VOLVO I SAAB

crazy-1.gif

Poslednja izmena:
Ispade da ne valja ni dizel a ni benzinac na kraju!:hahaha:
Ajd za dizel se zna da je renoov ali benzinac nije u prijateljskim odnosima sa plinom a ko ce danas da vozi benzinca od mnogo kubika i i da gleda kako mu odlazi vise od 10L goriva na 100km bez plina.
I po meni je to ipak malo demode model koji je krenuo da se pravi jos 1995 godine.
A jos se i pravi u Holandiji a ne Svedskoj. Imao sam ga i vozio i svideo mi se ali cene polovnih delova su velike a i novih nisu naivne. Sofersajbna kosta oko 150 eura,plivajuci zamajac za 1,9TD u Luku oko 360 eura .....

Ja sam generalno prodao sleper delova za isti model koji nosi dizel motore. Sto se tice plina treba izdvojiti sigurno vise od 1000 eura pa se taj plin isplati ako prelazite najmanje 60.000 km godisnje. A iz mog iskustva mogu da kazem da nikad necu voziti vise auto sa plinom . E pa sad ovako recimo kupim ja taj 1.8 benzin ugradim plin i recimo bio dobar majstor za plin i nije podesio uredjaj kako treba i slucajno popucaju sva creva za vodu i onda dolazimo na ono sto ti kazes skupi delovi pa naravno da jesu kad se auto neadekvatno odrzava...

Pozdrav, uglavnom sam utrošio tokom letnjeg odmaranja više dana da iščitam ovih 100 i kusur strana pa eto na kraju da probam da se pridružim. Razne Volvoe (265GLE diesel, 745GLT 16V,945 8V turbo) posedujem više od 15 godina pa se i steklo dosta iskustva oko održavanja kao i dogodovština samozvanih "majstora" u Bgd zoni.
Ozbiljno servisiranje i nabavka delova je poduže godina nerešen problem za Volvo putnički program kod nas, po mom iskustvu.
Srećom posedujem znanje a ne fali ni originalne dokumentacije pa tako sve radove obavljam sam osim nekih retkih specifičnih koji zahtevaju redje alate.
Želim da pomognem iskustvom i znanjem u vezi serija 200-700-900 pa zato i širi uvod.

Moje sredstvo kotrljanja je model 945SE turbo 2.3 motor ,AW71 automatic sa lock up funkcijom, Eaton auto lock diff. od modifikacija koje sam uradio ima podešavajuće vazdušne opruge zadnjeg vešanja Monroe , i naravno LPG sekvent tipa STAG300 sa sopstvenom izradom mape i ugradnjom.
1995 m/y, nekih 193k km troublefree.

Ako postoji automatska klima to bi trebalo da bude senzor intenziteta suncevog
zracenja. Daje informaciju ECU klime da izvrsi temperaturnu kompenzaciju podesene temperature kabine radi povecanja komfora putnika.

Pozdrav,
u searchu sam trazio na ovih 115 strana da nadjem neke generalne primedbe o modelu C30. preciznije godiste od 2006-2009 godine. U shirem sam planiranju kupovine polovnog vozila, a C30 mi izgleda za sada kao najbolji izbor.

Zanimaju me misljenja vlasnika o odrzavanju kola, mogucim kvarovima, na sta da obratim paznju prilikom kupovine, servisima i serviserima za Volvo u Beogradu i Srbiji, cenama polovnih delova... Ne mogu da vam kazem detaljnije za model, recimo da me zanimaju svi motori osim T5, koji mi nije realno da finansiram sada. :)

hvala na pomoci unapred
pozdrav

Pozdrav svima
Nedavno sam kupio Volvo s40 2.0D kraj 2004 godine. Uradio sam mu servis i nakon toga skazaljka na obrtajima je pala i auto je dobio cudan zvuk motora. Rekli su mi da je crkao neki senzor. Zna li neko nesto vise o tome??

Pozdrav za sve ljubitelje Volva ali i drugih automobila i terenskih vozila interesuje me misljenje od vas svih. Planiram da uzmem auto ali nemogu da se odlucim izmedju VOLVA XC70 ili AUDI ALL ROAD. Pa bi vas zamolio za misljenje.:dash:

"volvo_s40"

Sto ne pitas nekog strucnijeg za takvu vrstu problema:

Volvo Servis "NOVAK" 011/35-11-555
Volvo Servis "Milovanovic" 011/80-30-400

"1980andrej."

Volvo XC70 Cross Country

Nisam jos na zalost , mislim registrovao sam je i zavrsio papire vozam se po malo. Ali Twin Turbo je trenutno malo skuplji sport i prevazilazi cenu vozila tako da ce pricekati.

Volvo V40 iz `99-`00 me interesuje.
O Volvou jako malo znam pa me zanimaju redovni troskovi oko odrzavanja.
Pretpostavljam da je skuplje nego u nekih Fijata,Folksvagena itd,pa me interesuje po nesto o tome,a ovdje mi je najlogicnije da pitam.
Dizel me interesuje,ovaj 1900cm.

Da ti ispricam ukratko ono sto sam cuo po Volvo servisima o tom modelu.

Sto se tice redovnih troskova odrzavanja, nije strasno. Ako kupujes originalne delove onda te odzravanje izadje isto kao da kupujes originalne delove za VW ili Fiat ili tome slicno. Imas u medjuvremenu i za njega delove iz raznih zemalja, ali ako nemas love za original onda ti je najpouzdanije da kupujes delove Scan-Tech ili Skandix. I ne zaboravi jedno, a to je da kod Volva znaci da je skuplje ujedno i kvalitetnije - ono sto jednom zamenis na njemu to ces na golfu ili slicnom autu, za koga su delovi kao jeftiniji, zamenti 3 puta. Izadje na isto.
Sto se tice tog dizela, motor je iz Renoa. Svasta sam se naslusao o tim dizelima iz Renoa i uglavnom su to bila negativna iskustva (pogotovo po pitanju turbine). Ni po servisima nesto ne mirisu taj dizel u njemu. Mozda je bolje da razmislis o benzincu 1,8. Postoje dva razlicita benzinca sa tom kubikazom, jedan je njihov (opet postoje dva: malo slabiji u modelima 1996-1999 i neznatno jaci u modelima 2000-2004), a drugi je Micubisijev. Postoji mi motor 1,6 koji moze da odradi posao. Imas i raznorazna cudovista do 2.000 ccm, ali to ti verovatno ne treba.
Generalno, tvrdokorni ljubitelji ovaj model ne racunaju u Volvo. Kvalitet mu nije na nivou vecih serija (S60/V70/S80), ali koliko para - toliko muzike. Ja ih nesto ne simpatisem. Za moje pojmove, a i gabarite, mnogo mi je mali i tesan. Ne mogu da se razbaskarim u njemu. Ako ti je svejedno zavrsice ti posao kao i vecina drugih automobila, ali ako bas gotivis Volvo, onda to nije to.
Najbolje je da sednes u takav auto i isprobas ga, pa ako imas iskustva sa slicnim automobilima iz te klase, izvuces zakljucak o prednostima i manama. I moj izbor bi uvek bio karavan.

dobio sam relativno povoljnu ponudu za ugradnju plinskog uredjaja, u pitanju je DT GAS poljske proizvodnje.
interesuje me dal ima neko ovakav uredjaj, kakav je i kako uopste volvo podnosi plin, cena uredjaja sa ugradnjom je 400 evra, pun sekvent, samostelujici je
u pitanju je volvo s40 16v 1997 85kw

Moj prethodni volvo (940 2.3 turbo 136kw) imao je poljski uredjaj. Sa njim nisam bio zadovoljan jer nikad nije radio kako treba ,a da se ja druzim sa plinadzijama nisam zeleo a i kupio sam auto sa plinom tako da me nije bas preterano doticalo sto ponegad trosi 15l a ponekad 30l plina ... Sada vozim 3.0 150kw i nemam nameru da ubacujem plin sve po ceni da se i ne vozim svakodnevno.

Back