Volite li mozgalice?:)

Честитам, заиста 2.

Ево образложења: У сваком олимпијском кругу збир цифара је 25. У зеленом кругу недостајало је 2.

Ево наредног задатка. Наставите низ у складу са логиком дотадашњих бројева.

Pogledajte prilog 505702

41, fibonacijev niz

Заиста, 41.

Сваки члан низа је збир претходна два..

За сутра за домаћи:

3.jpg

Poslednja izmena:
МОЛИМ ЗА ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ПОСТУПКА

Овим задацима не знам решење јер не знам ни поступак, логику, систем на коме се заснивају. Молим посетиоце који знају начин решавања да га образложе. Чак није важно ни да саопште резултат, него само поступак решавања. Означаваћемо их бројевима 1 - 5 одозго ка доле. Хвала.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Drugo je 29, jer su u sredinama krugova brojevi koji su zbir četiri broja sa spoljašnje strane, na ivici svakog kruga.

ovo je i meni prvo palo na pamet, samo mi deluje suvise lako

- - - - - - - - - -

četvrto je 5 jer zbir dva horizontalna broja u gornjoj polovini kruga mora biti jednak zbiru dva horizontalna broja u donjoj polovini kruga

Poslednja izmena:
Хвала свима који су дали резултате и образложења. Образложења су прихватљива. Да ли је нешто "лако" или "тешко" то зависи од тога да ли човек зна или не зна. Један исти задатак је за некога лак, а за другог тежак. Бавећи се овим примерима запазио сам да постоје случајеви када постоје два различита решења и оба се уклапају.

Још једном хвала свима на учешћу и доприносу да сви нешто научимо.

ЧУВАЈТЕ СЕ "ЛАКИХ ЗАДАТАКА"!

У свим задацима важи исти принцип. Први задатак делује "лако", али то је замка да вас одведе на криви пут! Дакле, шта уписујете уместо упитника?

784082abf76bf16065ea99168617d5c7.jpg

Заиста, 96. Прво се задати чиниоци међусобно помноже па се дода први чинилац.

Ово до сада нисмо имали. Пошто је у питању исти систем дајем две слике, да се повећа број примера да бисте утврдили систем.

14.jpg

14.1..jpg

Честитам, дали сте тачно образложење поступка. Употребили сте косу разломачку црту што сам ја схватио као ДЕЉЕЊЕ а не као ОДВАЈАЊЕ, па нисам одмах схватио да Ви дајете образложење поступка.у прилогу #542. Што се тиче броја квадрата из прилога #545 одлично сте их пребројали али треба ЈЕДАН ВИШЕ, јер и цео лик је један квадрат, и то НАЈВЕЋИ! За Вас двострука честитка. Нећемо саопштити број квадрата због осталих. Нека сами броје!

Back