Vojislav Seselj

Kome smeta presuda

• Ukupno glasova
    67
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On nije budala, on je lud covek, neuracunljiv, nepredvidljiv, a to su osobine koje su za ludnicu , nikako za politiku.

Moze za njega da se kaze svasta ali fakat je da bi retko ko postupao u Hagu ovako. Da li je u pitanju "budala" ili "neuracunljiv" ali je fakat genijalno sve to. Dakle genijalna budala ili ludi genijalac ali u svkom slucaju genije. Jer, 11 godina prkositi istinom pred svetskim mocnicima moze samo neko poseban tj. genijalac! :ok:

On nije budala, on je lud covek, neuracunljiv, nepredvidljiv, a to su osobine koje su za ludnicu , nikako za politiku.

И добро лутко,
шта ти тако паметна, виспрена, објективна, образована, начитана итд
мислиш о суду који 11 година не може да заврши процес-случај који је тако чист и очигледан!?

Moze za njega da se kaze svasta ali fakat je da bi retko ko postupao u Hagu ovako. Da li je u pitanju "budala" ili "neuracunljiv" ali je fakat genijalno sve to. Dakle genijalna budala ili ludi genijalac ali u svkom slucaju genije. Jer, 11 godina prkositi istinom pred svetskim mocnicima moze samo neko poseban tj. genijalac! :ok:

Apsolutno je tako.
On jeste po svoje genije a najbolje se snalazi u najvećoj gužvi.
Takvi ljudi se ne rađaju svaki dan već jednom u 100 godina.
Čitav Hag se od njega zabavio o jadu - ne mogu da ga osude a nesmiju da ga ne osude.
I zato to traje 11 godina nadajući se da će prije umrijeti pa da se riješe muke i nevolje.

Apsolutno je tako.
On jeste po svoje genije a najbolje se snalazi u najvećoj gužvi.
Takvi ljudi se ne rađaju svaki dan već jednom u 100 godina.
Čitav Hag se od njega zabavio o jadu - ne mogu da ga osude a nesmiju da ga ne osude.
I zato to traje 11 godina nadajući se da će prije umrijeti pa da se riješe muke i nevolje.

Nije daleko taj 30.10...
Iskreno sumnjam da će baš tada izreći PRVOSTEPENU presudu jer je uvažen zahtev za izuzeće Harkofa (koga bi iko normalan teško okategorisao kao objektivnog, a kamo li postavio za sudiju).

Jedino što je apsolutno izvesno je da će se u svakom slučaju, svi žaliti.
I Šešelj, i tužilac.

И добро лутко,
шта ти тако паметна, виспрена, објективна, образована, начитана итд
мислиш о суду који 11 година не може да заврши процес-случај који је тако чист и очигледан!?

Ja o tom sudu ne mogu da imam nikakvo misljene jer je to cirrkus, anarocito u slucaju Seselja koga drze tamo na pravdi Boga.
Medjutim to je jedna prica, druga je ova da je Seselj zaista neuracunljiv covek. Osion, bahat, bezobrazan.

Naravno da cemo uvek biti mali jadni i bedni, kao i do sada, tu nam je i mesto. Ali da makar malo podignemo kvalitet sopstvenih proizvoda, to cemo svakako moci. Ono sto ti i dalje ne shvatas je ovo- niko bre covece nece da ti otvori svoje trziste ako ti njemu ne otvoris svoje! Mislim, to je toliko prosto i jednostavno razumeti, da mi uopste nisi jasan kako ne shvatas da za svako ogranicenje koje uvedes nekome, time direktno ogranicavas mogucnosti svog izvoza u tu drzavu. Jos ako je ta drzava jaca od tvoje, tek si ga onda nahebao. Pa upravo zato sto smo mali nemamo taj luksuz da zatvaramo trziste, jer sto mi vise zatvaramo trziste, ovako mali jadni i bedni sa tim tvojim jadnim proizvodnim tehnologijama, nemamo nikakve sanse da nam bilo ko otvori svoje trziste; jer cak i oni bedniji od nas nece da posluju po takvom principu koji koristi dvostruke arsine 'Hajde ti mene oslobodi carina, a ja cu carine da podignem'. Toga nema nigde, i sa tim stavom necemo ni da prismrdimo WTO; a ako ti mislis da moderna ekonomija i trgovina moze da se obavlja na tako izolacionisticki nacin, onda super za tebe, praksa pokazuje da je cak i jedna Rusija pristala na neke uslove da bi usla u WTO. Posto mi najvise izvozimo u tu EU, a ne u nekakve zemlje treceg sveta ili Rusiju, jasna je stvar da nasi prizvodi imaju trziste i u najrazvijenijim drzavama sveta, jer ti koji su najrazvijeniji ne trose samo Intelove procesore, vec im treba masa drugih, mnogo prizemnijih stvari koje mi mozemo da pravimo.

Pod dva- da, carine su jako nebitna stvar za budzetske prihode. Za budzet je najbitniji PDV; a opet, onaj ko hoce da mu kljucni budzetski prihod budu carine, nenormalna je osoba, i ekonomski analfabeta. Taj gubitak od tih carina koje toliko izdizes u nebo nije dovoljan ni za isplatu mesecnih penzija. I sada mi da kukamo i udaramo se u glavu zbog tamo nekih carina kojima bi poplacali jedan delic mesecnih penzija- aha, evo trcim.

Много наивно схваташ економију, ово је књишки идеализован приступ.

Као: ми ће мо да отворимо тржиште, па ће они бити фер и отворити своје. Ова криза је показала да није тако, многе земље су примениле разне мере да заштите своје произвођаче. У ту сврху су увеле прописе да спрече улазак страних производа, као кромпир мора имати тај и тај калибар, краставац ту и ту дужину, и наравно да је прав. А једнако добар је и већи кромпир, и мало крив краставац. Ти у томе не видиш нарушавање принципа слободног тржишта јер си прилично наиван.

Неке државе да би освојиле туђа тржишта субвенционишу неке своје произвођаче. Уверио сам се на примеру Словеније и Турске. Познато је да западна европа субвенционише своју привреду, а бриселска администрација је ограничила субвенције пољопривреди осталих сиромашнијих чланица на 25% од износа субвенција развијених земаља ЕУ, као да их поштеде расипања буџетских пара.

Е сада, ако на пример (подаци су тачни) производња килограма маслаца у Србији кошта 300ЕУ, а у Немачкој 400ЕУ (што је очекивано), а немачка влада субвенцијама обори цену немачког маслаца у извозу на испод 300ЕУ, онда ми имамо пуно право да на субвенционирани маслац из Немачке пропишемо царину и вратимо му цену на 400ЕУ.

Да ли си мало схватио како све функционише у пракси. Нема слободног тржишта и равноправне конкуренције. Роба више нема употребну вредност већ профитну вредност.

Много наивно схваташ економију, ово је књишки идеализован приступ.

Као: ми ће мо да отворимо тржиште, па ће они бити фер и отворити своје. Ова криза је показала да није тако, многе земље су примениле разне мере да заштите своје произвођаче. У ту сврху су увеле прописе да спрече улазак страних производа, као кромпир мора имати тај и тај калибар, краставац ту и ту дужину, и наравно да је прав. А једнако добар је и већи кромпир, и мало крив краставац. Ти у томе не видиш нарушавање принципа слободног тржишта јер си прилично наиван.

Неке државе да би освојиле туђа тржишта субвенционишу неке своје произвођаче. Уверио сам се на примеру Словеније и Турске. Познато је да западна европа субвенционише своју привреду, а бриселска администрација је ограничила субвенције пољопривреди осталих сиромашнијих чланица на 25% од износа субвенција развијених земаља ЕУ, као да их поштеде расипања буџетских пара.

Е сада, ако на пример (подаци су тачни) производња килограма маслаца у Србији кошта 300ЕУ, а у Немачкој 400ЕУ (што је очекивано), а немачка влада субвенцијама обори цену немачког маслаца у извозу на испод 300ЕУ, онда ми имамо пуно право да на субвенционирани маслац из Немачке пропишемо царину и вратимо му цену на 400ЕУ.

Да ли си мало схватио како све функционише у пракси. Нема слободног тржишта и равноправне конкуренције. Роба више нема употребну вредност већ профитну вредност.

Nikada nisam rekao da slobodno trziste u apsolutnom smislu postoji bilo gde na svetu. Ali ovde je zanimljivo nesto drugo.
Ok, hajde da onda tu tvoju logiku ne primenjujemo samo na makro-ekonomiju, nego cemo je primeniti i na mikro nivou. Ja hocu da proizvodim krastavac kakav ja hocu, i da ga prodajem ispred svoje kuce, onako kako ja hocu. A moj krastavac je jednako dobar kao i bilo koji drugi srpski krastavac (od kojih je vecina odvratno inace). Drzava mi to ne da, nego mi namece mali milion standarda i pravila ponasanja koje moram da ispunim, jer drzava stiti redovne proizvodjace krastavca i njihov dil sa drzavom; i to sto se drzava tako ponasa prema meni je 10 puta veca zastita trzista i kontrola, nego sto se bilo koja EU ponasa prema nasim poljoprivrednim proizvodjacima, trazeci da ispune odredjene standarde. Inace, isto kao sto zapad subvencionise svoju privredu i poljoprivredu, tako i Srbija subvencionise svoju. To sto mi nemamo vise para da jos vise subvencionisemo poljoprivredu, to je zbog toga sto smo nesposobni, jadni, mali i bedni.

Poslednja izmena:
Ni ja, a danasnjim biracima u Srbiji je to prioritet. Pitanje je u kolikoj meri ce on jednom kad se vrat biti u stanju da to razume. Do sada nije. :neutral:
Koliko znam, celokupna klika radikala koja je bila na vlasti bavila se samo ustavnim pravom, i satrla nas do ispod dno dna.

- - - - - - - - - -

Za razliku od njega Vucko i Dacko su ekonomski eksperti. O Tomi i da ne govorim!!! :hahaha:

Oni i jesu experti, ne samo za Šešelja već i za mnoge za koje se misli da jesu, na osnovu školske spreme i umne blokade. :)

Zato sto je on sramota za ovu zemlju.

Срамота за ову земљу и народ је онај што је побегао у Немачку онда када је овом народу било најтеже и кад се над њим спроводила злочиначка агресија, а он оданде позивао да се што више и јаче бомбардује његова земља. Е он је срамота за Србију, а не Шешељ. Јел ти сад јасније?

Срамота за ову земљу и народ је онај што је побегао у Немачку онда када је овом народу било најтеже и кад се над њим спроводила злочиначка агресија, а он оданде позивао да се што више и јаче бомбардује његова земља. Е он је срамота за Србију, а не Шешељ. Јел ти сад јасније?

И још је изјавио да Србију треба јаче бомбардовати.

Ko je pobegao za Nemačku?

Da gledam u pasulj?

Да користиш мозак.

Ђинђић и ја смо били пријатељи

250px-Nikolic_Tomislav.jpeg

А онда сам јој се искрено извинио за то што сам рекао и поновио јој да смо ја и Ђинђић били у специфичном пријатељском односу. „Знам“, рекла ми је, „Зоран ми је све говорио“.
http://www.alo.rs/stari-alo/Dindic_i_ja_smo_bili_prijatelji/11496

%D0%92%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%9B-%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%86.jpg

Вучић је рекао и да се осећа "постиђено" због тога што га неки пореде са покојним премијером Зораном Ђинђићем.

"Осећам се постиђено, јер сам га критиковао и били смо политички противници. Ипак, код њега сам поштовао то што је био спреман за ризике и одлуке. Ко ризикује тај прави резултат", рекао је он, додавши да је о Ђинђићу својевремено разговарао са почасним председником ДС Борисом Тадићем
http://www.sns.org.rs/novosti/vesti/vucic-o-vladi-etihadu-optuznicama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back