I meni je to palo na pamet.
Porodice samoubica ( moja pretpostavka ) obično ne prave
farse od tog čina nekog svog dragog što je i razumljivo gledajući iz njihovog ugla.
Sve se obavi u tišini bez izazivanja preterane pažnje.
Pročitah da je imao i dete i tim pre ne postoji želja da se osoba povlači po blatu i
žutoj štampi.
Prijatelje iz tog sveta svakako (više) nije imao, žuti su ga odbacili jer je prišao ovima,
ovi jer je i njih šutnuo. Ako je ko i hteo da ostane s njim u nekim odnosima, verovatno nije smeo
da i sam ne bi izgubio povlastice koje ima, da se ne pravimo naivni zašto se ljudi grupišu
po srankama, a tim grupisanjem izgubiš i one što si imao od detinjstva.
Čovek je naprosto ostao sam i očajan.
Sećam se Mike Brašnjevića, eto sećam se imena čoveka, a nemam pojma ko je ustvari bio.
Ubio se u svojoj nezavršenoj zgradurini na Dedinju po izlasku iz pritvora ( opet se ne sećam
ni zašto), bio je član DS-a , to jedino pamtim.
O njemu je doduše izašao jedam mali članak u nekim novinama, da se upucao u glavu i to je bilo to, bez velike buke.
Kad je ovo već potegnuto oko Cvijana , trebalo bi nadležni organi da daju neki suvisao odgovor.
Do tada , postoje indicije za sumnju iz kojekakvih razloga, pa nek' i oni rade nešto.
22. január 2013.13.41 15.44 | Zdroj: Tanjug, RTV
DS: Krivičnu prijavu protiv Cvijana; Cvijan: Optužba besmislena
Zdieľaj
Twituj
Zašli
BEOGRAD -
Demokratska stranka će podneti krivičnu prijavu protiv poslanika Srpske napredne stranke i predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana zbog krivičnog dela ometanja pravde, rečeno je danas u DS-u. Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimir Cvijan ocenio je danas optužbe nekadašnje ministarke pravde Snežane Malović besmislenim.
Funkcioner DS i nekadašnji ministar pravde Snežana Malović izjavila je, na konferenciji za novinare, da će ta stranka u narednim danima podneti krivičnu prijavu protiv Cvijana i od predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića zatražiti da se izjasni da li na osnovu tih saznanja Cvijan može da ostane predsednik Odbora koji se bavi procenom ustavnosti i zakonitosti svih akata i zakona.
"Od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića tražimo da odgovori da li je ovo neselektivna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jer tražimo nultu toleranciju kada je u pitanju borba protiv kriminala, kao što je Vučić
Cvijan je Tanjugu rekao da je Malović dok je bila ministar pravde "pokazala šta ume".
"Ni sada, ni ubuduće neću da odgovaram na njene besmislene optužbe, jer je kada je imala priliku da radi i priča kao ministar pokazala je šta ume", rekao je Cvijan.
On je takođe ocenio da je Malović "napravila haos u pravosuđu".
Prema njenim rečima, Cvijan je pritiskom na sudiju Vladimira Mesarovića pokušao da za optuženog za šverc kokaina Ivana Pavlovića, kome je bio advokat, izdejstvuje ukidanje pritvora.
Kolegijum VKS kritikuje Cvijana za mešanje u sudsku vlast
Kolegijum Vrhovnog kasacionog suda (VKS) saopštio je danas da je "gruba i društveno opasna insinuacija" izjava predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana da je predsednica tog suda Nata Mesarović "glavni nosilac korupcije u pravosuđu".
U saopštenju Kolegijuma VKS navodi se da Cvijanova najava da će Odbor "pokrenuti pitanje nekih sudskih odluka koje je ona donosila" predstavlja protivustavno mešanje zakonodavne vlasti u sudsku, i dodaje da samo nadležan sud u zakonom propisanom postupku preispituje sudske odluke.
"Neistinita je tvrdnja da je Nata Mesarović 'najviše doprinela katastrofalnoj mreži sudova', navodi VKS i podseća da je Zakon o uređenju sudova i "mreži sudova" usvojila Narodna skupština 22. secembra 2012. godine.
VKS takođe podseća da je Mesarovićeva na funkciju predsednika tog suda izabrana tek u novembru 2009. a da je kao vršilac dužnosti tu funkciju obavljala od marta 2009. godine.
Mesarović: Cvijan hoće da me omalovaži i naruši ugled
Predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nata Mesarović saopštila je danas da su navodi predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije Vladimira Cvijana neistinite, paušalne i proizvoljne i da su iznete sa ciljem da se omalovaži njen profesionalni rad i naruši ugled ali i ugrozi bezbednost njene porodice.
"O nedostatku mog morala govori čovek koji je bez mog znanja snimao naš razgovor u službenim prostorijama Visokog saveta sudstva u martu 2010. dok je bio savetnik u kabinetu predsednika Srbije", navela je Mesarović i podsetila da je zbog toga protiv Cvijana podnela krivičnu prijavu ali da ne zna da li je tužilaštvo nešto preduzelo tim povodom.
Ona je u otvorenom pismu javnosti pozvala nadležne organe da od Cvijana traže da im dostavi dokumentaciju na koju se poziva kao dokaz njenog "nezakonitog i koruptivnog delovanja" i da nakon sprovedenog postupka o tome odluče i obaveste javnost.
"Nedopustivo je da mi se poručuje da ako podnesem ostavku neće biti krivičnog gonjenja a da ćemo u suprotnom ja i moja porodica i prijatelji biti izloženi krivičnom gonjenju , 'otvaranju raznih drugih afera' za koje sam sigurna da su izmišljene", navela je predsednica VKS i Visokog saveta sudstva.
Mesarovićeva je ocenila da Cvijan na taj način preti i sudijama koje su postupale ili će tek postupati u predmetima u kojima su ona i njen sin, takođe sudija Vladimir Mesarović donosili odluke na osnovu, kako kaže, "utvrđenog činjeničnog stanja i u zakonom propisanom postupku".
Ona je podsetila da je Cvijan ne samo predsednik skupštiskog Odbora, već i advokat u brojnim predmetima optuženih za najteža krivična dela, i izrazila bojazan da bi pokretanje pitanja preispitivanja nekih sudskih odluka u tim postupcima moglo neke od njih da ohrabri na urgožavanje njene bezbednosti ili članova njene porodice.
U saopštenju Kolegijuma VKS, koje je izdato ranije danas, komentariše se da Cvijanova najava da će Odbor "pokrenuti pitanje nekih sudskih odluka koje je ona donosila" predstavlja protivustavno mešanje zakonodavne vlasti u sudsku i napominje da samo nadležan sud u zakonom propisanom postupku preispituje sudske odluke.
"Neistinita je tvrdnja da je Nata Mesarović 'najviše doprinela katastrofalnoj mreži sudova'", navodi VKS i podseća da je Zakon o uređenju sudova i "mreži sudova" usvojila Narodna Skupština 22. septembra 2012. godine.
VKS takođe podseća da je Mesarovićeva na funkciju predsednika tog suda izabrana tek u novembru 2009. a da je kao vršilac dužnosti tu funkciju obavljala od marta 2009. godine.
Ustavni sud je nedavno doneo odluku da je neustavna odredba Zakona o sudijama po kojoj je Mesarovićeva izabrana za predsednika VKS 2009. godine.
Mesarović je za sutra sazvala vanrednu sednicu Visokog saveta sudstva na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativi članova tog tela o stavljanju van snage odluke Skupštine Srbije o njenom iboru na funkciju predsednika VKS.