Vladimir Cvijan je mrtav: SNS u panici, objavljena obdukcija

Moze ako je ribolovac i slicno. Ne znam da li je bio. Valjda negde pise uzrok smrti, nije covek pao sa Marsa?
Naravno, cilj mog posta niej bio da negiram da je smrt i obdukcijski nalaz sumnjivi jer sam u svom prvom postu na ovoj temi napisao da je to strašno, čovek nestao i najbliži ne znaju dve godine (tako sam shvatio) šta je sa njim i gde je (oni su čak verovali da je otišao negde). Sve mi je to prestrašno i pregrozno, odvratno do te mere da mi se grči želudac.

Vidi ovako, čovek koji na svoj narod pusti izvršitelje tokom najgore godine za sve,
ne računajući ratove, koji svoj narod pretvara u vakser miševe za eksperimentisanje
nekih takozvanih vakcina koje još nisu ispitane ni na miševima, sposoban je za sve.
Moje mišljenje.
Totalno odsustvo brige za svoj narod
Vucic je bolesnik koga zanima samo novac i vlast i spreman je na sve radi toga !

Naravno, cilj mog posta niej bio da negiram da je smrt i obdukcijski nalaz sumnjivi jer sam u svom prvom postu na ovoj temi napisao da je to strašno, čovek nestao i najbliži ne znaju dve godine (tako sam shvatio) šta je sa njim i gde je (oni su čak verovali da je otišao negde). Sve mi je to prestrašno i pregrozno, odvratno do te mere da mi se grči želudac.
ne, nego je poreska dosla u te advokadske urede odmah posle njegove smrti, 2018
a zarad zahteva za porodicnu penziju,
znaci, porodica je znala,
ali je ovde i od tog detalja pokusana da se napravi misterija,
da bude jos sablasnije

o ovome ce se tek pisati jako dugo. Rano je za neke zakljucke. Meni se izdvajaju dve glavne varijante sa varijacijama na temu.

A) prvo Cvijan je negde ziv u inostranstvu. Odmha se postavlja pitanje zbog cega bi on to krio ? Ako je politicki progonjen kao npr Visekruna to mu je bas prilika da postane glasan i da rusi Vucica iz inostranstva

varijanta
A2) Cvijan je pobegao jer je opeljesio Vucica za grdne pare, npr Miskovic mu dao 10miliona evra a ovaj nije prosledio Vucicu. Jedino mi nije jasno kako ce se on to sakriti negde kad je visok 2m i 15cm, a faca mu je takva da mislim da medecina plasticna jos nije toliko napredovala da ga izmeni.

varijanta B)
Cvijan je na zalost, zaista, pokojni.

varijanta B1)
Cvijan se povukao iz politike i mirno je ziveo Vucic ga nije gonio i on je resio da trenira za izvlacenje casnog krsta na Bogojavljenje. Nazalost reka je bila jaca od clicne volje Cvijana.

varijanta B2)
Vucica je oteo neki klan jos kad je nestao, drzali ga u nekom pritvoru a onda kad je bilo najpovoljnije bacili ga u reku. Zenu su pre toga naterali da se razvede (fakt), da ne bi niko morao da se poziva da preuzme telo. Svi su se pravili ludi, dok istina nije isplivala, ali sad je proslo vec 3 godine i dokazi su sve bledji.

------------

sve u svemu od kad je pao Belivuk sve vise i sve brze saznajemo. Tako se verovalo da se nikad nece znati za Stambolica i ne bi, mislim mozda bi neki arheolozi za 1000g odkopali Ivana i rekli: jeee ledaj adidaske, ali padom zemunskog klana sve se brzo saznalo.

ne, nego je poreska dosla u te advokadske urede odmah posle njegove smrti, 2018
a zarad zahteva za porodicnu penziju,
znaci, porodica je znala,
ali je ovde i od tog detalja pokusana da se napravi misterija,
da bude jos sablasnije
I meni je to palo na pamet.
Porodice samoubica ( moja pretpostavka ) obično ne prave
farse od tog čina nekog svog dragog što je i razumljivo gledajući iz njihovog ugla.
Sve se obavi u tišini bez izazivanja preterane pažnje.
Pročitah da je imao i dete i tim pre ne postoji želja da se osoba povlači po blatu i
žutoj štampi.
Prijatelje iz tog sveta svakako (više) nije imao, žuti su ga odbacili jer je prišao ovima,
ovi jer je i njih šutnuo. Ako je ko i hteo da ostane s njim u nekim odnosima, verovatno nije smeo
da i sam ne bi izgubio povlastice koje ima, da se ne pravimo naivni zašto se ljudi grupišu
po srankama, a tim grupisanjem izgubiš i one što si imao od detinjstva.
Čovek je naprosto ostao sam i očajan.

Sećam se Mike Brašnjevića, eto sećam se imena čoveka, a nemam pojma ko je ustvari bio.
Ubio se u svojoj nezavršenoj zgradurini na Dedinju po izlasku iz pritvora ( opet se ne sećam
ni zašto), bio je član DS-a , to jedino pamtim.
O njemu je doduše izašao jedam mali članak u nekim novinama, da se upucao u glavu i to je bilo to, bez velike buke.

Kad je ovo već potegnuto oko Cvijana , trebalo bi nadležni organi da daju neki suvisao odgovor.
Do tada , postoje indicije za sumnju iz kojekakvih razloga, pa nek' i oni rade nešto.

I meni je to palo na pamet.
Porodice samoubica ( moja pretpostavka ) obično ne prave
farse od tog čina nekog svog dragog što je i razumljivo gledajući iz njihovog ugla.
Sve se obavi u tišini bez izazivanja preterane pažnje.
Pročitah da je imao i dete i tim pre ne postoji želja da se osoba povlači po blatu i
žutoj štampi.
Prijatelje iz tog sveta svakako (više) nije imao, žuti su ga odbacili jer je prišao ovima,
ovi jer je i njih šutnuo. Ako je ko i hteo da ostane s njim u nekim odnosima, verovatno nije smeo
da i sam ne bi izgubio povlastice koje ima, da se ne pravimo naivni zašto se ljudi grupišu
po srankama, a tim grupisanjem izgubiš i one što si imao od detinjstva.
Čovek je naprosto ostao sam i očajan.

Sećam se Mike Brašnjevića, eto sećam se imena čoveka, a nemam pojma ko je ustvari bio.
Ubio se u svojoj nezavršenoj zgradurini na Dedinju po izlasku iz pritvora ( opet se ne sećam
ni zašto), bio je član DS-a , to jedino pamtim.
O njemu je doduše izašao jedam mali članak u nekim novinama, da se upucao u glavu i to je bilo to, bez velike buke.

Kad je ovo već potegnuto oko Cvijana , trebalo bi nadležni organi da daju neki suvisao odgovor.
Do tada , postoje indicije za sumnju iz kojekakvih razloga, pa nek' i oni rade nešto.

22. január 2013.13.41 15.44 | Zdroj: Tanjug, RTV

DS: Krivičnu prijavu protiv Cvijana; Cvijan: Optužba besmislena

Zdieľaj

Twituj

Zašli

BEOGRAD -
Demokratska stranka će podneti krivičnu prijavu protiv poslanika Srpske napredne stranke i predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana zbog krivičnog dela ometanja pravde, rečeno je danas u DS-u. Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimir Cvijan ocenio je danas optužbe nekadašnje ministarke pravde Snežane Malović besmislenim.

Funkcioner DS i nekadašnji ministar pravde Snežana Malović izjavila je, na konferenciji za novinare, da će ta stranka u narednim danima podneti krivičnu prijavu protiv Cvijana i od predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića zatražiti da se izjasni da li na osnovu tih saznanja Cvijan može da ostane predsednik Odbora koji se bavi procenom ustavnosti i zakonitosti svih akata i zakona.

"Od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića tražimo da odgovori da li je ovo neselektivna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jer tražimo nultu toleranciju kada je u pitanju borba protiv kriminala, kao što je Vučić
lg.php

Cvijan je Tanjugu rekao da je Malović dok je bila ministar pravde "pokazala šta ume".

"Ni sada, ni ubuduće neću da odgovaram na njene besmislene optužbe, jer je kada je imala priliku da radi i priča kao ministar pokazala je šta ume", rekao je Cvijan.

On je takođe ocenio da je Malović "napravila haos u pravosuđu".

Prema njenim rečima, Cvijan je pritiskom na sudiju Vladimira Mesarovića pokušao da za optuženog za šverc kokaina Ivana Pavlovića, kome je bio advokat, izdejstvuje ukidanje pritvora.
Kolegijum VKS kritikuje Cvijana za mešanje u sudsku vlast
Kolegijum Vrhovnog kasacionog suda (VKS) saopštio je danas da je "gruba i društveno opasna insinuacija" izjava predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Vladimira Cvijana da je predsednica tog suda Nata Mesarović "glavni nosilac korupcije u pravosuđu".

U saopštenju Kolegijuma VKS navodi se da Cvijanova najava da će Odbor "pokrenuti pitanje nekih sudskih odluka koje je ona donosila" predstavlja protivustavno mešanje zakonodavne vlasti u sudsku, i dodaje da samo nadležan sud u zakonom propisanom postupku preispituje sudske odluke.

"Neistinita je tvrdnja da je Nata Mesarović 'najviše doprinela katastrofalnoj mreži sudova', navodi VKS i podseća da je Zakon o uređenju sudova i "mreži sudova" usvojila Narodna skupština 22. secembra 2012. godine.

VKS takođe podseća da je Mesarovićeva na funkciju predsednika tog suda izabrana tek u novembru 2009. a da je kao vršilac dužnosti tu funkciju obavljala od marta 2009. godine.
Mesarović: Cvijan hoće da me omalovaži i naruši ugled
Predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nata Mesarović saopštila je danas da su navodi predsednika Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije Vladimira Cvijana neistinite, paušalne i proizvoljne i da su iznete sa ciljem da se omalovaži njen profesionalni rad i naruši ugled ali i ugrozi bezbednost njene porodice.

"O nedostatku mog morala govori čovek koji je bez mog znanja snimao naš razgovor u službenim prostorijama Visokog saveta sudstva u martu 2010. dok je bio savetnik u kabinetu predsednika Srbije", navela je Mesarović i podsetila da je zbog toga protiv Cvijana podnela krivičnu prijavu ali da ne zna da li je tužilaštvo nešto preduzelo tim povodom.

Ona je u otvorenom pismu javnosti pozvala nadležne organe da od Cvijana traže da im dostavi dokumentaciju na koju se poziva kao dokaz njenog "nezakonitog i koruptivnog delovanja" i da nakon sprovedenog postupka o tome odluče i obaveste javnost.

"Nedopustivo je da mi se poručuje da ako podnesem ostavku neće biti krivičnog gonjenja a da ćemo u suprotnom ja i moja porodica i prijatelji biti izloženi krivičnom gonjenju , 'otvaranju raznih drugih afera' za koje sam sigurna da su izmišljene", navela je predsednica VKS i Visokog saveta sudstva.

Mesarovićeva je ocenila da Cvijan na taj način preti i sudijama koje su postupale ili će tek postupati u predmetima u kojima su ona i njen sin, takođe sudija Vladimir Mesarović donosili odluke na osnovu, kako kaže, "utvrđenog činjeničnog stanja i u zakonom propisanom postupku".

Ona je podsetila da je Cvijan ne samo predsednik skupštiskog Odbora, već i advokat u brojnim predmetima optuženih za najteža krivična dela, i izrazila bojazan da bi pokretanje pitanja preispitivanja nekih sudskih odluka u tim postupcima moglo neke od njih da ohrabri na urgožavanje njene bezbednosti ili članova njene porodice.

U saopštenju Kolegijuma VKS, koje je izdato ranije danas, komentariše se da Cvijanova najava da će Odbor "pokrenuti pitanje nekih sudskih odluka koje je ona donosila" predstavlja protivustavno mešanje zakonodavne vlasti u sudsku i napominje da samo nadležan sud u zakonom propisanom postupku preispituje sudske odluke.

"Neistinita je tvrdnja da je Nata Mesarović 'najviše doprinela katastrofalnoj mreži sudova'", navodi VKS i podseća da je Zakon o uređenju sudova i "mreži sudova" usvojila Narodna Skupština 22. septembra 2012. godine.

VKS takođe podseća da je Mesarovićeva na funkciju predsednika tog suda izabrana tek u novembru 2009. a da je kao vršilac dužnosti tu funkciju obavljala od marta 2009. godine.

Ustavni sud je nedavno doneo odluku da je neustavna odredba Zakona o sudijama po kojoj je Mesarovićeva izabrana za predsednika VKS 2009. godine.

Mesarović je za sutra sazvala vanrednu sednicu Visokog saveta sudstva na kojoj bi trebalo da se raspravlja o inicijativi članova tog tela o stavljanju van snage odluke Skupštine Srbije o njenom iboru na funkciju predsednika VKS.

7. 05. 2013. Beograd

Izvor: RTS, B92

Vladimir Cvijan tuži "Naše novine"

Funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan podneće krivične prijave protiv direktora i urednika "Nasih novina" zbog ugrožavanja bezbednosti njegovog šestogodišnjeg sina.

Cvijan koji je predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja optužio je pred novinarima u Skupštini Srbije Vuka Vučurevića i Antonija Kovačevića da su manjaci i pedofili i da su danas "popili krivičnu prijavu".

"Ova dva čoveka, Vuk Vučurević i Antonije Kovačević, direktor i glavni i odgovorni urednik 'Naših novina' danas su u moje ime 'popili krivičnu prijavu' zbog ugrožavanja bezbednosti mog sina, koji ima šest godina, i moje porodice", rekao je Cvijan.

On je naveo da je juče primio telefonski poziv iz "Naših novina" u kojem je upitan gde je bio na letovanju, te da je tada shvatio da su "skinuli" fotografije njegovog sina i supruge s njenog profila na Fejsbuku.

"Oni su juče pretili da će objaviti sliku mog sina od šest godina u svojim novinama", rekao je on vidno uzbuđen, nazivajući Kovačevića i Vučurevića manijacima, i pokazujući novinarima letke sa fotografijama Vučurevića i Kovačevića na kojima piše "Pažnja! Pedofili!"

"Ja se bavim politikom. Politikom se ne bavi ni moj sin od šest godina, ni moja porodica", napomenuo je Cvijan i dodao: "To je najniži, najgnusniji način da se neko bavi novinarstvom".

Cvijan je rekao da smatra da su njegov sin i njegova bezbednost ugroženi, podsećajući da je reč o novinama koje su napadale i bezbednost porodica premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

On je pozvao nadležne državne organe da istraže motive i preduzmu sve mere protiv dvojice odgovornih iz Naših novina, i dodao da je reč o ljudima koji "imaju dugu istoriju raznog drugog nenormalnog ponašanja i u svojoj porodici i oni lično".

On ih je nazvao "najgorim pedofilima u Srbiji" i izrazio nadu da će nedavno usvojen "Marijin zakon" biti prvo primenjen na njima.

Cvijan je uputio poziv roditeljima da ne dozvole ovim ljudima da prilaze njihovoj deci, a novinarima da prave razliku izmedju političara koji obavljaju javne funkcije i njihovih porodica.

Jutros su na vozilima u okolini redakcije Naših novina, zakačeni za brisače na staklima, osvanuli leci s fotografijama direktora i glavnog urednika i natpisom "Pažnja! Pedofili!".

Naše novine danas su objavile tekst pod naslovom "Srbija u dubiozi, Cvijan u Dubaiju", dok je na naslovnoj strani to glavna tema uz opasku: "Cvijan se luksuzira i preti novinarima".

Naše novine su objavile ga je taj aranžman koštao 1400 evra. Cvijan je odgovorio da ga je tim putovanjem častila žena.

Tekst sadrži prepričan dijalog koji je novinarka tog lista vodila s Cvijanom nakon što ga je pozvala da pita kako se proveo na odmoru i koliko je to koštalo. U tekstu je naveden i veliki broj pretnji koje je novinarki, kako ona tvrdi uputio funkcioner SNS.

Uz tekst su objavljene i dve fotografije, za koje je Cvijan danas u skupštini rekao da su skinute s Fejsbuk profila njegove supruge.

U međuvremenu su se oglasile Naše novine saopštenjem za javnost u kome odbacuju optužbe Cvijana i od nadležnih u Skupštini Srbije i predsednika SNS Aleksandra Vučića traže da spreče Cvijana, kao poslanika te stranke, da iznosi neistine i prestane sa napadima na njihov list i ne ugrožava bezbednost zaposlenih.

Iz Naših novina tvrde da nisu imali nameru da objave fotografije Cijanove supruge i sina.

Iz tih novina apeluju na lekarsku službu Skupštine Srbije da proveri psihičko stanje Cvijana jer, kako kažu," najiskrenije sumnjaju da je ono ugroženo".

Antonije Kovačević je za B92 rekao da "neko mora da zaštiti novinare od bahatih poslanika koji koristeći poslanički imunitet napadaju ljude koji se bave svojim poslom".

"Mi smo danas optuženi da smo pedofili, ceo Beograd je oblepljen plakatima, nađi životi su ugroženi i moraćemo da nađemo način kako da se zaštitimo od ovakvih pritisaka", rekao je Kovačević. "Gospodin Cvijan laže i izmišlja. Gospodinu Cvijanu niko nije pretio, da će biti objavljena fotografija bilo kog člana njegove porodice. Lično ja sam mu nekoliko puta ponovio da nemamo nameru da se bavimo njegovom porodicom ili njegovim sinom, da je isključivi predmet interesovanja Naših novina gospodin Cvijan", kaže Kovačević.

Potpredsednik NUNS-a Vukašin Obradović osudio je ponašanje poslanika Cvijana ocenivši da je ono nedopustivo, ali je pozvao i novinare da profesionalno rade svoj posao. "On je zluoupotrebio i skupštinu i svoj poslanički mandat da bi se obračunavao sa jednim medijem i sanjegovim rukovodećim ljudima. Takođe moram da kažem da ukoliko je zaista tačno da su Naše novine pretile Cvijanu da će objaviti fotografije njegove dece, to se duboko kosi sa novinarskim kodeksima i standardima".

DS: Odmah smeniti Cvijana

"Nezapamćeno je poniženje Narodne skupštine i poslanika ono koje je učinio poslanik SNS Vladimir Cvijan, a njegovo skandalozno ponašanje i rečnik nisu skoro viđeni u ovom visokom domu", navodi se u izjavi šefa poslaničkog kluba DS Borislava Stefanovića.

Nazivanje novinara pedofilima, upozoravanje roditelja da sklone decu od njih, poziv na linč novinara, štampanje i lepljenje njihovih slika, pretnje i ovakav način obračuna sa medijima nezapamćeni su u političkoj istoriji Srbije. DS ponovo zahteva od SNS da Vladimira Cvijana smeni sa svih javnih i stranačkih funkcija.

Stefanović: Poštovati dostojanstvo parlamenta

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović je povodom obraćanja narodnog poslanika Vladimira Cvijana u skupštinskom holu i optužbi koje je izneo rekao da da najviše zakonodavno telo ne sme biti mesto obračuna poslanika i novinara i obrnuto.

Stefanović je istakao da očekuje da narodni poslanici, ali i novinari poštuju, profesionalno obavljajući svoj posao poštuju dostojanstvo parlamenta i građana Srbije.

Mišković u London, Cvijan za njim

Odmetnuti funkcioner SNS Vladimir Cvijan je posle skandala koji je napravio na sednici Predsedništva stranke, kad je pokušao fizički da se obračuna s Aleksandrom Vučićem, rešio da brže-bolje otputuje u London, odakle se tek vratio njegov stvarni šef, vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković! 20.12.2013 | 14:32

Mišković u London, Cvijan za njim
Odmetnuti funkcioner SNS Vladimir Cvijan je posle skandala koji je napravio na sednici Predsedništva stranke, kad je pokušao fizički da se obračuna s Aleksandrom Vučićem, rešio da brže-bolje otputuje u London, odakle se tek vratio njegov stvarni šef, vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković!
Cvijan, koji ne krije da je dobio novac od Miškovića kako bi na sve načine blatio svog predsednika stranke, na pitanje koja je svrha njegovog putovanja odgovorio je: Lobiranje - Idem da s ozbiljnim ljudima porazgovaram o političkoj situaciji u Srbiji, koja mnogo podseća na devedesete godine. Mediji su zatvoreni, sva vlast je u rukama jednog čoveka Aleksandra Vučića, prebijanje opozicije kao ono otpuštanje ljudi koji drugačije misle. To će oni od mene čuti i saznati. Već sam o Vučićevim diktatorskim metodama obavestio ambasade Francuske i SAD. Videćemo onda ko će kome da preti - izjavio je Cvijan. Slučajno ili ne, prošle nedelje vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković dobio je dozvolu od Specijalnog suda da na tri dana poseti London, gde je boravio, kako je saopšteno, zbog poslovnih i privatnih razloga. Otputovao je prošlog četvrtka, a vratio se u subotu. Podsetimo, mediji su objavili, a Cvijan je priznao da se sastajao s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem. Od tada kreće u žestoke napade na Aleksandra Vučića, kog svakodnevno naziva diktatorom i iznosi najteže optužbe. Članovi predsedništva SNS oštro osuđuju ponašanje Cvijana, pa tako potpredsednica Zorana Mihajlović ističe da je Vučić previše dobar, pa nije sankcionisao Cvijana. Bruka stranku - Samo bruka stranku. Ono što se dogodilo na sednici Predsedništva samo je pokazalo Cvijanovu bahatost i nevaspitanje. Upravo ga je Vučić spasao od pola Predsedništva, koje je htelo da ga prebije jer je svima više muka od njegovog licemernog plaćeničkog ponašanja - rekla je Mihajlovićeva. Za Bratislava Gašića, takođe, to što je Cvijan uradio je strašno i nepojmljivo. Kaže da nikad nije čuo da je neko nasrnuo na lidera svoje stranke, bez obzira na to koliko se ne slažu. Goran Knežević kaže da je bukvalno frapiran i da ovako nešto nije video mada je svašta preživeo dok je bio u DS. - Cvijanova odbrana mafijaško-tajkunskih lobija je toliko jaka da on, kako bi opravdao uloženo, ne bira sredstva - smatra Knežević. Neuračunljiv NOKAUTIRAO BIH VUČIĆA! Cvijan je najavio da je već podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i da mu preti pet godina zatvora zbog napada na narodnog poslanika. - O onome što se desilo mogu da kažem da bih ga nokautirao da nije ušlo obezbeđenje - kaže Cvijan u svom stilu. Da pojasni ko bi koga nokautirao, odgovorio je: - Pa, ja njega, naravno! Gde, bre, on može mene (ironični smeh). Daj, ja sam odrastao na Dorćolu, a i u dobroj sam formi. Koliki sam ja, a koliki je on. Znatno sam krupniji.
Podijelite vijest:

Vladimir Cvijan: Pretili su mi iz DS posle ostavke

Press 16.04.2010 17:36

Vladimir Cvijan: Pretili su mi iz DS posle ostavke

Ostavku na mesto u Predsedništvu podneo sam lično Borisu Tadiću i to zbog ozbiljnih nezakonitosti i zloupotreba u reformi pravosuđa i reizboru sudija

Vladimir Cvijan, bivši v. d. generalnog sekretara Predsedništva Srbije juče je zvanično postao novi član Srpske napredne stranke. U ekskluzivnom intervjuu za Press Cvijan kaže da je ostavku, u Predsedništvu 4. marta, predao lično predsedniku Borisu Tadiću i to zbog ozbiljnih nezakonitosti i zloupotreba u reformi pravosuđa i reizboru sudija.
Cvijan kaže da za svoje tvrdnje ima dokaze, koje ne želi da otkrije! On dodaje i da je posle podnošenja ostavke dobijao pretnje, mada konkretno ne želi da kaže i od koga. Takođe, podvlači da u SNS nije prešao da bi naudio DS-u, već da bi se kroz SNS izborio za reformu reforme sudstva.
Prve pregovore s ljudima iz SNS imao sam dve sedmice posle podnošenja ostavke. Acu (Vučića, prim. aut) znam iz druge priče, bavili smo se šahom. U SNS su ozbiljni ljudi koji poštuju pravni sistem. I još jedan faktor, bilo kakvi oblici pritisaka, pretnji, ne dolaze u obzir, naročito ne prema mojoj porodici. Pretnje namerno pominjem da bih dao do znanja onima, koji ih vrše, da prestanu s tim.
Ko vam preti?
- Ako govorim o reformi u pravosuđu, možete sami da pretpostavite. To nema veze s Kabinetom predsednika. Ni danas, ni bilo kad neću reći ništa ružno o Kabinetu. Ne samo zato što je to kulturno, nego što je to tako.
Kažete da vam prete oni koji su sproveli reformu pravosuđa, ali ko, Ministarstvo pravde, članovi Visokog saveta sudstva?
- Dobri ste u nagađanju, ali neću da govorim o imenima. Pretnje su počele malo posle ostavke i duboko se nadam da će prestati iste sekunde posle mog dolaska u SNS. Nije meni problem da mi neko preti, ali porodica je nešto što niko ne sme da dira. I, tačka!
Niste naveli konkretan razlog zbog kojeg ste podneli ostavku?
- Podneo sam ostavku predsedniku Borisu Tadiću zato što sam bio duboko zabrinut ozbiljnim nezakonitostima i zloupotrebama za koje sam saznao vršeći dužnost generalnog sekretara predsednika Republike u procesu reizbora sudija i tzv. reforme sudstva. Nismo dugo pričali i nije me zadržavao. To je posao. Znate, svaki čovek mora da zna da mu sudija neće suditi ni po babu, ni po stričevima i još manje po pozivu nekog ministra. Srbiji je potrebna reforma reforme sudstva.
Na koje konkretno nezakonitosti i zloupotrebe mislite?
- Dovoljno je da kažem da sve optužbe i navode koje čujemo o zloupotrebama, od Društva sudija, eminentnih pravnika, stručnjaka iz pravne oblasti... Sve je to tačno! Ne smemo da se igramo s evropskim putem Srbije. Bojim se da se neki ljudi na veoma odgovornim funkcijama vrlo neodgovorno ponašaju, bukvalno se igraju sa našim evropskim putem. Kockaju se.

Sve mi se čini da ova izmišljena priča pokušava sakriti i odvući pažnju sa jedne vrlo aktuelne i šokantne vijesti zvana "Mauricijus".. ali, vidjećemo. Vrijeme će pokazatti ko muti u bistroj vodi.
Ili slučaj "Mauricijus" koji je potpuno nezanimljiv,služi za osdvlačenje pažnje sa smrti jedne javne ličnosti i zataškavanja iste

Ili slučaj "Mauricijus" koji je potpuno nezanimljiv,služi za osdvlačenje pažnje sa smrti jedne javne ličnosti i zataškavanja iste
Da, sumnje su na obje strane.. a koja je izmišljena ili sa nekom namjerom, kao što rekoh vidjećemo. Ali, niko nije kriv dok se ne dokaže a istina na kraju ipak ispliva dok laž potone u mulj.

Sve mi se čini da ova izmišljena priča pokušava sakriti i odvući pažnju sa jedne vrlo aktuelne i šokantne vijesti zvana "Mauricijus".. ali, vidjećemo. Vrijeme će pokazatti ko muti u bistroj vodi.

Koliko sam ja razumeo, ne postoji nikakav slučaj "Mauricijus", pošto su ovi "dokumenti" do kojih su došle Novosti datirani na prošlu godinu, a banka o kojoj se priča ugašena još 2018. godine.

Koliko sam ja razumeo, ne postoji nikakav slučaj "Mauricijus", pošto su ovi "dokumenti" do kojih su došle Novosti datirani na prošlu godinu, a banka o kojoj se priča ugašena još 2018. godine.
Da nije ovog foruma,ja ne bih znao ni za kakav slučaj koji zovu "Mauricijus".Posle sam skapirao da slučaj postoji na Pink tv,Informeru itd....Glasilima za one ograničenim pogledom na svet

Back