

1024x768_15-1.jpg

1024x768_16-1.jpg

joj, pa ja gledam i kontam da l je xc60 i reko: ma nije...bunila me zadnja shoferka sto je spustenija no kod sadasnjeg modela

p.s. da li se secas unutrasnjosti xc60 koju nisu izabrali? Onako "space"?

p.s.s. Ovaj Volvo V70 mi na prvi pogled lici na Fiat Stilo sw

masa oko 1034kg

'88

1.7turbo (1721ccm) ima 109ks odnosno 120ks sa 175 odnosno sa 125nm

93'

motor od 2.OL sa katalizatorom snage 110ks sa torkom od 165nm
kasnije je bio prototip sa G - punjacem i motorom od 2.0L, no, od toga nista nema

postoje i oni sa 1.7 karburator, indzekshn, i multipoint..ne znam snage.

Poslednja izmena:
Pošto sam vlasnik dotičnog, sa svojih 4,25 metara i nije tako mali :klap: . Auto je pravi zvrk, ide kao lud, pouzdan je, motori su Renoovi benzinci koji biju po pola miliona. Ja stvarno nemam zamerki, žena ne izlazi iz njega i nema tih para za koje bi menjala auto. Što se tiče motorizacije i karakteristika, evo malo na nemačkom, mrzi me da prepisujem:

Bild1-1-1.png

Dužina 4,26, širina 1,71, visina 1,32m.

e ovako drugovi
ovih dana sam se sa drugom raspravljao koji automobil je bolji
volvo s80 ili novi a4
ja navijam za volva pa je onda pocela prica o motorima
on kaze da je vidjeo novog (nisam bas siguran sta je podrazumijevao pod tim da li gajnc nov ili samo novije godiste) volva sa oznakom tdi
znam da je volvo koristio renolove motore i da sad ugradjuje motore koje volvo proizvodi
interesuje me da li je koristio njemacke motore i koje
da li je to bio TDI (od vw) i do kada su ugradjivani
ljubitelji volva pomozite mi da mu objasnim koji automobil je bolji
unaprijed zahvalan

P1800 ES - Nema ga, teško ga nađeš i u svetu, a kamoli kod nas. Pravio se od 1971. do 1973. i proizvedeno je svega 8.077 komada. Za P1800 ne znam, čisto sumnjam.
Ali Damnjane, nešto si zaboravio da umetneš između P1800 ES i C30, a to je:

800px-Volvo_480_Heck-1.jpg

e ovako drugovi
ovih dana sam se sa drugom raspravljao koji automobil je bolji
volvo s80 ili novi a4
ja navijam za volva pa je onda pocela prica o motorima
on kaze da je vidjeo novog (nisam bas siguran sta je podrazumijevao pod tim da li gajnc nov ili samo novije godiste) volva sa oznakom tdi
znam da je volvo koristio renolove motore i da sad ugradjuje motore koje volvo proizvodi
interesuje me da li je koristio njemacke motore i koje
da li je to bio TDI (od vw) i do kada su ugradjivani
ljubitelji volva pomozite mi da mu objasnim koji automobil je bolji
unaprijed zahvalan

To je video s40[obican] ili v40[karavan] 1.9tdi koji koristi Renault-ov motor.Renault motore je Volvo ugradjivao u najmanje modele 440 i s/v 40.
Od nemackih je koristio Audi 2.5tdi u serijama 7 [740,V70]
Ako i prijatelj navija za Audi kao ti za Volvo,tesko ces da ga ubedis da je bolji.
Najpoznatiji u svetu po bezbednosti,dobitnik mnogih priznanja,da ga vozi Papa Benedikt u Vatikanu :D[XC90] i ovim rekordom:

http://www.autoblog.com/2007/10/26/man-with-2-6-million-mile-volvo-p1800-aims-for-3-million/
to mu dodje preko 4mil.km

volvo-p1800-irv_gordon-1.jpg

Back