Vojna akademija?

Kompleksan odgovor... i jako poucan. A, meni kazu: "Sta ces ti tamo, da ti ispiraju mozak?". Znaci, to je to. Ako svi, kao ovce, budemo isli za njima cutke- napravice robote od nas (sto i, verujem, planiraju), a opet, ako se pobunimo (cega, naravno, nece biti) nastace haos. Jedino je resenje da nedjes neku sredinu i pokusas da je ispratis do kraja.

ne pokusavaju oni da naprave od tebe bilo sta. jednostavno taljigaju svoje dane do penzije, a sta ce ispasti od tebe zavisi od spleta okolnosti koji ti zapadne. ne bave se oni tobom, vec te koriste za svoju karijeru,kuvanje kafe i donosenje dorucka, sve drugo je samo tvoj licni problem koji ti probaj da resis u autokratskom rezimu lenjivaca.

Fora sa VA je ta da tu dolaze samo "sirotinjska" deca.
Ne mislim bukvalno sirotinjska,ali deca radnika,seljaka,vojnih lica.
Onaj kome roditelji dobro zarađuju ili ima neku firmu nikada neće otići na VA.
Kada pogledas neku statistiku najviše kandidata je sa juga gde je i najveca kriza,a vrlo malo ih je iz velikih gradova.
Sto rece ova devojka zelela bih nesto vise,ali kako kad nemam novca,znaci jedini izlaz Va.
Pa ,kad upadnes tamo ćuti i pokrij se usima.
Možda zato i nema puno buntovnika?
A ,sa druge strane kada pogledate neka apatija je zavladala u celoj drzavi.
Svi kazu nevalja ovo ili ono,a kada treba preci na akciju,velika vecina kaze: sto ja,zasto ja,kad svi cute cutacu i ja,kakve vajde ja imam od toga.
Eee zato nam je brale sve ovako bijelo i lijepo!!!

A, moze li se otici na VA, sa namerom da odradis ono zbog cega si tu (dobijes dipliomu), a da te boli uvo za ostale...? Ja nemam ideala, nemam neka posebna ocekivanja, pa smatram da i razocaranje, ako ga bude, ne moze biti veliko. A? Sta mislite?

Generalno gledano da uzmeš diplomu može,a da te boli uvo za ostale ne može.
Prvo za cetiri godine bilo gde da se nalaziš promenice ti se neki pogledi na svet oko tebe.
Drugo kada zavrsis duzna si da osam godina radis u vojsci.
Za tih osam godina vrlo verovatno ćeš da zasnuješ porodicu,pa ti neće biti baš jednostavno da napustiš firmu.
Male su šanse da će se u nekoj doglednoj budućnosti mnogo toga promeniti na bolje pa da ceš lako moci da biraš gde ćeš da radiš.
I tako osta u vojsci do penzije,naravno stambeno neobezbeđena.

Pa, gde su mi poruke?!:dontunderstand: Mere bit' da sam nesto zajebala, ili kasnije stizu. Ovaj, Mek, nisam na to ni mislila, znam te uslove sve. A, sto se tice VA kao jedinog izbora, pa nije tako. Naravno da to nije jedini izlaz, ali za mene jedan od prihvatljivijih, posto mi se vojska mnogo svidja (ne kazem volim, zato sto nikada nisam bila u tome i ne znam kakva je zapravo). Mislim da je to nesto genetski. Neki moji rodjaci su vojna lica, a i cale je radio pri vojsci. Izgleda da su i mene 'povukli'. :lol:

zakljucak: Ko nije u stanju da se snadje ili nema uslova za bilo kakvu buducnost,pici u VA i cuti i plivaj dok je ne zavrsis pa si relativno na konju... ja sam hteo da upisem VA al kako vreme prolazi msm da sve te zajeancije koje prozivis tamo nisu vredne neke kao bolje buducnosti... opet ce da te salju i vrse prekomande kako im se cefne i bice sve vise i vise zajeancije... mozda budem konkuriso na policijsku al ni to nije sigurno... mozda samo popizdim i odem u inostranstvo da secem zive ograde i kosim travu... nemam pojma sta cu... :think:

A, Sig... Ma, ako... nek' pricaju... lakse ce nam biti posle. :neutral:
Ko hoce glory, sta ce u vojsci? Osim ako ne planira da postane buduci Misic. :per:
p. s. Kod tebe bar nema zemljotresa. :hahaha: Ovde te uspavljuju i bude. Smorise vise. :roll:
pa svi bi trebalo da hoce glory kad idu tamo. problem je u tome sto vecina ne zna zasto je tamo. posto ih vojni poziv de facto ne interesuje.

nema zemljotresa srecom. mi cekamo Dunav :lol:

Back