Vlada BiH bez Hrvata

Tacno nisi , ti si izdao svoj grad isto kao i Danica i mnogobrojne moje komsije Tuzlaci otisli ste na par dana prije nego sto ce "vasi spasioci "zapucati svim i svacim na goloruki narod i nesto malo onih sto je skupilo damu da vam se suprostavi ..svoj to sili e to su momcine to su oni koji su se borili za svoju raju a ne za nacionalnost pa ste sada van svoje drzave svoje majke koje ste se odrekli pa plujute po njoj na ovom forumu i prodajete se Srbima iz Srbije onom pricom o ugrozenosti da vas sazaljevaju eto na sta ste spalia da ste ostali u svom gradu neprijatelj bi bio porazen za par mjeseci doduse zato ste stvorili genocidni entitet i zato imate najmanje prava na ovu drzavu i zato nikad necete dobiti nezavisnost.

Srbi iz Bosne su najgostoljubiviji narod u bivsoj Jugoslaviji.To kaze Srbin iz Srbije.A ko je muslimanima kriv sto su bili goloruki.Mnogo ih je Tito razmazio a racuni su samo stizali.
Sto su dizali svoje ljude na pijaci u vazduh?
Kazes otisli su iz grada.Pa jasta ce nego da odu?
A nezavisnost R.Srpske je tu,pred vratima.Vi i vasa braca Hrvati ste se posvadjali a Srbima tamo ostaje samo da gledaju kako im poklanjate nezavisnost.

ti si izdao svoj grad isto kao i Danica

Slušaj i ti i onaj lažni car Šćepan,
Vama jednostavno ne vredi govoriti normalno...
Čovek vam govori konkretno a vi pričate jednu te istu priču over and over again....nema minimum razlike među vama, kao da se jedan čovek ovde klonirao bezbroj puta...Nema vajde:roll:

E kad razumeš isključivo demagoške fraze, evo ti jedna za laku noć...Grad je izdao nas...šmrc, šmrc.

Neke? Kažeš, neke? Pa, sedi majstore u baštu Gradske kavane i broj koliko će tih nekih proći u roku od pola sata. Onda otiđi u Istanbul, i broj koliko će tih nekih proći isto u roku od pola sata. Veruj mi, za tebe će rezultati biti poražavajući.

Za njega NEĆE rezultati biti poražavajući...pa, Bože moj, viš kolko bula po Londonu i Parizu šeće, što ne bi i šeherom? Pa tamo je selam sada jedini pozdrav ( ono merhaba su prevazišli:lol: )...
Ma najveći trn u oku je njima Republika Srpska, žderu se, grizu za du.pe, ali džaba...Sami će je svojom politikom otcepiti.

Ama, dokle ti misliš da poturaš priče o odbrani grada, koga su Srbi napali? Nisam ga napao. Kako mogu napasti grad u kome živim? Grad ste napali vi. Tačnije, ne grad, nego njegove građane, a onda se deo građana digao na oružje kako bi se odbranio od vas. U takvoj situaciji je došlo do podele grada. Dokle ćete vi Sarajevom da smatrate samo ono što je bilo sa vaše strane Miljacke, kada vam tako odgovara, a kada vam ogovara drugačije, onda su vam čak i Pale Sarajevo. Odlučite se više!

Srpska vojska ga je opkolila i gađala više od 3.5 godine. To je dokazano, generali koji su rukovodili opsadom su već osuđeni. Mislim na Dragomira Miloševića i Stanislava Galića. Za opsadu se sudi i Karadžiću, sudilo se Krajišniku, sudilo Plavšićevoj, sudi se i Perišiću. Dakle, svi znamo ko je držao ovaj grad pod opsadom.

U ovoj boldiranoj rećenici si sam sebi kontradiktoran. Ti živio u njemu i ti ga nisi mogao napasti, a "mi" koji smo takođe živjeli u njemu, mi ga možemo napasti. Gluposti...:zcepanje:

Neke? Kažeš, neke? Pa, sedi majstore u baštu Gradske kavane i broj koliko će tih nekih proći u roku od pola sata. Onda otiđi u Istanbul, i broj koliko će tih nekih proći isto u roku od pola sata. Veruj mi, za tebe će rezultati biti poražavajući.

I šta sad ja trebam, hodati po gradu i skidati im marame? Nemoj molim te gluposti valjati.

Bilo kako bilo, ko god želida ispovjeda vjeru, neka to radi na način na koji misli da je najbolje. Činjenica je i to će zauvijek tako ostati da većina muslimanskih žena ne nosi maramu. Velika većina. U suprotno me nemoj ni pokušavati ubjeđivati jer ću onda stvarno pomisliti da u Sarajevu od rata nisi nikada ni bio...

Lazes isto kao i ono da su Srbi ubijani masovno na stadionu Tusanj a dok je Bijeljina,Zvornik Brcko gorilo niko ih dirao nije nego kad su se drznuli taj srpski sljam da zauzmu Tuzlu onda su dobili po usima i protjerani sve do Majevice u jednom dahu a otislo bi se i dalje da nismo naletili na zabetonirane transee koji su davno napravljeni jos prije rata sto samo po sebi dovodi do zakljucka da je nacertanje i u Jugoslovenstvu imalo svoje korijene kako i nece kad je veliki broj cetnika na kraju 2 svjetskog rata se lafo priklonio partizanima , nema sta tu vam se mora skinuti kapa cak ste i Tita uspjeli da zeznete .
Ali eto Tuzlake niste nego ste mogli tako sa distance da ubijate civile dok smo mi rasturali vase cetnicke jedinice jer ste se izjednacili i pomirili tako da je u vasoj vojsci bio veci broj cetnika nego partizana kao kod nas.

hahahhaha popizditis a? post je veze, gomila nabacanih gluposti koje nemaju veze nisacim. i tako, dok su tuzlaci gadjali snajperima po vojnicima beslagic sa figama u dzepu odobri povlacenje garnizona koji je zivio, po receptu iz hrvatske u gotovo nemogucim uslovima, bez struje, bez vode, bez telefonskih veza. naravno, lukavo je gurnuo glupog jurica da umjesto njega vadi kestenje iz vatre jer je znao da ce ratni zlocin biti kad tad sankcionisan. sasvim slucajno velika "pobjeda " i masakriranje vojnika snimano je direktno. e, koji su to patoloski lazovi i bjednici..

I šta sad ja trebam, hodati po gradu i skidati im marame? Nemoj molim te gluposti valjati.

Bilo kako bilo, ko god želida ispovjeda vjeru, neka to radi na način na koji misli da je najbolje. Činjenica je i to će zauvijek tako ostati da većina muslimanskih žena ne nosi maramu. Velika većina. U suprotno me nemoj ni pokušavati ubjeđivati jer ću onda stvarno pomisliti da u Sarajevu od rata nisi nikada ni bio...

Možda tvoja ne nosi;)
Ali čekaj još koju godinu, pa da vidiš kako će da niču na sve strane....Mada i meni se učinilo da ih ima na svakom koraku.
Ali pošto ja sada u Sarajevo dolazim isključivo turistički, takvi prizori su za mene egzotični, orijentalni duh na svakom koraku...Čak mi se jedna marama(kako li ih zovu) toliko dopala, da sam pala u iskušenje da kupim kao suvenir, ali me ćerka podsetila da smo nešto slično, za mnogo jeftinije pare kupili pre tri godine u Tunisu...:whistling:

danice, lik je dosao sa pricom o multietnickom sarajevu u kojem ne samo da nema srba nego nema ni hrvata (zalio se puljic vatikanskom nunciu). naravno prica je suplja, glupa i neodrziva a povrh svega se svela da covjek sam pise o vidjenju situacije u sa te donosi zakljucke koji su obvezujuci za skupstinu un-a:hahaha: bezveze, "NJIHA DVOJICA A JA I BABO SAMI" ta prica:hahaha: jedno je sigurno, odlaskom srba i hrvata iz sarajeva i nestankom multikonfesionalnosti i multikulturalnosti otisla je i kultura. sad je to poluprimitivna sredina, tehran, mahala, kako god...vise onaj stih iz devedestih nikad nece imati jer grad nema dusu zbog zgrada, mosta tu, mosta tamo..dusu grada cine njegovi stanovnici. vrijeme ce pokazati da je stanje za njih jos i dobro u sa kakvo ce tek biti za desetak godina kada skroz prestane evropsko interesovanje za islam a koje itekako jenjava. sledeci stadij je hamas, hezbolah i djeca dzihada. samo polako

Što jes jes, bre.

Nego, baš me nešto interesuje bosanski Srbine, ako se za poginulog Alijinog borca kaže šehid, kako se, za ime Boga, kaže za poginulog Alijinog Srbina ?
Pitanje nije provokacija, već čisto lingvistička dilema, hajde tako da ga nazovemo.

Već to "Alijin Srbin" je provokacija. Ispada je i moj rođak Srđan koji je kao dijete poginuo od granate da je "Alijin Srbin". Ali ajde OK.
Koliko ja znam, odnosno koliko su mi moji drugovi uspjeli objasniti, šehid je izraz za muslimana poginulog u odbrani zemlje, naroda, vjere. Čisti islamski vjerski izraz.

Svi koji su poginuli u odbrani su poginuli branioci, bio on Srbin, Bošnjak, Hrvat, Jevrej.

Već to "Alijin Srbin" je provokacija. Ispada je i moj rođak Srđan koji je kao dijete poginuo od granate da je "Alijin Srbin". Ali ajde OK.
Koliko ja znam, odnosno koliko su mi moji drugovi uspjeli objasniti, šehid je izraz za muslimana poginulog u odbrani zemlje, naroda, vjere. Čisti islamski vjerski izraz.

Svi koji su poginuli u odbrani su poginuli branioci, bio on Srbin, Bošnjak, Hrvat, Jevrej.

moj rodjak srdjan ima i prezime, datum pogibije? ili ces sutra prosetati po pravoslavnom groblju pa ako bude neki srdjan-bude? pa da opet pricas o mrtvim srbima od granata kao o masakriranim ristovicima ?

Ne ke.njaj, nisam mislila na civile nego na borce, ostavi se te patetike.

Aha, znači branioci, dobro. dakle, kad supruga palog srpskog branioca XY dođe u zgradu Općine Novo Sarajevo(recimo, ta mi je bliska, pa sam se setila) ona će ladno da stane u onaj red "Za članove porodica šehida" (hajde sad, možda sam pogrešila u redosledu reči) jel?

Aha, znači branioci, dobro. dakle, kad supruga palog srpskog branioca XY dođe u zgradu Općine Novo Sarajevo(recimo, ta mi je bliska, pa sam se setila) ona će ladno da stane u onaj red "Za članove porodica šehida" (hajde sad, možda sam pogrešila u redosledu reči) jel?

NE!
Ravnopravan status imaju šehidi i poginuli borci. Dakle ta tvoja prijateljica, ako joj je muž poginuo kao pripadnik ARBiH će imati prednost.

zeza ga jedino ram memorija...:lol:

***, ptsp koristi 98% procesora koji je realno skromnih preformansi...zxspectrum i commodor 64 su pet generacija ispred tog procesora:hahaha:
Ali je još bolje ono "branioc"...Pa gde se dede ono "branitelj"..Pošto ovo prvo zvuči pravo srpski. Valjda su s time hteli da pokažu kako su za srpske borce primerene i srpske reči. Vidiš kako je tamo sve u duhu tolerancije između sva tri konstitutivna naroda. Prosto mi žao što sam otišla, kme:rida:

ma u cjeloj arbih nije bilo vise od 20 srba, usput, pozenjenih muslimankama

Back