VOLIM BEOGRAD

Beograd nije moj rodni grad, ali ga volim i usvojila sam ga kao rodjenog... Izgleda da ni ja njemu nisam antipatična. Tako, volEmo se po malo svaki dan. Volim tramvaje i trole, Kalemegdan i Ušće, neimarske strme uličice, etc.
:cool:

Dobar dan Beograde moj......:cmok:

volim svaku ulicu i svako ćoše, volim parkove i šetališta, volim Košutnjak i Zvezdaru,
Topčider.....Ušće.....ma volim i buvlju pijacu..........što bi uopšte dalje nabrajala, kad
VOLIM SVE, AL SVE U BEOGRADU......u,.:heart::heart:za ceo život......:klap::klap:

Za sve koji ga vole:
UZIVAJTE, UZIVAJTE U NAJLEPSHEM GRADU NA SVETU...
UZIVAJTE I ZA NAS KOJI NISMO TU A TAKO BISMO RADO BILI...
I KOJI GA VOLIMO, SANJAMO I KAD GOD ZATVORIMO OCHI
VIDIMO NJEGOVA SVETLA I OSETIMO NJEGOV MIRIS
JER BEOGRAD JE, GDE GOD MI BILI BIO I OSTAO NAJLEPSHI DEO NAS SAMIH

Za sve koji ga vole:
UZIVAJTE, UZIVAJTE U NAJLEPSHEM GRADU NA SVETU...
UZIVAJTE I ZA NAS KOJI NISMO TU A TAKO BISMO RADO BILI...
I KOJI GA VOLIMO, SANJAMO I KAD GOD ZATVORIMO OCHI
VIDIMO NJEGOVA SVETLA I OSETIMO NJEGOV MIRIS
JER BEOGRAD JE, GDE GOD MI BILI BIO I OSTAO NAJLEPSHI DEO NAS SAMIH

baš tako se osećam uvek......:heart:
BEOGRADE, BEOGRADE,
SA NAMA I U NAMA ŽIVIŠ TIIIIIII............:cmok:

Najvise ga volim u ranu jesen i u prolece.
U jesen, kad se izmesaju mirisi asfalta, kise, purenjaka i pecenog kestena sa mirisom dima iz preostalih odzaka, pa krenes niz Bulevar, negde u predvece, a trotoar svetluca sto od izloga sto od kise...

A u prolece, kad zamirisu pupoljci, pa onda krene jorgovan, pa lipe...

A najvise volim da stanem, u bilo koje doba godine na sred savskog mosta u predvecerje i da posmatram kako se pale svetiljke sa svih strana...

Bese li to Rakic?
Znate ono:

Evo vece pada,
sva raznobojna mirno tece Sava...

Ako neko ima nek ubaci pesmu, pls!

dragi moji zaljubljenici u Beograd, jedno praktichno pitanje: ako ima neko ko je godishta 60 i neke... gde izlazi u Beogradu nasha generacija? Ima li neko mesto sa zivim rockom (moze i rock/pop) iz doba nashe mladosti? Sigurna sam da u najlepshem gradu na svetu mora da postoji neka lokacija gde moze da se izadje a da se ne osecash kao matorac... Pozz

U jesen, kad se izmesaju mirisi asfalta, kise, purenjaka i pecenog kestena sa mirisom dima iz preostalih odzaka, pa krenes niz Bulevar, negde u predvece, a trotoar svetluca sto od izloga sto od kise...

A najvise volim da stanem, u bilo koje doba godine na sred savskog mosta u predvecerje i da posmatram kako se pale svetiljke sa svih strana...

Bese li to Rakic?
Znate ono:

Evo vece pada,

Ево вече пада,
Сва разнобојна, мирно тече Сава,
И тамномрка над њом, Мала Ада,
Ко цвет водени над таласом спава…

Миришу липе с питомог Врачара,
„Нешто се миче, и нешто се мрда“,
И, као око које се отвара,
Засветле ватре с Топчидерског брда.

Rakić, a to je inače deo pesme "Tri pisma".

Bese li to Rakic?
Znate ono:

Evo vece pada,

taj most je slika ljubavi u mom secanju, slika mog brata na onim demonstracijam, slika velikog sveta u ocima klinca iz kaplara
znak da smo bili i jesmo nesto
najlepsa arhitektonska vizija voljenog grada, carolija sa obe njegove strane, s jedne kad se popenje do kosancicevog venca, s druge kad se spusti na veliku reku...
ono sto beograd jeste, dve strane zivota, trajanje i nada, gledanje bez straha..

a bulevar.. eh tako je to kad se odrasta u istom gradu mlekce, slike se poklapaju
u gradu koji ima magiju, nisu svi takvi..
kao na onoj holivudskoj ulici, verujem da je nekoliko otisaka njenih malih i mojih trapavih stopala ostalo udubljeno u asfaltu, negde tamo kod metropola, ili malo gore..

i proleca i jeseni u beogradu, i vozdovacke udzerice, i stare oronule dorcolske visespratnice... i fantasticni novi grad na drugoj strani naseg mosta..
pozdrav tebi mlekce..
i mom gradu

taj most je slika ljubavi u mom secanju, slika mog brata na onim demonstracijam, slika velikog sveta u ocima klinca iz kaplara
znak da smo bili i jesmo nesto
najlepsa arhitektonska vizija voljenog grada, carolija sa obe njegove strane, s jedne kad se popenje do kosancicevog venca, s druge kad se spusti na veliku reku...
ono sto beograd jeste, dve strane zivota, trajanje i nada, gledanje bez straha..

a bulevar.. eh tako je to kad se odrasta u istom gradu mlekce, slike se poklapaju
u gradu koji ima magiju, nisu svi takvi..
kao na onoj holivudskoj ulici, verujem da je nekoliko otisaka njenih malih i mojih trapavih stopala ostalo udubljeno u asfaltu, negde tamo kod metropola, ili malo gore..

i proleca i jeseni u beogradu, i vozdovacke udzerice, i stare oronule dorcolske visespratnice... i fantasticni novi grad na drugoj strani naseg mosta..
pozdrav tebi mlekce..
i mom gradu

da nisi iz 21.bloka ? pominjes kaplare mislis na sest kaplara? ako jesi ZIVEO DVADESETPRVI BLOK :mrgreen:

Back