- Poruka
- 9.763
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Arberi sta bi mogao da nam kazes o Knezevini Muzakiji, vazi i za ostale.
Moravsku Vlasku sam pomenuo.
Sta jos postoji o sledecim Vlaskim regijama koje se pominju u proslosti?
Bela Vlaska (u Meziji od V-VII vek)
Crna Vlaska (u Dalmaciji od VIII veka)
Sirmium Vlaska (Srem)
Stara Vlaska (Bosna i Hercegovina)
Stari Vlah (u zapadnoj Srbiji)
ova je karta od vreme Romske imperije pise na njemacki ..
Ali sta ja ne razumem u ovoj diskusisji gde spadaju ovde Vlasi ili aromani?
Daci ?
Makedonci ?
Iliri ?
Thraci?
Jer sve verzije slusam ovde !
Skoplje u ranijim nazivima (turskim) čuva početno etimološko u - Uskoplje od usko polje. Pogledati topografsku kartu.Mada imamo i uškopiti. Jedino ne znam kakve bi veze imalo sa škopljenjem?
Polako pitao sam te za Knezevinu Muzakiju posto je i u vezi sa istorijom Albanije pa sam mislio da si bolje upoznat sa time.
E a sada sta je vazno Bela Vlaska ili Beli Vlasi su Mezi ili Mizi, Crna Vlaska ili Stara Vlaska, Stari Vlah itd. su Nigri Latini ili Crni Vlasi (Morlaci) oni bi bili Iliri.
Za Sirmium Vlasku nisam siguran.
Medjutim postoje i nazivi koji nisu iz Vizantijskih izvora a to su Bugarski koji Vlahe juzno od Dunava nazivaju Beli Vlasi a Vlahe severno od Dunava Crnim Vlasima.
Po ovome Rumuni su Crni Vlasi (Dacani) a Aromuni su Beli Vlasi (Mezi i Makedoni).
A ovi beli i crni vllasi , dali govore isto ?
Ne govore istim jezicima vec dva razlicita ali srodna istocno romanska jezika.
Ukupno danas ima 4 istocno-romanska jezika.
Љуљезим, све су они. Кад не знаш ко си онда си све што пожелиш. Исто тако и ви, Илири су живели од Пелопонеза до извора Рајне ( не само у Илирикуму него и у Норикуму, Ретији, а дошли су са СЕВЕРА, што се никако не уклапа у етногенезу Албанаца нити Цинцара ), нема никаквих доказа да се албански језик говорио, нит има земних остатака било каквих ужих кранијума од динарског а на западу боребија било где осим у Албанији и Грчкој ( и на Косову али тек од доласка Турака) али ви лепо пожелели да сви Илири буду Албанци, па докажи :ova je karta od vreme Romske imperije pise na njemacki ..
Ali sta ja ne razumem u ovoj diskusisji gde spadaju ovde Vlasi ili aromani?
Daci ?
Makedonci ?
Iliri ?
Thraci?
Jer sve verzije slusam ovde !
A sta znace ove reci na Srpskom:
1.larg largu larg(u) lårg ?
2.strâmt strãmtu, strimt strimt strimt ?
Јермени су индоевропљани, Грузини нисуDug je put Armena do Makedonije da li su i na obali Kaspiskog mora govorili latinski.
Zašto Jermeni danas ne govore Latinski usput uopšte ne spadaju u indoevropsku grupu naroda.
Љуљезим, све су они. Кад не знаш ко си онда си све што пожелиш. Исто тако и ви, Илири су живели од Пелопонеза до извора Рајне ( не само у Илирикуму него и у Норикуму, Ретији, а дошли су са СЕВЕРА, што се никако не уклапа у етногенезу Албанаца нити Цинцара ), нема никаквих доказа да се албански језик говорио, нит има земних остатака било каквих ужих кранијума од динарског а на западу боребија било где осим у Албанији и Грчкој ( и на Косову али тек од доласка Турака) али ви лепо пожелели да сви Илири буду Албанци, па докажи :
Bogami vecina reci su iste u nasem jeziku .. Ovo je meni malo cudno
I ovde vas glavni grad , mislim Rumunski http://translate.google.de/#sq|sr|bukur esht
Moj glavni grad je Beograd a domovina Jugoslavija (nema je vise ali nikad se nezna, mozda jednog dana opet stvorimo YU).
rum. Bucurie znaci radost.
OK. nisam mislio na taj smer glavni grad , izvini za to .
Јермени су индоевропљани, Грузини нису