Enigma
Poznat
- Poruka
- 7.219
I po pitanju Srbije se slažemo.Pa dobro, ali ja ne volim ni BiH ni Srbiju, moja netrpeljivost je sveobuhvatna.
![]()

U sve mi diraj samo u dragu BiH ne.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I po pitanju Srbije se slažemo.Pa dobro, ali ja ne volim ni BiH ni Srbiju, moja netrpeljivost je sveobuhvatna.
![]()
Gdje si pročito da ja hvalim Ruse?Simo je otisao u Njemacku ,na prljavi zapad da hvali Ruse i Dodika![]()
Zaboravio si i da spustim sva 4 stakla na autu i odvrnem Baju do daske, pogotovo gdje ima veći broj Srbijanaca u blizini.Ko da ga gledam ,najeo se njemackih koljenica ko loptica iz koje samo oci vire ,nosi majicu sa slikom Dodika i psuje smrdljivi zapad.![]()
moja drzava je cela planeta a celo covecanstvo moja familija. I kada se "borim" za Srbiju, ustvari, borim se za celo covecanstvo. "Operisan" sam od nacionalizma , jer je svaki nacionalizam, ukljucujuci i religije je idealno oruzje za manipulacije nad narodima sveta.Volite li svoju državu? Snalazite li se u njoj ili lutate kao stranac? Koliko vam je pružila ili uskratila?
A stanovnike? Da li ste je voljeli i bili ponosni što ste stanovnik te države, a ako ne kada ste se odvojili od identifikovanja sa njom?
Šta bi mijenjali u svojoj zemlji?
Jeste li spremni braniti je srčano od neprijatelja?
Možda bi je rado napustili?
Koje su prednosti biti stanovnik zemlje koju smatrate svojom državom?
Da li je osjećate kao svoju?
A ono što je najbolje, nikada mu za to nećeš morati reći hvala.Wolim swoju držawu pogotowo odkad ju je gospodin vucic unapredijo i poboljšo nakon uklanjanja žute bagre štoj ukrala 629 milijardi evri
Pa ovo hulja ne bi bolje izbaljezgaomoja drzava je cela planeta a celo covecanstvo moja familija. I kada se "borim" za Srbiju, ustvari, borim se za celo covecanstvo. "Operisan" sam od nacionalizma , jer je svaki nacionalizam, ukljucujuci i religije je idealno oruzje za manipulacije nad narodima sveta.
Zato je moja borba koncentrisana na globalnom nivou. Svaka propala obojena revolucija je profit za covecanstvo a poraz za hegemona. Zlo ne sme pobediti ni u jednoj drzavi sveta , ukljucujuci i Srbiju.
Svi znamo sta znace ovi politicki dogadjaji u Srbiji zadnjih 10 meseci, i svi znamo sta bi se dogodilo da Rotschild izadje kao pobednik u ovoj obojenoj revoluciji u Srbiji.
Šta više voliš? Adu ili plaže Tajlanda?Naravno da volim svoju zemlju.
Imam priblem sa sistemom.
A u glavnom sve sto je pomenuto sam odradio od ratovanja (ne svojom voljom) preko ostvarenog prava na penziju pa do odlaska u inostranstvo...da grejem stare kosti na suncu, ne zbog love mada i ovde radim.
I uvek sam bio po osan sto sam Srbin i svuda sam to jasno govorio kada me neko pita. Uglavnom, sem skolovanja drzava je malo sta uradila za mene..nikada nibdinar nisam iskoristio od onoga sto sam uplacivao kao doprinose, uredno placao porez....isto tako cu uredno uzeti i penziju kada steknem starosnu granicu.
Ponosan na ono ko ssm, sta sam i odakle sam i to nema nikakve veze sa bilo kojim rezimom ma koliko nakaradan bio.
Sada su nase odbojkasice stigle u Bangkok na svetsko prvenstvo. Uredno se spremam.da ih bodrim uzivo iako je Bangkok nekih 700km od grada u kome zivim
Sve ima svoje ZA i PROTIVŠta više voliš? Adu ili plaže Tajlanda?![]()
DiplomatskiSve ima svoje ZA i PROTIV
Pa.... i obicaji su deo tebe ma koliko neki bili "cudni".I da i ne. Neke stvari me užasavaju u Srbiji, ljudi i običaji pre svega, odavno osećam da tamo ne pripadam. Sa druge strane jako volim srpsku istoriju i kulturu i smatram da su one deo mene.
Srbija je moja zemlja.DiplomatskiZnači voliš i Srbiju, šta god se pod time podrazumeva, i Tajland.
![]()
Pa to i kažem. Ja volim ono sto volim. Bilo to nešto u Srbiji, GR, Baliju ili Avganistanu.Pa.... i obicaji su deo tebe ma koliko neki bili "cudni".
Svaki narod i svaka drzava ima "cudne" obicaje.
Od Danaca koji jednom godisnje "masakriraju" kitove preko Meksikanaca koji se maskiraju u kosture pa do Spanaca koji se jure sa bikovima po ulicama.
I nema loseg ni dobrog naroda. Narod je uvek prosek. Samo losi i dobri pojedinci ravnomerno rasporedjeni u svakom narodu
Ljudi su nekako loši postali, previše su neposredni za moj ukus a iza te neposrednosti krije se neka koristoljubivost. A običaji tipa "idemo u šumu po badnjak da se očepimo od alkohola" nekako nisu za mene. Svi običaji kod Srba svode se na orgijanje sa alkoholom, slave, svadbe, ispaćaji i tome sličnom.Pa.... i obicaji su deo tebe ma koliko neki bili "cudni".
Svaki narod i svaka drzava ima "cudne" obicaje.
Od Danaca koji jednom godisnje "masakriraju" kitove preko Meksikanaca koji se maskiraju u kosture pa do Spanaca koji se jure sa bikovima po ulicama.
I nema loseg ni dobrog naroda. Narod je uvek prosek. Samo losi i dobri pojedinci ravnomerno rasporedjeni u svakom narodu
Ima ona priča u onoj knjizi od Antoni de Mela. Rat izmedju Pakistana i Indije. I uhvate Pakistanci indijskog vojnika i vode ga na smrtnu kaznu. Ali ima poslednju želju. Da samo još jednom vidi Indiju. I odvedu ga do granice. A on gleda i kaže, "lepa moja zemljo, moje prelepe planine, reke...". A Pakistanci kažu, jbg zeznuli smo se. To nije Indija. Granica je 100km dalje.Srbija je moja zemlja.
Na Tajlandu fino zivim.
Nikakva diplomatija
Mislim da nisi u pravu ali to bi bila disjusija bez kraja.Ljudi su nekako loši postali, previše su neposredni za moj ukus a iza te neposrednosti krije se neka koristoljubivost. A običaji tipa "idemo u šumu po badnjak da se očepimo od alkohola" nekako nisu za mene. Svi običaji kod Srba svode se na orgijanje sa alkoholom, slave, svadbe, ispaćaji i tome sličnom.
Zavisi gde me odvedes.Ima ona priča u onoj knjizi od Antoni de Mela. Rat izmedju Pakistana i Indije. I uhvate Pakistanci indijskog vojnika i vode ga na smrtnu kaznu. Ali ima poslednju želju. Da samo još jednom vidi Indiju. I odvedu ga do granice. A on gleda i kaže, "lepa moja zemljo, moje prelepe planine, reke...". A Pakistanci kažu, jbg zeznuli smo se. To nije Indija. Granica je 100km dalje.
Ta navodna ljubav prema zemlji je samo mentalna iluzija. Ja sad tebe da sa povezom na očima odvedem negde i da skineš povez, ti ne bi znao da li je to Srbija ili ne i da li treba da to voliš ili ne.
Pa šta jeste? Mene to baš zanima. Ja sam odmalena bio izrod i nisam to kapirao. Ni u osnovnoj školi nisam razumeo tu frazu "ljubav prema otadžbini". Ni kada je rat počeo nisam kapirao to loženje na nacionalnost. Možda zato što sam genetski izmućkan ili zato što ne vidim stvaran smisao u svemu tome...Zavisi gde me odvedes.
Da .e odvedes u Istocnu Srbiju i da mi pokazes neku planinu, sigurno ne bih znao da je to Vrska Cuka.
I nije ljubav prema otadzbini geografija.
To Englezi samo piju po pabovima. Sve u svemu ne odgovara mi sve to i pobegao sam od svega toga na svu sreću. Nekome se rodi dete ja moram ići 300 km "da ga ispoštujem". Pa prvi rođendan takođe. Sve to mene guši, ja volim slobodu, da ja raspolažem svojim vremenom.Mislim da nisi u pravu ali to bi bila disjusija bez kraja.
Samo jedno pitanje.....sta u Anglosaksonskom svetu (i u Japanu, Kini....)
znaci petak 5 po podne?
"Idemo na pice pa se useremo od alkohola a oni koji su placeni nedeljno, vrko cesto popiju celu platu.
Možda neću MORATI ali svaki iole normalan čowek i patrijota bih osećo moralan dužnost da muse zahwaliA ono što je najbolje, nikada mu za to nećeš morati reći hvala.
![]()
![]()