Socrates
Obećava
- Poruka
- 78
Hvala ti sto si mu odgovorio umesto mene. Ne znam kako ne kapira, da njegov argument o katolickoj Crkvi i Sluzbi na latinskom, nema blage veze sa ovim o cemu komentarisemo.
Svestenik ako zna vlaski i onako prica sa Vlasima vlaski...
Ima itekako, jer nasa se Crkva ponasa etnocentricki i ima neku nakaradnu politiku
od 1985 do danas koliko me pamcenje sluzi.
Ja sam hteo da skrenem paznju na dogmatska ponasanja i iskljucivost nasih svestenika.
I na to da je crkvenoslovenski u crkvenoj sluzbi prevazidjen kao i latinski.
A duboko verujem da nam je i crkva istrosila sve duhovno zlato, te ce od nje ostati samo gradjevine i birokratska masinerija.
Uopste nisam licno ni za kakvu asimilaciju, samo kazem stav 99% Vlaha u Srbiji! To je ono sto ti i tebi slicni ne mozete da prihvatite!
Mnogo su ti jevtine te fore...
Sto bi mene nateralo da poverujem da smo se mi svi uplasili od 400 ljudi,
400 aktivista Vlaha koji rade na `rumunizaciji` ? Zasto onda druge (citaj beogradske) stranke toliko zaziru od njih? Kako su uspeli da skupe ni manje ni vise nego 10.000
potpisa za kandidaturu Zajednice Vlaha Srbije (grupacija ili udruzenje o kojem vam jos imam ispricati) za nacionalni savet?
Nemojte poput mrdjena, misliti da se samohvalisem, dajem vam informacije koje mozete proveriti bilo kad, za bilo koj tvrdnju koju ovde iznesem smem da polozim obraz i karijeru, Suvise ozbiljno shvatam ovaj razgovor sa vama, imam veliko postovanje za sve vas, da bih se prepustio slucaju,stihiji i izneo neproverene gluposti i naivnosti, ili jos gore neciju propagandu.
Pa ti frace rece, da to pise u Dusanovom Zakoniku. Daj stranu gde u njemu pise, da odmah proverimo. Ali, to se ne odnosi svakako na Vlahe o kojima diskutujemo...
dao sam vam vec link na srpsko nasledje,
imate i slicne analize zakonika na " Projektu Rastko" online
http://[B]www.srpsko-nasledje.rs/[/B]sr-l/1998/06/article-07.html