ВЛАСТ СПРОВОДИ У ДЕЛО ОБЕЋАЊА О ЗАПОШЉАВАЊУ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.dnevnik.rs/sr-lat/node/17135
„Šinvoz” dogodine otpušta radnike
Svi su izgledi da će zrenjaninsko preduzeće za remont šinskih vozila “Šinvoz” biti prinuđeno na to da iduće godine otpusti određeni broj radnika.
Menadžment firme potvrdio je ovu informaciju, dodajući da će nepopularne mere morati da preduzme ukoliko država ne odluči da pomogne fabrici koja je ove godine, između ostalih, ostvarila saradnju s gradom Beogradom i Javnim preduzećem “Železnice Srbije”.
– Bez obzira na to što rukovodstvo “Šinvoza” čini velike napore da i u 2011. godini organizuje proizvodnju i uposli proizvodne kapacitete, neizvesno je da li će broj zaposlenih ostati isti – upozorio je direktor “Šinvoza” Radomir Miljuš u izjavi datoj novinarima. – Nacionalni projekat „oživljavanja srpske vagonogradnje“, koji se finansira iz budžeta Republike Srbije, nije primenjen na odgovarajući način i kod „Šinvoza“ pa nam, nažalost, nisu obezbeđeni neophodni finansijski resursi. Zato ćemo u narednom periodu, verovatno već tokom 2011, biti prinuđeni na to da značajno smanjimo broj zaposlenih.
Bez obzira na pesimistične slutnje, ovdašnji remonteri ocenjuju da je godina na izmaku bila veoma uspešna na poslovnom planu. Sem već pomenutog aranžmana s gradom Beogradom i “Železnicama Srbije” o remontu i modernizaciji šest garnitura elektromotornih vozova za potrebe saobraćaja na području srpske prestonice, tokom 2010. u fabrici se radilo i za NIS, odnosno MSK Kikinda. Remontovano je, naime, 200 vagon-cisterni za prevoz opasnih materija. Ostvarena je saradnja i sa železnicama Crne Gore i Republike Srpske.
– Uspešnim okončanjem plana reorganizacije i završetkom stečajnog postupka polovinom 2009, „Šinvoz” je tokom ove godine uspeo da angažuje 250 ljudi i za sve njih obezbedi dovoljnu uposlenost. Nedavno smo krenuli i u realizaciju velikog ugovora s kupcem iz Turske o prodaji 150 rekonstruisanih teretnih plato-kola za prevoz kontejnera. Prvih deset kola je isporučeno, a 30 vagona bi do kraja godine trebalo da krenu put Turske – istakao je Miljuš.


..........................................
..........................................
Колико оно обећаше нових радних места....?
:zskace: :zskace: :zskace:
 
Ma ovo je pozni feudalizam.
Kapitalizma je nešto drugo i sa ovim kabadahijama nema nikakve veze.

Ovo je kraj XVII-tog veka i uskoro se može očekivati početak bune protiv dahija.

Ne, ne baš tipični kapitalizam, surovo izrabljivanje sirovina, borba za glupi profiti i apsolutna nezainteresovanost za bilo kakav socijalni problem. Amerikan drim z:mrgreen:
 

Back
Top