VOLIM BEOGRAD

Ja sam već ranije pomenula - ne "računam" nešto groblja kao groblja, ali ona su zanimljiva kao svojevrsno - proučavanje istorije

Da, kad se "planinari" odatle prema gore, ka Tašu :) .Taš je meni posebno značajan, tu sam prohodala i odrasla. :D

:D Isti slucaj.Jedinstveno mesto.

Da,kad se planinari...onom ulicom,Djusina mislim da se zove,kaldrmom....ispod Rudarskog faksa....

Pa kad se od Paliluske pijace,pored V gimn.uspenjem do malog pozorista....pa predjem ulicu ka Malom Tasu...i onda onaj deo bas za decu,sa ljuljaskama i sl...:)

Znate one dve figure na malom Tasu,bas kod cesme u tom delu...Tu sam se kao dete stalno krila,i sad mi je tako tuzno i cudno kad prodjem pored njih...:neutral:

Volela bih da jednog dana moje dete isto ovako misli o ovom praku,kao i moj otac,npr,pa ja sad...:D

@Carobnjak-Kakve nove boje SKC-a..?

Poslednja izmena:
Evo jednog og meni najlepsih mestasca u Beogradu, ali pod novim svetlima,

SvSavaNovaSvetla2.jpg

Kako Vam se cini?

Ово око храма је тотално неусклађено. Слажем се са Чаробњаком. Мислим да је направљено на силу и на брзину, не видим нимало духовности у свему томе.

Једва чекам Сајам књига, недељу дана глуварења по Бгд-у. Косанчићев венац, плато...:cool:

Danas je bio lep dan. A meni još lepši, pošto sam prethodne nedelje bila bolesna i nisam izlazila iz kuće. Ala sam se našetala i nauživala. I tako, imala prvo neka posla na Vračaru, pa krenula pešaka prema Trgu. Polako. Lepo vreme. Ljudi prolaze. Čuje se prijatan zvuk buke koju prave automobili, tramvaji, autobusi, ljudi, naravno. Sve u nekakvoj žurbi, ali opet usklađeno. Nisam skidala osmeh sa lica. Čak mi je i jedna svađa taksiste i milicionera na raskrsnici bila simpatična. Taksisti se žurilo, a ovaj ga zaustavio i bilo je kao da ste povukli dete, koje trči hodnikom, za rukav i kazali mu da ne trči, da ne žuri.
Baš nam je lep i živ grad.
Zašto ga vi volite?

Zato sto je najlepsi grad na svetu

Zbog energije koja je jedinstvena,i ne mozes je naci nigde na kugli zemaljskoj.....
Zbog svih onih ulica koje kriju neke korake,poglede i razgovore...
U Beogradu ima toliko mojih tragova i uspomena....
Zbog letnjih noci...
Voznje autoputem...
Zbog Ade....Kalemegdana....

Baš nam je lep i živ grad.
Zašto ga vi volite?

Зато што, као нигде другде можеш бити свој, опуштен, оно што јеси, слободан, а да те нико неће попреко погледати, можеш чак наићи и на одобравање...
Зато што има најлепше девојке на планети, убедљиво! Са највише стила
Зато што је живот у њему тако брз и тако присан а тако отуђен - сви могу с тобом започети причу као да се знате 1000 година, а комшије ти неће рећи добар дан...
Зато што доживљаје из гспа можеш доживети само овде
Најбоља места за излаз, море могућности, шопинг за свакога....
Праи београдски дух који имају они неоптерећени ни собом ни другима....
Волим Београд, много, много...

Kako je simpatično ono što nas sekira svakodnevno. Grad pravljen za potrebe društva s kraja XIX i početka XX veka, a živi u XXI. Kad se nađem u gužvi, setim se kako je lepo osmišljen za ona vremena i bude mi lepo. Suprotnost.

Ma ova žuta svetla javne rasvete jesu za negde gde treba dati malo ton rustike i sl. ali nisu za grad . Žuta svetla su za maglu (na kolima su maglenke uvek bile žute) a sada sve može i svuda. Naravno da bi bile lepše bele kao što su i bile, do pre mislim 3-4 godine unazad, ovako je tmurno i sivilo dana pretvara u žutilo noći. Baš bezveze !

Back