volim te...

nesto mi ne znace reci, niti da ja govorim niti da ih govore meni, osecam koliko je nekom stalo do mene ili nije a jednako to osete i oni...po nacinu na koji ih zagrlim, gledam i kako se ponasam..

Rec ima u svim mitologijama kreativnu i magicnu moc...gruba rec moze da rani vise nego noz, povede ljude u boj, na smrt posvadja voljene ...dok lepa moze da zblizi ljude, ulije nadu, utesi, resi nesuglasice....dat nam je dar govora.... treba ga samo mudro koristiti....

Potrebno je paziti sta se misli, oseca, prica..ono sto radimo stvara nase navike, navike formiraju karakter, karakter je sudbina pojedinca...

Dok sam bila mladja, mislila sam da su dela dovoljna...u zadnjih par meseci shvatih da dela bez reci nisu potpuna i obnuto...bitno mi je da se ljubav iskazuje delima i govorom....

Rec ima u svim mitologijama kreativnu i magicnu moc...gruba rec moze da rani vise nego noz, povede ljude u boj, na smrt posvadja voljene ...dok lepa moze da zblizi ljude, ulije nadu, utesi, resi nesuglasice....dat nam je dar govora.... treba ga samo mudro koristiti....

Potrebno je paziti sta se misli, oseca, prica..ono sto radimo stvara nase navike, navike formiraju karakter, karakter je sudbina pojedinca...

Dok sam bila mladja, mislila sam da su dela dovoljna...u zadnjih par meseci shvatih da dela bez reci nisu potpuna i obnuto...bitno mi je da se ljubav iskazuje delima i govorom....

Ponekad se čini da je baš taj dar govora ono što smeta ljudima, ponekad se čini da su ljudi time osakaćeni, a ne darivani, nagrađeni, privilegovani.

Ili je, pak, drugi koriste isprazno, odnosno imaju površna osećanja u koja jesu sigurni.

A mi nikada ne možemo znati šta je tačno, jer nema osobe koja je i jedno i drugo istovremeno.

Ne, smeta kad moraš da kažeš nekoj osobi ono što ona ne vidi, a sve bi bilo lakše i prijatnije kad bi videla, bez objašnjavnaja rečima, jer postoje oni koji ne vide, oni koji vide kad ima se pokaže, i oni koji sami vide.

Napisah komentar i sve se obrisa...sto mi ovaj forum ide nekad na drk...z:((

Mozda partner nije zadovoljan nacinom na koji drugi iskazuje ljubav....pa je vapaj za recima veci, kako bi nahranio na trenutak sumnju koja izjeda....sto opet dovede do cinjenice da partneri ne razgovaraju otvoreno o zeljama koje imaju i o onome sto nedostaje u vezi....
Nista se ne podrazumeva..posebno ljubav...a ako neko zaista voli a partner to ne vidi uopste i ne ceni, pitanje je da li druga osoba zaista voli....

Nema osobe koja istovremeno izbegava i ne izbegava da govori o svojim osećanjima. Nelogično je, uostalom :D
Tako da je ugao posmatranja u pitanju. Ja na ljude koji non stop izražavaju ljubav, da li prema meni ili prema drugima, gledam skeptično i nepoverljivo, jer mi nije u prirodi da se isto tako ponašam i kada bih to radila moralo bi da bude sa nekom namerom.

Tako i oni mene mogu posmatrati kao nekog usranka koji se plaši sopstvene senke, jer bi to za njih bilo objašnjenje ponašanja.

A ko je u pravu, kao što rekoh, ne možemo ni znati, valjda je odgovor negde na sredini.

Imate li potrebu da kazete partneru sta osecate....jel to cesto, svaki dan bar jedanput, ili je to rec koja se kazuje u posebnim prilikama....i koliko cesto imate potrebu da cujete reci ljubavi od partnera ..izjasnite se.....z:)

kad stvarno volim moram to da kazem. ali kazem retko, tj. relativno retko, onako bas kad mi je neka knedla u grlu i kad sam bas prepuna emocija. retko govorim i retko zelim da cujem.

pa sta ako si detinjast???.....i ja sam, i nadam se da po pitanju ljubavi nikad necu biti preozbiljna....;)
:rumenka: Previše sam detinjast. :)
kad stvarno volim moram to da kazem. ali kazem retko, tj. relativno retko, onako bas kad mi je neka knedla u grlu i kad sam bas prepuna emocija. retko govorim i retko zelim da cujem.
Novka, jesi li sigurna da je to knedla? Ijuuu, da nije...? :rumenka:

:zag: :D

Ovako je nekako kod mene. Ne volim cesto kazivanje ljubavi, jer se izlize i posle zvuci kao "dobar dan". Ali ne prija mi da kraj sebe imam muskarca koji ne ume da kaze "volim te". Ne zato sto je izreceno "volim te" znak iskrenije i jace ljubavi nego precutano, nego zato sto uz sebe zelim emocionalno zrelu osobu, a to za mene podrazumeva odsustvo straha od suocavanja sa svojim osecanjima kroz reci.

Back