Za plinski sistem u vozilu nije tolkko bitna marka uredjaja vec je jako bitna ugradnja, znaci potrebno je znanje kako samog motora tako i plinskog nacina rada. (procesa sagorevanja, dakle malo fizike malo hemije malo masinstva).
Poljski uredjaji su na dobrom glasu sirom Evrope i spadaju u sam vrh, i generalno su bolji od (razvikanih) italijanskih po pitanju softvera.
Softver je jako vazan deo plinskog sistema, prioritetno je da se uredjaj dobro podesi i prilagodi motoru u koji se ugradjuje.
Dakle, treba birati majstora a ne birati brend uredjaja.
Ovo vazi za klasicne plinske sisteme, tj sekvent koji ubrizgava gasnu fazu.
Uredjaji koji ubrzgavaju tecnu fazu su jos uvek prilicno skupi i time retki a mnogi od njih jos nisu prelezali decje bolesti.
Vezano za prethodni komentar, isti motor B230FT, AC Gaz poljski sistem koji radi savrseno. Nikakvih problema u radu, nikakvih gresaka koje bi ometale originalni benzinski Bosov LH ECU, odlicno se slaze softver uz automatik.
Potrosnja plina je 15 litara uz automatik, na bazi statistike za 65.000km na plin.
minimalna potrosnja oko 13 litara plina, i oko 11 litara benzina.
Volvo se i inace odlicno uklapa uz plinski sistem, a sam Volvo je fabricki nudio Bi Fuel modele na LPG.
paznja- to se ne odnosi na kasnije Fordove modele iz Geteborga.
Topla preporuka.
Poljski uredjaji su na dobrom glasu sirom Evrope i spadaju u sam vrh, i generalno su bolji od (razvikanih) italijanskih po pitanju softvera.
Softver je jako vazan deo plinskog sistema, prioritetno je da se uredjaj dobro podesi i prilagodi motoru u koji se ugradjuje.
Dakle, treba birati majstora a ne birati brend uredjaja.
Ovo vazi za klasicne plinske sisteme, tj sekvent koji ubrizgava gasnu fazu.
Uredjaji koji ubrzgavaju tecnu fazu su jos uvek prilicno skupi i time retki a mnogi od njih jos nisu prelezali decje bolesti.
Vezano za prethodni komentar, isti motor B230FT, AC Gaz poljski sistem koji radi savrseno. Nikakvih problema u radu, nikakvih gresaka koje bi ometale originalni benzinski Bosov LH ECU, odlicno se slaze softver uz automatik.
Potrosnja plina je 15 litara uz automatik, na bazi statistike za 65.000km na plin.
minimalna potrosnja oko 13 litara plina, i oko 11 litara benzina.
Volvo se i inace odlicno uklapa uz plinski sistem, a sam Volvo je fabricki nudio Bi Fuel modele na LPG.
paznja- to se ne odnosi na kasnije Fordove modele iz Geteborga.
Topla preporuka.
salim se) zameni kablove na bobinama jer je to mnogo lakse nego da ih skidas i menjas mesta, znaci levi kabal na desnu, desni na levu bobinu, samo pazljivo oko skidanja kablova, jer imaju iedan plastican dzek koji je jako krt, na njemu se nalazi metalni osigurac koji trebas prvo da skines. kad si zamenio kablove bobina, sada trebas da promenis i kablove, jer ti je sada leva desna, a desna leva bobina. pre nego sto ovo brobas obelezi redosled kablova da ne bi nesto pogresio jer je to jako bitno. kada si izvrsio promene palis motor i opet vadis kablove na svecicam, jednu pa vracas, pa drugu i tako redom, e sada ako je do bobine, ako ti malopre recimo nije menjao rad motora na 1 i 4 sada treba da menja, al zato nece da menja rad na 2 i 3 i tako si siguran da je bobina, polovne bobine su oko 20 evra. ako ti je sve ovo komplikovano mozes da dodjes kod mene u servis i da uradimo to za male pare i naravno ako nije taj problem da pronadjem koji je . javi sta si uradio
bio je cini mi se 1999 za 3500e ...