Volonterski rad

pa zavisi, kako kome... svakome može biti dragoceno ako ga može pametnije utrošiti

a postoji HILJADU stvari na koje se to vreme može pametnije utrošiti, od volontiranja... nego ljudi prvi put ne znaju, misle to je nešto ekstra giga mega, plus ih privuče miris drugarstva

eto da znate za ubuduće

pa zavisi, kako kome... svakome može biti dragoceno ako ga može pametnije utrošiti

a postoji HILJADU stvari na koje se to vreme može pametnije utrošiti, od volontiranja... nego ljudi prvi put ne znaju, misle to je nešto ekstra giga mega, plus ih privuče miris drugarstva

eto da znate za ubuduće

Pa to da, ali u sta utrositi vreme? realno, bolje je ici na volontiranje i nauciti se necemu pa makar za djaba, umesto da idemo na krstaricu i pijanke... :mrgreen:

Evo,sta vi mislite o volonterskom radu?
Ja zavrsavam srednju, uskoro fakultet i predlozili su mi da odradim volonterski rad kako bi otvorila nove mogucnosti za fax koji zelim.
Volonteri nisu prisutni samo da bi predstavljali jeftinu radnu snagu nego i pospijesili nastavak mog skolovanja.
Roditelji misle da je to jedna od opcija ako zelis biti pravnik.
Moj tata je pravnik, i prije fakulteta on je radio kao volonter kod jednog privatnog advokata u Osijeku.

Evo,sta vi mislite? Meni se iskreno i ne svidja ta ideja, koliko god pokusavala izvuc sve pozitivne zice iz nje :whistling:

volonterski rad se mnogo ceni.
jos ako hoces da budes pravnik, lakse ces naci posao, s obzirom da danas pravnika ima k'o mrava...

sto da ne? pasce ti kruna sa glave? :lol: nece...
ja bi isla da volontiram na Exit, i mislim da cu se prijaviti ove godine :mrgreen:

ja sam razmisljala da se prijavim prosle godine...
al morala bih da nadjem smestaj...hranu....i sve ostalo....
a, moja sestra od strica je volontirala na univerzijadi, ustajala svako jutro u 6, a legala u ko zna koje doba, ali joj je bilo fenomenalno i nezaboravno :)

Ja bih mozda volontirao negdje sto me zanima, tipa Exit, gdje bar imas sta da pojedes i popijes i na zabavnom sam mjestu, ali da mu ja idem 10 dana da crtam drvece sa nekom djecom i recitujem pjesme, a moram sebi platiti sve troskove - to ce malo teze ici.
Razumijem da ima dosta volontera na Zapadu i da je to pravo popularno kdo njih, ali oni imaju masu para i ne znaju sta ce od dosade. Kod nas je to druga prica.

Super si rekao ...
Ja sam teo da volontiram na "Foam Festu" i prijavio sam se i zvali su me ali sam se predomislio ..
Ali evo neki dan sam bio na sajtu kancelarija za mlade i imaju neke razne ackije volontiranja ...Mislim nije to tako lose ,jedino sto ja mogu videti u volontiranju je upoznavanje novih ljudi i druzenje ali nista preko toga ...

Volontiranje(osim ako se radi o crvenom krstu ili nečem sličnom) mi je nekako za preterano urbane ljude koji su svuda i u sve se mešaju.Možda lupam,ali to je prvo što mi padne na pamet.Koliko ne volim lenje,toliko ne volim ni one što samo što mi iz frižidera ne iskoče...
*osim,jedan moj drug je prošle godine volontirao kad je bio neki bal na Belom dvoru,i dobio posao da zove zvanice da mu potvrde dal dolaze,i pričao je s Brenom.To je otprilike jedini highlight.Ja bih dala bubreg za reč sa Brenom

Nikad nisam volontirao nigde iz prostog razloga sto me nije zanimalo da volontiram u institucijama koje su ponudjene :lol: Da ima neka laboratorija ili tako nesto, rado bih radio za gratis ali naravno nema :lol:
Ali pre svega, mislim da je to lepo iskustvo, moze puno toga da se nauci , naravno sve zavisi od pristupa pojedinca poslu .

Vidim da vec neko vreme nema postova na ovu temu , ali volela bih nesto da dodam...
Prosle godine upisala sam fax, i do tad mi volontiranje nije padalo na pamet...medjutim sad su se stvari dosta promenile.Prva stvar koja je meni bila jako bitna je sto prilikom apliciranja na razmene, projekte, seminare u inostranstvu ali i kod nas, glavni kriterijum po kom vas rangiraju je volonterski rad! Volonter sam u par organizacija i ucestvovala sam na dosta projekata, mogu reci da je moje iskustvo veoma pozitivno! Upoznas gomilu ljudi, odlicna zabava, pritom te niko ne izrabljuje kao sto vidim da neki misle...
Da, istina je nemas materijalnu korist, ali zar je sve u novcu ? ODlican, nacin da obogatis svoj CV, jer je volontiranje ujedno i jedan vid prakse (naravno u zavisnosti od toga sta radis) Dobra prilika da obidjes mesta na kojima ovako nikad ne bi verovatno bio, razmena iskustava, usavrsavanje jezika...gomila novih poznanika , kontakata...koji ce ti sigurno jednog dana zatrebati!
Za par dana volontiram na Serbian Openu, i veoma se radujem....:D
Zato, umesto sto gubite vreme za kompom, tv-om, spavajuci, itd...nadjite organizaciju koja zadovoljava vase afinitete i iskoristite vase slobodno vreme na bolji nacin...;)

Mislim da ne bih volontirala!
Meni to nije zanimljivo, bolje da radim za neki dinar, nego to.. kao..
Inace, to za neke ljude predsavlja mesto gde ces upoznati nove osobe, videti neko desavanje i sl..
Tako da , po meni, ima prednosti i mana..

Back