Vladimir Nazor, partizan i rodoljub !!!

Пренесено ти је овде шта пише више хрватских аутора о Назоровим писањима док је био са усташама, па ти сада тражи Оду Павелићу у Хрватском народу и његове песме у хрватском Граничару како се наводи.
Отишао је у партизане тј. одведен је крајем 1942 када Немачка више не побеђује на свим фронтовима.
Preneseno je sta neko misli, sta se nekome cini...i to sa nekih hrvatskih blogova.
Videli smo da ne postoji nikakva ustaska pesma koju je kao pisao Nazor, da ne postoji na taj fantomski casopis granicar, nema nista ...osim nekih rekla - kazala sa hrvatskih blogova.

veciti falsifikatoru u pokusaju koji uvek padne na delu, :hahaha:
pa jesu li usraski sajtovi i blogovi i hrvatski leksikografski zavod i tko je tko u ndh , i krugovalna ustanova, pa onda njegovi saborci koji su ga opisivali na razlicite nacine , pogotovo je zanimljiva izjava steve krajacica o nazoru "stari je pjesnik u umjetničkim krugovima bio poznat kao biseksualac, pa su ga podrugljivo zvali »stara frajla« " :cepanje:...pa kod svih njih pise da ga je pavelic odlikovao, nagradjivao, stampao knjige , pisao za granicar :hahaha1:
pa nisi valjda ocekivao da ce o njemu da pise neki srpski portal ili novine :maramica:

ali kako god ako zanemarimo sve te ljude i ustanove koje su ga okarakterisale kako su to vec uradili mi ce sve to da zanemarimo i da poverujemo tebi jer si ti kao kontraargumente prikazao ????:mazi:
:hahaha1::hahaha1::hahaha1:
Ti si tvrdio da je leksikografski zavod da je tabara gde svako pise sta hoce i da lazu posto su hrvati. U knjiz tko je tko ne pise da je Nazor bio sa ustasama, cim lazes pricas bajke
Mesec dana spamujes temu,a nema ni tog casopisa granicar, ni oda poglavnika, svi tvoji dokazi se svode na rekla - kazal
:hahaha:
Necemo vereovati Nazoru, nego banetu i nebolozama sa hrvatskih blogova gde svako pise sta hoce, naravno bez ikakvih dokaza

exxxpertisto, samo za tebe ....

Leksikografski zavod Miroslav Krleža
Hrvatski biografski leksikon

NAZOR, Vladimir, književnik (Postira, 30. V. 1876 — Zagreb, 19. VI. 1949).

Graničar (Zemun 1943),
zavod za koji je bane rekao da je taraba gde svako pise sta hoce:hahaha:
niko ne moze da nadje nijedan broj granicara gde je pisao nazor, isto sto niko ne moze da nadje Odu poglavniku

:hahaha: bane cirkus i dokazi - rekla, kazala

Preneseno je sta neko misli, sta se nekome cini...i to sa nekih hrvatskih blogova.
Videli smo da ne postoji nikakva ustaska pesma koju je kao pisao Nazor, da ne postoji na taj fantomski casopis granicar, nema nista ...osim nekih rekla - kazala sa hrvatskih blogova.
Пренесени су хрватски аутори који су писали о томе, и који наводе то што Назор пише у листовима Хрватски народ и Граничар, и то наводе и датуме издавања самих новина у којима се налазе те песме, е сад што би ти хтео скен стране из новина у којима то пише је већ друга ствар, могуће да ти листови уопште и нису скенирани па не постоје на интернету него у неком архиву, па док прока или неко други то не провери знамо оволико колико је написано.
Дакле и више него основана сумња постоји а то није никакав фалсификат како си га сам прогласио јер ни ти немаш те бројеве листова који се помињу.

Пренесени су хрватски аутори који су писали о томе, и који наводе то што Назор пише у листовима Хрватски народ и Граничар, и то наводе и датуме издавања самих новина у којима се налазе те песме, е сад што би ти хтео скен стране из новина у којима то пише је већ друга ствар, могуће да ти листови уопште и нису скенирани па не постоје на интернету него у неком архиву, па док прока или неко други то не провери знамо оволико колико је написано.
Дакле и више него основана сумња постоји а то није никакав фалсификат како си га сам прогласио јер ни ти немаш те бројеве листова који се помињу.
Preneseni su tekstovi sa hrvatskih i ustaskih blogova, za koje bane nije smeo da postavi linkove. Neki likovi koji pise tamo ,a bane ih proglasava ''hravstkim akademicima'' , a pise meni pesma oda poglavnika lici na nazorovu pesmu titovo napred, ili drugi lik sto tvdi da je njegova tetka citala pesmu oda poglavniku...
Da niko ne moze da nadje niti jedan nazorov tekst gde on pise za neke ustaske novine i da to , to je prosto nemoguce.
Postoji ''osnovana sumnaja'' za koju su ipak potrebi dokazi.

Ti si tvrdio da je leksikografski zavod da je tabara gde svako pise sta hoce i da lazu posto su hrvati. U knjiz tko je tko ne pise da je Nazor bio sa ustasama, cim lazes pricas bajke
Mesec dana spamujes temu,a nema ni tog casopisa granicar, ni oda poglavnika, svi tvoji dokazi se svode na rekla - kazal
Necemo vereovati Nazoru, nego banetu i nebolozama sa hrvatskih blogova gde svako pise sta hoce, naravno bez ikakvih dokaza
"Ti si tvrdio da je leksikografski zavod da je tabara"
nesretni falsifikatoru u pokusaju koji uvek padne na delu,

ja i ni ne znam sta je to "tabara" zato ajde citiraj tu moju poruku koju si komentarisao cisto da znam o cemu pises :hahaha1:
u knjizi tko je tko u ndh pise da da je nazora pavelic proglasio clanom hazu 1941 a sledece godine mu dodelio i antunovsku nagradu.
na sajtu hrvatskog leksikografskog zavoda pise da je nazor pisao za casopis granicar,
nekakva hrvatska krugovalna ustanova se pohvalila njegovim ucestvovanjima u emisijama,
stevo krajacic ga je u intervjuu zbog njegove sklonosti ka istom polu nazvao "starom frajlom" i opisao postupak kojim su ga privoleli da krene sa njima,
sve ostalo citirano napisali su hrvatski akademici i pisci i sve citirano je podrzano linkovima na tekstove .
ako ti nesto od toga nije jasno slobodno pitaj, mogu ja da ponovim i tekstove i linkove :mazi:

zavod za koji je bane rekao da je taraba gde svako pise sta hoce:hahaha:
niko ne moze da nadje nijedan broj granicara gde je pisao nazor, isto sto niko ne moze da nadje Odu poglavniku

:hahaha: bane cirkus i dokazi - rekla, kazala
veciti falsifikatoru u pokusaju koji uvek padne na delu, :hahaha:
pa opet si uhvacen u lazi :hahaha1:
gde sam ja bilo sta takvo napisao za "hrvatski leksikografski zavod " ajde veciti pocetnicki falsifikatoru citiraj mi tu poruku:cepanje:

Preneseni su tekstovi sa hrvatskih i ustaskih blogova, za koje bane nije smeo da postavi linkove. Neki likovi koji pise tamo ,a bane ih proglasava ''hravstkim akademicima'' , a pise meni pesma oda poglavnika lici na nazorovu pesmu titovo napred, ili drugi lik sto tvdi da je njegova tetka citala pesmu oda poglavniku...
Da niko ne moze da nadje niti jedan nazorov tekst gde on pise za neke ustaske novine i da to , to je prosto nemoguce.
exxpertisto za nista i nesretni falsifikatoru koji uvek padne na delu,
ajde onda citiraj tu poruku i tekst za koji ja nisam dao objasnjenje ili postavio link :cepanje:
dokle ce ti da samo svojim licnim stavom opovrgavas sve redom bez da das i jedan jedini kontraargument i onda ocekujes da ce tebi neko da veruje :cepanje:
napisano je tacno rec po rec sta pise o nazorovim nagradama , zvanjima i stampanju knjiga pod patronatom usraskih stampara u tvojim omijenim izvorima ,
dat je izvor za granicar , dakle neka hrvatska ustanova,
dat je poziv na neku krugovalnu ustanovu opet u vremenu pavelica,
dat je i izvor za casopis u kojem je napisana pesma sa potvrdom nekog opet hrvatskog akademika koji je o tome napisao iscrpan tekst,
dat je link na tekst o nazoru kojeg je opisivao stevo krajacic kao "staru frajlu",
i da ne nabrajam vise ...
a ti si kao kontraargument svemu tome dao ????
osim svoje zakletve u jbt-a nista :hahaha1:

exxpertisto za nista i nesretni falsifikatoru koji uvek padne na delu,
ajde onda citiraj tu poruku i tekst za koji ja nisam dao objasnjenje ili postavio link :cepanje:
dokle ce ti da samo svojim licnim stavom opovrgavas sve redom bez da das i jedan jedini kontraargument i onda ocekujes da ce tebi neko da veruje :cepanje:
napisano je tacno rec po rec sta pise o nazorovim nagradama , zvanjima i stampanju knjiga pod patronatom usraskih stampara u tvojim omijenim izvorima ,
dat je izvor za granicar , dakle neka hrvatska ustanova,
dat je poziv na neku krugovalnu ustanovu opet u vremenu pavelica,
dat je i izvor za casopis u kojem je napisana pesma sa potvrdom nekog opet hrvatskog akademika koji je o tome napisao iscrpan tekst,
dat je link na tekst o nazoru kojeg je opisivao stevo krajacic kao "staru frajlu",
i da ne nabrajam vise ...
a ti si kao kontraargument svemu tome dao ????
osim svoje zakletve u jbt-a nista :hahaha1:
falsifikatoru daj te dokaze da vidimo taj granicar i te tekstove od nazora, nema :rotf:
bane ne moze posle mesec dana fallsifikovanja da konacno poakze taj granicar za koji su ''hrvatski akademici'' kako ih bane naziva rekli i misle da je nazor pisao znaci rekla kazala za ustase novine
:rotf:
Cekamo banetove dokaze za koje ''hrvatski akademici'' tvrde da postoje, samo ih jos niko nije nasao
Ceo forum ceka banetove dokaza da pokaze tekstove sto je Nazor kobajagi objavio u ustaskim novinama

falsifikatoru daj te dokaze da vidimo taj granicar i te tekstove od nazora, nema :rotf:
bane ne moze posle mesec dana fallsifikovanja da konacno poakze taj granicar za koji su ''hrvatski akademici'' kako ih bane naziva rekli i misle da je nazor pisao znaci rekla kazala za ustase novine
Cekamo banetove dokaze za koje ''hrvatski akademici'' tvrde da postoje, samo ih jos niko nije nasao
Ceo forum ceka banetove dokaza da pokaze tekstove sto je Nazor kobajagi objavio u ustaskim novinama
exxxpertisto za nista i nesrecni falsifikatoru koji uvek pada na delu:cepanje: ,
samo za tebe i po ko zna koji put , nisu "hrvatski akademici" i nisu "usraske novine" nego .... :hahaha1:

Graničar (Zemun 1943),
dakle ispisane momente o nazoru su potvrdile i
hrvatske ustanove,
njegovi saborci kao sto je stevo krajacic
hrvatski pisci i akademici kao recimo ...
dr. Nedjeljko Mihanović, koji je napisao i objavio disertaciju »Pjesničko djelo Vladimira Nazora« (1976.), načinio i objavio iscrpnu bibliografiju literature o Vladimiru Nazoru, od prvoga priloga iz 1898. do 1969. godine, bio glavni urednik njegovih »Sabranih djela« u 21 svesku u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu (ondašnji JAZU) 1977. godine, priredio nekoliko književnih izložaba o njegovu životu i književnom djelu te izbor iz njegovih djela u četiri sveska za biblioteku »Stoljeća hrvatske književnosti« itd.
itd itd , ali je jedan nesretni ni kita sve to oborio najozbiljnijim svojim argumentom, tj kad se zakleo u jbt-a :hahaha1:

exxxpertisto za nista i nesrecni falsifikatoru koji uvek pada na delu:cepanje: ,
samo za tebe i po ko zna koji put , nisu "hrvatski akademici" i nisu "usraske novine" nego .... :hahaha1:

Graničar (Zemun 1943),
dakle ispisane momente o nazoru su potvrdile i
hrvatske ustanove,
njegovi saborci kao sto je stevo krajacic
hrvatski pisci i akademici kao recimo ...
dr. Nedjeljko Mihanović, koji je napisao i objavio disertaciju »Pjesničko djelo Vladimira Nazora« (1976.), načinio i objavio iscrpnu bibliografiju literature o Vladimiru Nazoru, od prvoga priloga iz 1898. do 1969. godine, bio glavni urednik njegovih »Sabranih djela« u 21 svesku u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu (ondašnji JAZU) 1977. godine, priredio nekoliko književnih izložaba o njegovu životu i književnom djelu te izbor iz njegovih djela u četiri sveska za biblioteku »Stoljeća hrvatske književnosti« itd.
itd itd , ali je jedan nesretni ni kita sve to oborio najozbiljnijim svojim argumentom, tj kad se zakleo u jbt-a :hahaha1:
Gde su tekstovi od Nazora iz Granicara ?
bane ni kita ponovo daje njegove ',dokaze'' tipa rekla - kazala, a nikako ti njegovi ''hrvatski akademici'' sa hrvatskih i sutaskih blogova da objave te tekstove

banetove bajke , idi bolje na forum bajke i tamo hvataj zjale, a ne ovde

Gde su tekstovi od Nazora iz Granicara ?
bane ni kita ponovo daje njegove ',dokaze'' tipa rekla - kazala, a nikako ti njegovi ''hrvatski akademici'' sa hrvatskih i sutaskih blogova da objave te tekstove

banetove bajke , idi bolje na forum bajke i tamo hvataj zjale, a ne ovde
usraski blog "leksikografski zavod miroslav krleza" i "njihov "hrvatski biografski leksikon" :cepanje:

Samo sto nemas dokaze za to sto pricas, nema nijednog tekst sta je pisao Nazor
ja sam dokaz postavio , tvoj je problem sto ti ne prihvatas pisane ustanove koja postoji od 1950 godine, dakle jos za vreme jbt-a ,
a tamo lepo pise gde je kad i za koga pisao :cepanje:
https://hbl.lzmk.hr/clanak.aspx?id=11937

Croatia (1941),
Deutsche Zeitung in Kroatien (1941–43),
Neue Ordnung (1941–43),
Za dom (1941–42),
Graničar (Zemun 1943),
Ustaša (1943)

lep knjizevni opus je imao drug nazor u svom zivotu dok je drugovao sa pavelicem i usrasama :maramica:

ja sam dokaz postavio , tvoj je problem sto ti ne prihvatas pisane ustanove koja postoji od 1950 godine, dakle jos za vreme jbt-a ,
a tamo lepo pise gde je kad i za koga pisao :cepanje:

Croatia (1941),
Neue Ordnung (1941–43),
Za dom (1941–42),
Graničar (Zemun 1943),
Ustaša (1943)

lep knjizevni opus je imao drug nazor u svom zivotu dok je drugovao sa pavelicem i usrasama :maramica:
:rotf::hahaha::rotf::super:
Nazor krajem 1942 otislao u Partizane, a bane falifikator dokazuje da je Nazor pisao za Ustasu i Granicar 1943, kada je vec bio u parizanima...
bane i njegov ''hrvatski biografski leksikon''
Иако у годинама и нарушеног здравља, године 1942 . је с пјесником Иваном Гораном Ковачићем преко реке Купе отишао у партизане, о чему је извијестио чак и Радио Лондон.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Владимир_Назор
bane ovo ti ide u falsifikate
:super:

:rotf::hahaha::rotf::super:
Nazor krajem 1942 otislao u Partizane, a bane falifikator dokazuje da je Nazor pisao za Ustasu i Granicar 1943, kada je vec bio u parizanima...
bane i njegov ''hrvatski biografski leksikon''
Иако у годинама и нарушеног здравља, године 1942 . је с пјесником Иваном Гораном Ковачићем преко реке Купе отишао у партизане, о чему је извијестио чак и Радио Лондон.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Владимир_Назор
bane ovo ti ide u falsifikate
:super:
exxxpertisto za nista ali bas bas za nista :cepanje: ,
nije bane nista falsifikovao, jer se bane time ne bavi, bane je od reci do reci citirao hrvatski biografski leksikon u izdanju leksikigrafskog zavoda miroslav krleza koji je ustanova stara 70 godina i koji su konstatovali upravo ono sto sam ja i preneo sa njihovog sajta i

Croatia (1941),
Neue Ordnung (1941–43),
Za dom (1941–42),
Graničar (Zemun 1943),
Ustaša (1943)

ali mi ce opet da verujemo ni kiti koji se zakleo da oni u insituta lazu :hahaha1:

exxxpertisto za nista ali bas bas za nista :cepanje: ,
nije bane nista falsifikovao, jer se bane time ne bavi, bane je od reci do reci citirao hrvatski biografski leksikon u izdanju leksikigrafskog zavoda miroslav krleza koji je ustanova stara 70 godina i koji su konstatovali upravo ono sto sam ja i preneo sa njihovog sajta i

Croatia (1941),
Neue Ordnung (1941–43),
Za dom (1941–42),
Graničar (Zemun 1943),
Ustaša (1943)

ali mi ce opet da verujemo ni kiti koji se zakleo da oni u insituta lazu :hahaha1:
:cepanje: :cepanje: :cepanje:
bane prenosi falsifikate i jos se hvali da to radi.....pazi njegove argumente ''ustanova stara 70 godina''
:rotf:bane je inace ""dokazao"" kada je postavio tekst iz ravnogorske misli da je Nazor napisao i objavio 1941Odu Poglavniku

Никакви усташки блогови нису пренесени, биографски лексикони и лексикографски завод то нису.
Значи сви ови што су писали о томе су фалсификатори!?Због чега фалсификују то?

Никакви усташки блогови нису пренесени, биографски лексикони и лексикографски завод то нису.
Значи сви ови што су писали о томе су фалсификатори!?Због чега фалсификују то?
Nazor je otisao u partizane 1942 , a verovatno iz partizana dopisno pisao za casopise iz NDH Granicar i Ustasa 1943 ?
bane je objavio i da je ravnogorska misao objavila da je Nazor napisao i objavio Odu Poglavniku 1941.....

Nazor je otisao u partizane 1942 , a verovatno iz partizana dopisno pisao za casopise iz NDH Granicar i Ustasa 1943 ?
bane je objavio i da je ravnogorska misao objavila da je Nazor napisao i objavio Odu Poglavniku 1941.....
Док не видимо те часописе са Назоровим текстовима у њима ми то не знамо, видимо само да су бројни аутори о томе писали.
Враћамо се на почетак па нема сврхе даље разглабати о нечему што не можемо проверити.
Ти си објавио први да су Равногорци измислили да је Назор написао Оду павелићу, има на овој теми.

bane uhvacen ponovu u falsifikatu....
bane kaze Nazor je pisao za ustaske listove Granicar i Ustase 1943 i to jekao dokaz 100% u hrvatskom biografkom leksikonu , i sada bane tvrdi da je Nazor bio u Zagrebu i 1943 i pisao za ustase....
:mazi:
Pre togabane je tvrdio da je Nazor ''kidanpovan'' 1942 i da su ga odveli partizani na slobodnu teritoriju,:D i postavio tekst sa hrvatskog bloga , link nije smeo da postavi
post 130
https://forum.krstarica.com/threads/vladimir-nazor-partizan-i-rodoljub.912227/page-6
:mazi:
bane menja svoje iskaze kao carape, cas je Nazor kidanapovan 1942, cas je Nazor i dalje u Zagrebu 1943 i pise za ustase
:rotf::hahaha:
sada ce da vidi da je opet sam sebe uhvatio u lazi i falsifikovanju....1942 tj 1943
bane ne moze da ukapira da istorija nije copy - paste...

nesretni falsifiatoru u pokusaju koji uvek padne na delu, :hahaha1:
kakva "ravnogorska misao" :hahaha: sve citirano su objavile hrvatske ustanove, picsi, akademici, nazorovi saveremenici i bivsi njegovi tzv ratni drugovi,
dakle izbor kome verovati je svi ti nabrojani ili cuveni krstaricin exxxpertista za nista ni kita :cepanje:

casopis granicar je nedeljnik i izlazio do 45-e a tekstovi se stampaju kad ima potrebe za to ili politika casopisa iziskuje ili recimo ima neki felton koji izlazi u delovima iz broja u broj,
nazor je u tzv partizane presao krajem tj u decembru 1942,
prema tome potpuno je realno da su njegovi tekstovi za te novine izlazili i posto je on napustio zagreb dakle 1943 sto i pise u njegovom opusu sabranih dela...

Croatia (1941),
Neue Ordnung (1941–43),
Za dom (1941–42),
Graničar (Zemun 1943),
Ustaša (1943)

:cepanje: :cepanje: :cepanje:
bane prenosi falsifikate i jos se hvali da to radi.....pazi njegove argumente ''ustanova stara 70 godina''
:rotf:bane je inace ""dokazao"" kada je postavio tekst iz ravnogorske misli da je Nazor napisao i objavio 1941Odu Poglavniku
exxxpertisto za nista, gomila tekstova o nazoru, njegovom liku i delu tokom vladavine i druzenja sa pavelicem a i kasnije napisali su njegovi savremenici , bivsi tzv ratni drugovi , njegovi biografisti , akademici, pisci ...podatci o nazorovim literarnim uradcima tokom njegovog rada u ndh i dalje stoje u hrvatskim ustanovama kulture...i ja koliko znam tamo nema nikakve "ravnogorske misli" dakle to si po ko zna koji put falsifikovao i uhvacen si u tome :hahaha1:
a nama ostavi izbor kome ce od svih njih da verujemo naspram tebe exxpertiste koji je od dokaza za svoje tvrdnje prilozio zakletvu u jbt-a:hahaha:

Back