gost 30064
Elita
- Poruka
- 16.609
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
2.5 turbo 142 kW (193 KS)
2.3 T5 166 kW (226 KS)
2.3 T5-R 177 kW (241 KS) - automatik 166 kW (226 KS)
2.3 R 184 kW (250 KS) - automatik 177 kW (241 KS)

, odma se se setim Zmaga iz Crnog Gruje
.
. Naravno vozen je u advance modu bez pomoci sistema za proklizavanje. Najbolji mi je bio komentar na kraju da i pored toga sto je sporiji on ipak manje kosta i duplo je manje blam voziti njega nego BMW 

Da dopunim2.5 turbo 142 kW (193 KS)
2.3 T5 166 kW (226 KS)
2.3 T5-R 177 kW (241 KS) - automatik 166 kW (226 KS)
2.3 R 184 kW (250 KS) - automatik 177 kW (241 KS)
Da dopunim
2.8 T6 270hp
2.5 R 300hp 400Nm
Danas nesto gledam oglase u Sloveniji.
Nudi mi se Volvo 850 T5 iz 1994, najskuplji model iz te godine, za 1300 eura.
Slovenacke tablice, registrovao bih ga u EU (ceska).
Moje pitanje i dilema su sledeci:
1. curi mu ulje (skluplja se gore oko srafa na motoru). Prodavac tvrdi da je u pitanju samo los duhtung, ali da li moze da bude i neki tezi kvar?
2. Ugradjen mu je plin u Sloveniji ali bez atesta, i ima problema sa njim. Prodavac kaze da mu nedavno nije hteo da upali pa je to sredio, ali da se zna cuti povremeno kao neka mala eksplozija, i kaze da je u pitanju takodje los duhtung i da ulazi previse vazduha.
Da li je u pitanju mozda neki tezi kvar zbog lose ugradnje?
E da, covek rece da zna da 'eksplodira' iznad odredjenog broja obrtaja. Da li to moze da dovede do ostecenja na katalizatoru ili slicno, i da li bi pomogla ugradnja "lazne" lambda sonde ili se to ne isplati popravljati?
Auto sa takvim plinskim problemom i bez plinskog atesta ne mogu da registrujem u Ceskoj, pa je moje pitanje da li je u pitanju veliki kvar i koliko bi kostala popravka.
Drugo, zna li ko moze li atest da se uradi u Srbiji a da ga priznaju u Sloveniji i uvedu u njihovu servisnu knjizicu?
Trece, ako bi popravka bila neisplativa, da li je ok da demontiram plinsku instalaciju a ostavim samo toroidni rezervoar?
Jos nesto: auto ima samo 1 airbag za vozaca, a vidljivo je malo ostecenje na prednjem svetlu na strani suvozaca; da li to znaci da je bio udaran sa suvozaceve strane?
Thx!
. Ako vec nema drugih primetnih ostecenja ne verujem da bi neko sve ostalo ispeglao a ostavio samo ostecen far.
. Urađen mu je remont turbine na oko 300.000km u jednom od naših najpoznatijih servisa jer je i tada trošio dosta ulja, i oni su preporučili da ako se potrošnja nastavi, da se odradi generalka motora. Ja sam odradio generalku i bilo je sve O.K., ali je u zadnje vreme ponovo počeo da troši mnogo ulja. Merena je kompresija motora, i ona je odlična (ne secam se tačno podataka, negde sam zaturio taj papir iz servisa). Lokalni servis koji važi za malo bolji smatra da je problem u turbini i da ona usisava ulje iz motora. Inače, ulje vlaži oko "iberlaufa" na poklopcu motora, i na crevu ispod turbine. Tako da sam i ja stekao neko mišljenje da ti "jaki" servisi koji rade turbine lepo uzmu 250 evra za jedan remont turbine, a verovatno urade površno i onda se mora ponovo kod njih. Inače, nije mnogo prošlo od tog remonta, a on je ponovo počeo da troši ulje po malo, a onda sve više i više. Pa, ima li neko iskustva sa ovim? Šta uraditi: da li ponovo servisirati turbinu, da li tražiti dobru turbinu sa nekog stranca, ili pokušati nešto treće?:???: