Pozdrav svima!
Registrovao sam se danas na forum, samo zbog ove teme.

Procitao sam svih 206 strana za dva dana.
Mnogo toga sam saznao o vojsci i akademiji, koje pre nisam znao. Zasigurno sada znam da nije sve idealno, ali i pored svega i dalje imam zelju da upisem VA, i naravno da je zavrsim.
Saznao sam i odgovore na mnoga pitanja i stvari koje su me interesovale, ali ima nekoliko njih na koje nisam pronasao odgovor (ili ne koliko me zanima), pa bih da vas priupitam.
1. Kakav je odnos izmedju muskaraca i devojaka? Primetio sam da kazete kako je to dozvoljeno u poslednje vreme, ali mozete li mi nesto vise reci?
Jesu li devojke nesto posebno odvojene od momaka, da li su sobe udaljene, itd? Moze li se imati normalna veza tamo? (Cini mi se da je Sig u nekom negativnom kontekstu spomenuo veze na VA, pa bih voleo da mi to odgovori na PP, ili ovde da napise koje su mane toga). Ili uopste ko zna odgovor na to.
2. Kakav je odnos VA, prema politici i haskom tribunalu? Procitao sam negde kako kadet ne bi trebao da bude politicki angazovan. Zbog toga sam prestao sa svim politickim aktivnostima pre nekih godinu dana.
2. 1. Hoce li me neko ispitivati o mojim politickim vidjenjima i uverenjima (naprimer psiholog) i kako bih trebao da odgovorim da bih bio primljen?
3. Sto se tice
psiholoskog testa, mozete li reci nesto vise o tome sta "ne bi" trebali odgovarati.?
-Ovo pitam, jer imam naviku da ljudima govorim ono sto zele da cuju, ili da probam da se predstavim uvek u sto boljem svetlu, pa cak i ponekad kad nije tako.
3. 1. I nisam bas siguran
sta je to "standardno, normalno" odgovaranje, mozete li otprilike reci kako ste vi odgovarali na neka pitanja, i kakva su bila (a koji ste prosli)?
PS: Kod treceg pitanja ce neko reci da jednostavno budes normalan...to je ok. Samo sto ja ne znam da li je po njima normalno nesto sto je za mene napr. normalno.

Tako naprimer u stanju sam da ceo dan citam o stvarima koje me interesuju, i drugi me gledaju u smislu da sam lud.