milos 888
Zainteresovan član
- Poruka
- 144
имаш венеове збирке...оне обухватају све области које ће бити на тесту.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Normalno kao i mi iz Srbije ... Imam drugara (kolegu) koji je iz nekog mesta kod Foce , na Akademiji je ... Raspitaj se u vojnom odseku , a mogu i ja njega da pitam kako je islo kod njega ...I platice ti drzava troskove prevoza za prijemni i kasnije , daj boze za lekarski , tako da te finansije nisu problemkako se upisati u vojnu akademiju ako si iz republike srpske![]()
Fora sa VA je ta da tu dolaze samo "sirotinjska" deca.
Ne mislim bukvalno sirotinjska,ali deca radnika,seljaka,vojnih lica.
Onaj kome roditelji dobro zarađuju ili ima neku firmu nikada neće otići na VA.
Kada pogledas neku statistiku najviše kandidata je sa juga gde je i najveca kriza,a vrlo malo ih je iz velikih gradova.
Sto rece ova devojka zelela bih nesto vise,ali kako kad nemam novca,znaci jedini izlaz Va.
Pa ,kad upadnes tamo ćuti i pokrij se usima.
Možda zato i nema puno buntovnika?
A ,sa druge strane kada pogledate neka apatija je zavladala u celoj drzavi.
Svi kazu nevalja ovo ili ono,a kada treba preci na akciju,velika vecina kaze: sto ja,zasto ja,kad svi cute cutacu i ja,kakve vajde ja imam od toga.
Eee zato nam je brale sve ovako bijelo i lijepo!!!
E, gde rekose da se mogu naci ova pitanja iz testa znanja?
ne pokusavaju oni da naprave od tebe bilo sta. jednostavno taljigaju svoje dane do penzije, a sta ce ispasti od tebe zavisi od spleta okolnosti koji ti zapadne. ne bave se oni tobom, vec te koriste za svoju karijeru,kuvanje kafe i donosenje dorucka, sve drugo je samo tvoj licni problem koji ti probaj da resis u autokratskom rezimu lenjivaca.
zavisi sta zelis. na akademiji nema nesto preterano da se uci, ali ni za to nemas vremena jer je kao sto sam rekao, sve drugo bitnije.
ali knjige su problem zesci. budes srecan ako imate jednu knjigu u sobi, iz datog predmeta. a u sobi vas je 3-5. a ljudi su mahom takvi da
pitas ga jel ima knjigu, on je drzi u rukama i sad bi nekako rekao da nema al ne moze, pa kaze mmmmmmmmmmmmm imam ali mi treba, i objasni ti da ce mu trebati narednih 6 meseci 24 sata dnevno.
ako je nisi video, onda je naravno nema.
na civilnom ima ohoho vise da se uci, ali si svoj covek pa uci kad mozes i hoces.
Kako izgleda radni dan na akademiji?
Sig , nemoj da plasis ljude ... Nije tako strasno breee ...Ja sam na prvoj godini sad .
@neko je pitao za zbirku :
Zbirku mozes da odstampas , dobices u elektronskom obliku na akademiji , ona ti je sasvim dovoljna za pripremanje ...
Normalno kao i mi iz Srbije ... Imam drugara (kolegu) koji je iz nekog mesta kod Foce , na Akademiji je ... Raspitaj se u vojnom odseku , a mogu i ja njega da pitam kako je islo kod njega ...I platice ti drzava troskove prevoza za prijemni i kasnije , daj boze za lekarski , tako da te finansije nisu problem![]()
LAzi , dobra vecina ... Ima "dece" (ako se neko sa 19,20 godina moze tako nazvati) koja su siromasna sto ne znaci da ne ZASLUZUJU da budu tu , ali dosta je bogatasa na Akademiji , i ja sam se cudio , ali tako je ... I nas "srednjih" ima dosta tako da to sto si rekao ne pije vodu![]()
test znanja (OPSTE INFORMISANOSTI) ti je debilizam , da ti ne pisem sada pitanja na koja zna odgovor osnovac ... I ne dobijas bodove nego ti se taj i jos 10ak testova sto radis tog dana spoje pa ides na razgovore i tako to![]()
Ovo nije VA na kojoj ja idem ...
Ni ovo ... 3 nas je u sobi , i svi imamo knjige ... Ionako ih retko otvaramo posto sva predavanja dobijamo na prezentacijama koje su dovoljne za neku 8,9 ... A ako nemas lap top mozes da uzemes preko akademije na kredit u ComTrade-u
Ustajes u 6 , postorjavanje u 6 i 25 za jutarnje vezbanje , posle kojeg se vratis u sobu da se obuces ... U 7 i 10 dorucak , u 10do 8 dizanje zastave , posle koje ide smotra i informisanje ... u pola 9 nastava do 2 (nekad do 1 ) .
U 2 i 10 rucak , posle kojeg si slobodan do pola 6 (sportski centar , bazen , spavaj ,sta hoces radi) . Od pola 6 do 7 su casovi ucenja , u 7 i 10 vecera . Posle vecere si slobodan dok ne legnes da spavas ...
Jedan dan imate takticku obuku kada umesto nastave imate NNG , obuku , ili nesto slicno![]()
VIdim da vas dosta stvari zanima , pitajte , ali mi pustite i PM posto retko ulazim , da ne prelistavam ... I ne pitajte siga vise , ne slusajte ga , vidite da mu je krivo sto su ga IZBACILI pa sada zeli da urusi sistem i da vas ODGOVORI od upisa ...
PItajte sta god vas zanima ... i unusual girl , vidim kazes da ces da ustedis platu ? Ae da vidimo kako ces to da uspes da izvedes![]()

aj pali, kontam da bi mnogo bolje prosao da mi je cale neki pukovnik.. To mu dodje kao neki kriteriju cini mi se, da bi se ljudski ponasali prema tebi..
.predpostavljam da zadatke daju na va iz elektrotehnike profesori sa va koji su oficiri i da ne dolaze profesori sa etf u beogradu ispravi me ako gresimima razlike. rekao bih da je na va jedno 20% laksa. ali nije identicno gradivo, tamo je izmesano u poredjenju s ovim ovde. barem kod mene.
opsirnije je ovde. sto se ostalih predmeta tice,
osnove elektrotehnike 1 i 2 su identicne po sastavu, medjutim na va se 5x lakse poloze, jer daju mnogo lakse zadatke. to lepo zvuci ali je medvedja usluga.
ne gresis, tacno.predpostavljam da zadatke daju na va iz elektrotehnike profesori sa va koji su oficiri i da ne dolaze profesori sa etf u beogradu ispravi me ako gresim
sig je dao uslov dok su ostali jos kuburili sa jednim polozenim ispitom, tako da ti ta prica ne pije vodu.Idemo redom ...
Vama na PM sam odgovorio , ako treba jos nesto slobodno pitajte ...
sig, pretpotstavio sam da si izbacen , cim se sad svetis sistemu i pricas dosta losih stvari ... Inace , polozio sam sve kolokvijume , uz pomoc konsultacija i prezentacija , knjigu nisam otvorio![]()
boba92. imas vremena , pusticu ti pm o tome , sad sam napisao coveku , pa cu copy/paste. Za koleno , zavisi , ako ti je doktor rekao onda ces vrvtno da prodjes lekarski , ali posle koliko ces i sta ces da izdrzis vec ne znam ...
unusual , sta god treba tu sam ...
Sada cu malo vise da se pojavljujem ovde , nemam obaveza do januara pa cu moci lagano da dolazim![]()
pa vidi ja sam mogao da nosim uniformu i uvek sam nosio cizme. one cipele su uvreda. moje cizme su uvek bile kao ogledalo, po tome sam poznat, i obuca uopste. dok se kod vecine ostalih raspadaju. to smatram pod ne nosenjem uniforme - skidanje, raskopcavanje, ruke u dzepovima, prljava obuca...sig. da ga sad ne tupim![]()
Za neke stvari se slazem , alkoholisanje , pokusavanje da se uvate krivine , da se skine uniforma kad god se moze , prepisivanje , bezanje , ali zar tako nije svuda ????
Ipak uniformu nosimo od 6 ujutru do 8 uvece ... Jedva cekam da je skinem .
Dalje , cinovi , disciplina i ostalo ... Ne znam da li si bio tu , i kad si otisao , ali komadant PUKA je postao Almazan (Brus Vilis) i ako si cuo sta je on uradio sa gimnazijom onda znas i sad sta radi sa akademijom ... Nacelnik SNO je Jelic , isto kao on ... Veruj mi , mnoge stvari su se promenile .
Sto se Mauhtauzena ,emisije , promocije kao i dugmica tice , ne znam ...
Sto se tice zalaganja , znanja i da ono nije na ceni , nisi u pravu ... tj. delimicno jesi , zavisi od komandira , a ja mogu da se pohvalim da sam imao srece u tom pogledukao i komadantom klase...
Ministar je bio jednom na nekom predavanju svim kadetima i nismo ga docekali tako ... Evo , bio je i u cetvrtak (u sred kolokvijalne nedelje) i morali smo da sredjujemo krug zbog njega ... Tom prilikom sa video svecani vod ili kako vec na celu sa Savicem u novim uniformama , sa sve zastavom itd. Sredili su nas dosta ...
Jesi li video dnevnu sobu ili tzv TV-salu kako sad izgleda ?? LCD tv , frizider , reso ,rerna , kozne fotelje , imam sliku ako zelis ...
Ne kazem da je tako bilo nekad , ali sada ne vidim ono o cemu ti pricas ...
Izvini sto sam pomislio da su te izbacili , ali sam takav utisak stekao posle svih tvojih komentara .
nama su radili stvari tipa, isto kol nedelja, dodje mi kud merima iz leskovca i sad ja treba da sedim u kino sali po naredjenju do 15-16h i njih da gledam.... dal treba da komentarisem. skapam od gladi, treba da ucim, odmaram... ne, ja gledam kulturno umetnicki program. a oni kazu hvala vam sto ste dosli u tolikom broju...
.