Vojna akademija?

zavisi sta zelis. na akademiji nema nesto preterano da se uci, ali ni za to nemas vremena jer je kao sto sam rekao, sve drugo bitnije.
ali knjige su problem zesci. budes srecan ako imate jednu knjigu u sobi, iz datog predmeta. a u sobi vas je 3-5. a ljudi su mahom takvi da
pitas ga jel ima knjigu, on je drzi u rukama i sad bi nekako rekao da nema al ne moze, pa kaze mmmmmmmmmmmmm imam ali mi treba, i objasni ti da ce mu trebati narednih 6 meseci 24 sata dnevno.
ako je nisi video, onda je naravno nema.

na civilnom ima ohoho vise da se uci, ali si svoj covek pa uci kad mozes i hoces.

sig,ajde navedi razologe odustajanja,bas me zanima..od kad pratim forum rekao si puno pametnih stvari,puno, ali sve vreme ti pljujes po akadamiji,i odvraces ljude..ne znam sta si ti ocekivao,ali ocigledno nisi zadovoljan..

Uf, trebalo je puno vremena procitati prethode strane da ne bih postavljala ista pitanja... toliko da sam zaboravila sta sam uopste i htela da pitam. Joj, bilo je kao da gledam seriju (jedva cekam da vidim sledecu epizodu/ stranu). Svasta se moglo procitati, od :p do :dash: .
E, da... Jedna sam od mnogih koja hoce da upise VA. Nasla sam puno slicnosti sa Surdulicaninom. Ne mislim da je VA super, sve idealno, malo se pomucis- zavrsis skolu i onda si 'na konju' (posao super, radis ono sto volis, malo se izdrkavaju staresine i to je to)... Verujem da nije to ni blizu idealnog, treba MNOGO truda i odricanja, kad zavrsis tek onda te ceka haos... Sve ja to znam (samo ne znam mogu li to izdrzati), ali to me nece spreciti da pokusam. Kao sto je Sig rekao, stedecu tu platu... pa, ako zajebem... Bar cu znati. Reci cu: Pokusala sam, ne ide! Bolje i to, nego, kao sto neko rece, da se ceo zivot pitam- sta bi bilo da sam probala...
Razmisljala sam o Intedanskoj sluzbi. Ima li neko kakvih podataka o tome? Bila bih vam zahvalna. Pozz svima. p. s. Joj, ljudi... kao da ste moji... toliko sam vas upoznala u ovih 100 i nesto str. :heart:

Koliko sam ja mogla primetiti, naveo ih je. A, i... nije to pljuvanje, covek iskreno odgovara. Valjda je bolje da nam iskreno kaze svoje iskustvo (mada to je samo njegovo iskustvo, tvoje moze biti drugacije), nego da nas laze kako je sve super, pa kad/ako odemo tamo... katastrofa. Verovatno zato ljudi i odustaju- ocekuju :manikir:, :whistling:, kad tamo...:dash:, i bude: Boze, sta je ovo?! Odoh ja odavde. :sad2:

upravo. svaka cast na ulozenom vremenu da procitas ovu tesku temu.
ukoliko znate zasto zelite da postanete oficir (daleko od milionera) i dosli ste na va s nekim ciljem u zivotu,
nametnuce vam se pojava da cete za 96,8% ljudi koje srecete pomisliti "zasto??? zasto cak akademiju? zasto si ti uopste dosao/la u vojsku??"
zapanjujuce...

Сиг у једном посту си писао да си осетио на академији да многи официри нису задовољни како су прошли у животу тј. да би им било много боље да нису радили у војсци.
100% си погодио,као официрско дјете знам најбоље то о чему си писао.

Ljudi koliko je bitan vid ??? Da li je podjednako bitan za sve smerove ili ima negde gde su kriterijumi manji??? Kolika je granica je li i dalje -1.5? Ja imam problem sa vidom i ne znam koliko cu ispuniti uslove jer prelazim granicu od -1,5!! Da li da pokusavam, citao sam da postoji varijanta sa socivima, a ja ih imam!! Ako ima neko ko je imao slice probleme i prevazisao neka se javi, posto slabo verujem u onu foru sa vezbanjem mada ako nema drugog izlaza vredi pokusati!! :))) Pozz za Sig-a, postao si mi idol kroz ovih 128 strana!!! :))

jako tesko. ne moze da te boli uvo jer ces zbog ostalih ti morati dosta da radis.
ti mozes gledati svoja posla ali tudja posla te stignu htela ne htela. a naravno da bi vise voleo da si ostao u sobi da odmaras/ucis, ali ne moze dezurni te poslao da radis jer tvoj drug koji je trebao to da uradi naravno nije ni pomisljao o obavljanju zadatka, nije vise tu otisao je u grad a posao mora da se radi, i ti radi njegov posao.

da sig,ali sta na npr. pocne na daj boze rat ili neko sranje,i sta vidis druga ranjenog,sta ces ti?"to nije moj posao" i ostavis ga samog..malo je glupo to uraditi..msm dajem banalan primer,ali to mi prvo palo na pamet..ne znam za vas,ali ja dolazim na akademiju spreman na sve to,kao sportista,znam sta znaci i kaznjavane zbog drugih,i odricanje,i nepravda,tako da mislim da ce mi to dosta pomoci na VA..

Aaaa, znaci tako. A, znaju li ti 'drugovi' za neki dogovor? Ili su to uglavnom neke baje, pa se ne dogovaraju...?! Hm... Zajebano je to, ali sve to su samo prepreke koje treba preskociti, zaobici, UKLONITI... da bi se doslo do cilja. Bolje je meni da treniram svoju psihu za takve stvari. ;) E, hvala ti... Ove stvari koje nam prenosis od velikog su znacaja za nas. :)

E, Bob, super ti je to poslednje, ali samo ako znas sta je PRAVO kaznjavanje, odricanje, nepravda... Mislim da je VA vise od sportskog kaznjavanja (100 sklekova za kaznu ili kako vec)... A, sto se tice 'to nije moj posao', ne misli se na ostavljanje druga u nevolji, nego ne mozes ceo zivot raditi za druge, tj. njihov posao. Odradis jednom, dvaput... ali, oni ti ne vrate za to i vremenom ti se smuci. Kad tebi nesto zatreba nece ih biti. Ali, *******, takav nam je ovaj zivot. Moras biti spreman na sve. Pozz.

da sig,ali sta na npr. pocne na daj boze rat ili neko sranje,i sta vidis druga ranjenog,sta ces ti?"to nije moj posao" i ostavis ga samog..malo je glupo to uraditi..msm dajem banalan primer,ali to mi prvo palo na pamet..ne znam za vas,ali ja dolazim na akademiju spreman na sve to,kao sportista,znam sta znaci i kaznjavane zbog drugih,i odricanje,i nepravda,tako da mislim da ce mi to dosta pomoci na VA..
nema tamo kaznjavanja tipa radi sklekove i to. zapravo kaznena politika je nula, dok god se nekom ne zapreti otpustom zbog stvari tipa: preskakanje ograde, unosenje alkohola itd, tu ce biti haos.
pa tesko tebi ako si pored takvih na bojistu. naravno da ja to necu reci cim nisam govorio ni za manje bitne stvari, ali sam ti rekao kako se ljudi tamo ponasaju. lenjost i kao prvo nece da rade, i onda manjak kucnog i gradjanskog vaspitanja tj oni se ni najmanje ne uzrujavaju zbog toga sto je Neko drugi (a ustvari covek do njih) dobio da plati njihov racun. i to tako ide u nedogled, orgija se neradom do besvesti. i oni Bi u takvom slucaju samo spasili svoje pe-du i ostavili te, jer i sada nisu hteli da ti pomazu kada ih nista nije kostalo, a sta mislis kada im je zivot ugrozen...

ne znaju za dogovor jer tamo vladaju zakoni dzungle, a u kuci ih niko nije redu casti i pravdi naucio. niko tu nije zainteresovan da se zavede red i da se oko toga potrudi. sve ce raditi vas 4,5 koji ste normalni, i ostali se nece truditi jer uvek ima ko ce srediti.
kako se to resava: pa resava se tako sto Tog, i Te, zbog kojih si dobio posao propustis kroz sake cim ih vidis iduci put. to sam uradio i imalo je efekta, doduse samo na njega. medjutim dobri momci uvek prodju lose, fasovaces disciplinsku meru ili cak pritvor jer si napao coveka s predumisljajem, a imas i prakticni problem - ne mozes se potuci sa 20 ljudi iz svog voda, a morao bi.
rekao sam i ranije, vojnik je onaj koji cini sve da ne padne nekom drugom na teret, i bude spreman da preuzme tudji teret na sebe.
takvih tamo ima koliko i bengalskih tigrova. evo jedan vikend postrojava nas dezurni da nesto radimo napolju, teski arbajt, a nas drug koji tu zivi blizu, prolazi pored nas u civilu i ide covek kuci kaze ide mi se, i samo onako kroz stroj proso covek i cao. vi ste budale sto radite ja idem. ni trepnuo nije. konkretni lik je to radio stalno, i taj primer su i ostali sledili.
dobro citajte ove stvari, bolje da to sve vidite s ove strane tarabe, jer baba dala dinar da se uvati u kolo a par stotina hiljada da se pusti...

Soldier, naravno da nas zanima. :p Daj, docaraj nam malo svoje iskustvo, neki savet nece skoditi... :) Kako ti ide?
A, Sig, znaci nema nam druge... Ako ne mozemo: trpeti i cutati, raditi i svoj i tudji posao bez pogovora, biti spremni da se odreknemo svega, naviknuti da ne misle svi kao mi (normalni, koliko-toliko)... i jos 1000 stvari, da ne dolazimo tamo?

upravo tako. nije meni cilj da nekom rusim snove, nego cete se razocarati debelo i navuci bedu svojim roditeljima zbog toga.
svuda ces morati da trpis i cutis i raadis nesto sto nebi inace, to je ok,ali ovde to dobija neku bezobraznu razmeru.
tamo se ljudi ne trude a ja sam covek da necu nesto da radim a da se ne trudim oko toga. necu da otaljavam. nas malo koji se trudimo nismo dovoljni da bi nadjacali otaljvanje svih ostalih, i onda zakljucis da si dzabe trosio svoje resurse. da je to nesto od 07-15h svaki dan pa da kazes gledam svoja posla i posle odem kuci gde sam svoj gazda, pa ajde. ali ne mozes pobeci od takvog organizacionog truleza jer si ti tamo 24/7 i cak i tvoje spavanje, wc, kupanje, je uslovljeno svime. takav zivot, tj nije zivot nego prezivljavanje, moze trpeti neko ko mora. ja ipak nisam morao, odlucio sam se da odem i bez obzira na postignut uspeh, veci od 95% klase. pare jesu velike ali ipak nisu vredne mojih zivaca i mentalnog zdravlja. pare ce se zaraditi opet, a ja cu ostati lud uvek.

Heh. :( Recimo da ja moram. Ali, definitivno si u pravu. Nista nije vredno toga. Ma, ako ne budem mogla, eto me kod tebe, da zaradjujemo zajedno. :P Mada, ja vec i sada radim, nije to problem, nego u toj jbnoj VA sam videla sansu za nesto vise. Nego, znas sta me zanima- sta rade oni koji ostanu do kraja? Kako oni ostanu? Ili ih guraju, ili imaju mnooogo jak motiv.

Heh. :( Recimo da ja moram. Ali, definitivno si u pravu. Nista nije vredno toga. Ma, ako ne budem mogla, eto me kod tebe, da zaradjujemo zajedno. :P Mada, ja vec i sada radim, nije to problem, nego u toj jbnoj VA sam videla sansu za nesto vise. Nego, znas sta me zanima- sta rade oni koji ostanu do kraja? Kako oni ostanu? Ili ih guraju, ili imaju mnooogo jak motiv.
i vecina oficira tamo ce ti reci da nije to vrh sveta, cuvaj zdravlje 'bes to sve ako zdravlje psihicko i fizicko ne ocuvas.
u svim nasim vojskama (ja, jna, vj...) je vazila neka ideologija da ne das vojniku slobodno vreme da ne bi poceo da razmislja. vec ti non stop uvaljuju neki posao kako se ti nebi preterano koncentrisao na nesto. i sam sam bio angazovan na kojekakvim perifernim izmisljenim poslovima cisto zato sto u trenutnom velikom zadatku nema potrebe zamnom. medjutim ja sam razmisljao i dok sam radio... nismo svi isti neki ljudi su da kazem slabijeg karaktera odnosno meksa su glina. ne svidja se ni njima to sto ih otresaju ko go.vno sa cipele ali to ti je onaj mentalitet ''cuti dobro je''. znas nemaju svi muda da dignu glavu iz stada pa kazu cekaj malo gde mi idemo... neki i ne dozvole sebi neko dublje razmisljanje pa svaku pojavu gledaju po principu to mora tako, neko je to pre mene vec osmislio i sve je ovo deo Plana koji se sprovodi pod nadzorom nekog velikog gazde... sto naravno nije slucaj manje vise nigde u zemlji srbiji - nacelnik akademije pita a gde je tebi cin??? sav zacudjen. to pitanje treba ja da postavim, jer cinove vec 2 klase nisu dobijale zbog kojekakvih propalih tendera i opste nezainteresovanosti za svoj posao. uopste sam non stop bio dojma da oni na olimpu blage veze nemaju sta se ovde dole desava, i sta oni misle da mi radimo i ne radimo.
svi se ustrucavaju izdavanja komandi, da se slucajno ne zameri svom drugu. jak ti je to drug onda, sto ti uopste dolazis u situaciju njemu da naredjujes da izvrsava svoje obaveze koje i sam zna da ima, umesto da ih kao svaki gradjanin sam obavi i pre opomene. samo sto u zemlji srbiji primer gradjanina postoji u promilima.
naravno ima ohoho onih koji budu provuceni bez obzira na sve, kao i na svakom mestu na planeti. samo sto je njihov broj ovde zabrinjavajuci, pocevsi od uopste njihovog upisivanja na akademiju.

Poslednja izmena:

Back