Za plinski sistem u vozilu nije tolkko bitna marka uredjaja vec je jako bitna ugradnja, znaci potrebno je znanje kako samog motora tako i plinskog nacina rada. (procesa sagorevanja, dakle malo fizike malo hemije malo masinstva).
Poljski uredjaji su na dobrom glasu sirom Evrope i spadaju u sam vrh, i generalno su bolji od (razvikanih) italijanskih po pitanju softvera.
Softver je jako vazan deo plinskog sistema, prioritetno je da se uredjaj dobro podesi i prilagodi motoru u koji se ugradjuje.
Dakle, treba birati majstora a ne birati brend uredjaja.
Ovo vazi za klasicne plinske sisteme, tj sekvent koji ubrizgava gasnu fazu.
Uredjaji koji ubrzgavaju tecnu fazu su jos uvek prilicno skupi i time retki a mnogi od njih jos nisu prelezali decje bolesti.
Vezano za prethodni komentar, isti motor B230FT, AC Gaz poljski sistem koji radi savrseno. Nikakvih problema u radu, nikakvih gresaka koje bi ometale originalni benzinski Bosov LH ECU, odlicno se slaze softver uz automatik.
Potrosnja plina je 15 litara uz automatik, na bazi statistike za 65.000km na plin.
minimalna potrosnja oko 13 litara plina, i oko 11 litara benzina.
Volvo se i inace odlicno uklapa uz plinski sistem, a sam Volvo je fabricki nudio Bi Fuel modele na LPG.
paznja- to se ne odnosi na kasnije Fordove modele iz Geteborga.
Topla preporuka.
Poljski uredjaji su na dobrom glasu sirom Evrope i spadaju u sam vrh, i generalno su bolji od (razvikanih) italijanskih po pitanju softvera.
Softver je jako vazan deo plinskog sistema, prioritetno je da se uredjaj dobro podesi i prilagodi motoru u koji se ugradjuje.
Dakle, treba birati majstora a ne birati brend uredjaja.
Ovo vazi za klasicne plinske sisteme, tj sekvent koji ubrizgava gasnu fazu.
Uredjaji koji ubrzgavaju tecnu fazu su jos uvek prilicno skupi i time retki a mnogi od njih jos nisu prelezali decje bolesti.
Vezano za prethodni komentar, isti motor B230FT, AC Gaz poljski sistem koji radi savrseno. Nikakvih problema u radu, nikakvih gresaka koje bi ometale originalni benzinski Bosov LH ECU, odlicno se slaze softver uz automatik.
Potrosnja plina je 15 litara uz automatik, na bazi statistike za 65.000km na plin.
minimalna potrosnja oko 13 litara plina, i oko 11 litara benzina.
Volvo se i inace odlicno uklapa uz plinski sistem, a sam Volvo je fabricki nudio Bi Fuel modele na LPG.
paznja- to se ne odnosi na kasnije Fordove modele iz Geteborga.
Topla preporuka.