Acky
Obećava
- Poruka
- 84
Mozda su vanzemaljci posecivali zemlju a mozda i ne, za to postoje dokazi koji uvek mogu biti oboreni adekvatnim cinjenicama, kao sto se i radi recimo na nekom tv programu. Ali zasto neko ne pomisli ovako: mi smo ljudi trenutno najinteligentnija i najrazvijenija bica na ovoj planeti, ali to je zato sto smo mi poslednji. Sta bi bilo da postoje bica koja su iznad nas po inteligenciji i razvitku, kao na primer razlika izmedju kokoske i psa. Ovim hocu da kazem da samo mi mozemo misliti kako smo najpametniji i ono sto vidimo, promislimo i cujemo da je to tako kako je i kraj. Kokoska nikad nemoze shvatiti niti pojmiti o tome koliko i zasto su 2 i 2 = 4. To govori o tome da i mi imamo svoje granice dokle nas mozak moze da ide, znaci mi vidimo fizicki svet i mislimo to je to. A sta je sa onim sto nasa cula ne vide, i sto nas mozak nemoze da shvati kao kokosji na ovom primeru. Nemojmo se zavaravati, kao sto ne vidimo infracrvene zrake, niti radio talase i slicno, tako mi nevidimo jos ko zna sta sve niti to osecamo, to je nesto iznad nas i to je nepojmljivo i neshvatjivo jer nismo dovoljno savrseni. Ono sto mozemo da shvatimo su bica koja su ravna nama ili ispod nas, kao na primer da se otkrije zivot na nekoj planeti koji je u naravno fizickom obliku i lici na biljku ili zivotinju kao sto smo i mi sami navikli na to. E to mozemo shvatiti ali sve ostalo sto je nas preko naseg mozga i inteligencije i nasih cula kao sto sam rekao je uzalud.