Vojna akademija?

Postoji velika zabluda kod vecine koja upisuje vojnu akademiju svi misle da je fizcka priprema najvaznija da se to najvise gleda ali bez matematike na prijemnom mozes da budes rambo 1,2,3,4,5 slobodno neces proci ako nemas nesto u glavi :D Tako isto i na akademiji pogledajte samo koliko ficko npr nosi bodova a koliko ostali predmeti i sve ce vam biti jasno...Naravno ja bih prvi voleo da fizicka priprema igra jednu od vaznijih uloga :/

na prijemnom fizička spremnost igra veoma malu ulogu. ali zato na akademiji igra veliku. nažalost većina kadeta nisu sportski tipovi ljudi i ima ih čak vrlo gojaznih. Nisu ni oni sami krivi, znam i sam koliko nisam mogao da nađem vremena da se bavim nekim sportom. Tehnički uslovi za sport su dobri, ali realno teško možeš da ih iskoristiš. Nikad u životu nisi imao salu za fudbal, bazen, borilačku, gimnastičku, atlet stazu, terene za fudbal... da su ko tvoji, tj da možeš kad oćeš da igraš, pritom štošta od toga je ganc novo a ostalo je u najmanju ruku pristojno. Jedino je što zaista teško imaš kad, još ako si i ti upao u horsku četu, kako sam je ja zvao. Fizičko imaš dvaput nedeljno zaredom, npr pon uto, i to nije dovoljno za održavanje fizičke spremnosti, ponajmanje borbene gotovosti o kojoj smo valjda samo nas 3jica vodili računa. Fizičko nije lako položiti, puno kadeta duguje taj predmet, predaju ga uglavnom civili i ima i nekih iskompleksiranih likova koji misle da je DIF sveti gral obrazovanja i neće ti dozvoliti da prođeš dok god ne zadovoljiš normu sve i da sekire padaju. Ali ok, bar čovek hoće pošteno da zaradi svoj hleb. To fizičko imaš u sklopu ostalih časova kao i u školi, pa je često nezgodno npr plivati pa posle opet u čizme i sve pa na drugi čas...
Drugačije bi ja to sve organizovao, al kad mene nisu pitali...

na prijemnom fizička spremnost igra veoma malu ulogu. ali zato na akademiji igra veliku. nažalost većina kadeta nisu sportski tipovi ljudi i ima ih čak vrlo gojaznih. Nisu ni oni sami krivi, znam i sam koliko nisam mogao da nađem vremena da se bavim nekim sportom. Tehnički uslovi za sport su dobri, ali realno teško možeš da ih iskoristiš. Nikad u životu nisi imao salu za fudbal, bazen, borilačku, gimnastičku, atlet stazu, terene za fudbal... da su ko tvoji, tj da možeš kad oćeš da igraš, pritom štošta od toga je ganc novo a ostalo je u najmanju ruku pristojno. Jedino je što zaista teško imaš kad, još ako si i ti upao u horsku četu, kako sam je ja zvao. Fizičko imaš dvaput nedeljno zaredom, npr pon uto, i to nije dovoljno za održavanje fizičke spremnosti, ponajmanje borbene gotovosti o kojoj smo valjda samo nas 3jica vodili računa. Fizičko nije lako položiti, puno kadeta duguje taj predmet, predaju ga uglavnom civili i ima i nekih iskompleksiranih likova koji misle da je DIF sveti gral obrazovanja i neće ti dozvoliti da prođeš dok god ne zadovoljiš normu sve i da sekire padaju. Ali ok, bar čovek hoće pošteno da zaradi svoj hleb. To fizičko imaš u sklopu ostalih časova kao i u školi, pa je često nezgodno npr plivati pa posle opet u čizme i sve pa na drugi čas...
Drugačije bi ja to sve organizovao, al kad mene nisu pitali...
Igra veliku uglogu za one koji mogu da izdrze te fizicke napore...Moje misljenje je da mozes sat vremena izdvojiti za neku fizicku aktivnost dnevno samo ako ti to hoces i imas volje a sto kazes uslovi su odlicni imas sve bukvalno pitanje je samo hoces ili neces,slazem se da imas obaveza mnogo ucenje pa te neko drka da radis nesto peto pa oces da izadjes negde ovo ono nbtno...ali sve je stvar volje.Ja sam napisao to sto sam napisao kako bi svatili da na prijemnom ne igra veliku ulogu fizicka spremnost a da se ne lazemo 65% misli da ako je jak ko bik da ce proci :?

Foxbat, дај препричај нам мало како је било прошле године :)

ok evo ukratko :) dodjes tamo negde oko 9-10 ujutru provedete svi sat-sat i po u dvoristu cekajuci...onda dodje par oficira i podele vas u 4-5 grupa i svaka ide u posebnu ucionicu na matematiku. Pre prijemnog nam je neki stariji oficir pricao 10tak minuta o zivotu na akademiji malo nam dizao moral :) onda krece izrada prijemnog imas 2 sata da uradis sve..posle toga se skupljate svi u drugom delu dvorista kod aviona videces kad budes bio :) e tamo onda cekate jedno sat vremena da vas sve isprozivaju i podele vam brojeve posle idete na presvlacenje u veliku salu i tu negde oko 1-2 pocinje fizicka provera prvo trcanje na 60 pa skok u dalj zgibovi i na kraju 2400 kad to zavrsis ide presvlacenje i kuci...mada nas par je otislo u kantinu na koje pivo :)

e to vec pitaj znaci njega :D ja nisam stigao dotle :(

Foxbat tebra bolje da uopste nisam stigo DOTLE , ne bih se razocarao .... :(
duca_triangla :znass ono dobijes poziv da se nacrtas na akademiji tad i tad ,kazu ti sta da poneses sa sobom ,koliko dana ostajes itd ... te veceri na akademiji ti kao objasne pravila ,sta ,gde ,kako ..u medjuvremenu odes na veceru .... budis se ujutru (mada ja nisam ni spavao...) ,posle dorucka vas postroje , odrze mala predavanja o pregledima (o tom' s'a vas ceka) .. onda krenete .... mi pozvani za VV tog dana smo popadali samo tako , ovi ostali za MUO,VEI.......... suu bas dobro prolazili ... grupno od njih 25 padnu tek 2,3,4 ... i takooooo

Foxbat tebra bolje da uopste nisam stigo DOTLE , ne bih se razocarao .... :(
duca_triangla :znass ono dobijes poziv da se nacrtas na akademiji tad i tad ,kazu ti sta da poneses sa sobom ,koliko dana ostajes itd ... te veceri na akademiji ti kao objasne pravila ,sta ,gde ,kako ..u medjuvremenu odes na veceru .... budis se ujutru (mada ja nisam ni spavao...) ,posle dorucka vas postroje , odrze mala predavanja o pregledima (o tom' s'a vas ceka) .. onda krenete .... mi pozvani za VV tog dana smo popadali samo tako , ovi ostali za MUO,VEI.......... suu bas dobro prolazili ... grupno od njih 25 padnu tek 2,3,4 ... i takooooo

Хвала пуно бураз :)

e samo da vas pitam da li je kasno da se pocne sada priprema matematike ako sam ima 2 god u medicinskoj skoli ali imao sam 5 :) i nemojte da me iskulirate -.- :D

iskulirali te. :P a sto ne cekas jos koju nedelju pa pocnes da se spremas? ako zelis to moras odmah i bez zezanja. I ja se sad pomalo zezam ali imam matis 4 godina)(kao da nemam) ali se pripremam vec 2-3meseca...malo po malo.

Back