Volite li svoju državu?

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Volite li svoju državu?

• da

glasova: 22 64,7%
  • ne

glasova: 14 41,2%

• Ukupno glasova
    34
Zakljucili smo da su terevenke gotovo svuda u svetu.

I ok sto tebe mrzi da se cimas da bi nekoga video.
Ja sam drugaciji. Nije mi problem da predjem hiljade kilometara bez pravog povoda samo da bih video neke drage ljude. X puta sam potezao sa Tajlanda za Srbiju na svega par dana samo zbog nekih meni dragih ljudi.
Ti onda voliš da ti nego drugi organizuje slobodno vreme, ja volim da sam njime upravljam.

To je tesko ukratko objasniti ukoliko do sada nisi stekao taj osecaj ali geografija svakako nije.
Osecaj pripadanju necemu, obicaji, navike, ljudi, mentalitet, kultura, vera, istorija, umetnost, gastronomija...Sve to zajedno, ljubav prema svemu tome a ta ljubav ukljucuje i kritiku prema losim stvarima .
Zaista i premalo mesta i premalo vremena za iole ozbiljniju raspravu.
Ja ne mislim da je negativno to što nemam taj osećaj. Naprotiv. Mogu da volim ili ne volim gde god da sam

Ti onda voliš da ti nego drugi organizuje slobodno vreme, ja volim da sam njime upravljam.
Ne kako si to uspeo da zakljucis?
Cenim.da sam jasno napisao da kada se zazelim nekih dragih ljudi - dodjem. Cenim da je to moja odkuka a ne tudja.

P.S. ako radis, imas radno vreme, obavezu da se negde pojavis zbog posla, ispunjenje rokova... to su primeri kako ti neko drugi organizuje vreme

Poslednja izmena:
Держава нису тренутни колонјални упрвници, као што нису били ни предходни. Наравно да волим своју државу. За Србе као народ је императив да имају своју српску државу. То јест да је поврате, јер су је изгубили, одавно. Први корак ка губљењу је би онај 1918. а дефнитивно су Срби изгубили своју државу, 1945. За сад смо само име повратили, остало нисмо.

Держава нису тренутни колонјални упрвници, као што нису били ни предходни. Наравно да волим своју државу. За Србе као народ је императив да имају своју српску државу. То јест да је поврате, јер су је изгубили, одавно. Први корак ка губљењу је би онај 1918. а дефнитивно су Срби изгубили своју државу, 1945. За сад смо само име повратили, остало нисмо.
Istina
Da bismo imali svoju drzavu nephodno je da se resimo 3 stvari
- komuizma
- naprednjaka
- autosovinista i drugosrbijanaca.

Meni je žao moje države, deluje mi istraumirano. Samo uzimaju nešto od nje, ruše, žele da je eksploatišu, nemaju poštovanja. Dobro i postoji s obzirom na to šta je sve doživela kroz istoriju i šta doživljava danas.
Mislim da svi razvijamo identitet vezan za državljanstvo, pa mi je tako žao i sebe. Iz svih ovih razloga, zbog alavosti političara i nevaspitanja većine.

I rusofilije.

Screenshot_20250821_170739_com_twitter_android_TweetDetailActivity_edit_170065375324828.jpg

Volite li svoju državu? Snalazite li se u njoj ili lutate kao stranac? Koliko vam je pružila ili uskratila?
A stanovnike? Da li ste je voljeli i bili ponosni što ste stanovnik te države, a ako ne kada ste se odvojili od identifikovanja sa njom?
Šta bi mijenjali u svojoj zemlji?
Jeste li spremni braniti je srčano od neprijatelja?
Možda bi je rado napustili?
Koje su prednosti biti stanovnik zemlje koju smatrate svojom državom?
Da li je osjećate kao svoju?
- Volim svoju državu
- Snalazim se u njoj i ne lutam kao stranac
- Smatram da je pružila koliko je mogla u okolnostima u kojima se nalazila i u kojima se nalazi. E sad, da li je mogla i više, vjerojatno je, ali dobro, tako je kako je.
- Da, volim stanovnike moje države
- Da, ponosan sam što sam stanovnik svoje države.
- Što bih mijenjao? Pa recimo, malo bih utjecao na mentalitet, da je više europski, a manje balkanski, da se više poštuje vladavina prava i struka, stručnost, a manje mito i korupcija
- Da, branio bih ju
- Ne, ne bih ju napustio
- Dobar položaj, dio veće zajednice, što ekonomske, što vojne, mobilnost, integriranost...
- Da, osjećam je kao svoju

Back