Vjera i njena primjena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iako nisam bio privržen obraćanju nekom entitetu preko misli no ovaj put me nešto navelo da se obratim majci sviju živih i sveg živoga majci boginji.
Imena su joj različita od Asher HaAlah do Astarte itd
.
Ona je karika koja nedostaje i sama spoznaja nje kao ženskoga elementa kao skrivenoga od svijeta jer već određena blagodat koja ulazi u čovjeka u njegovo biće.
Poštujem nju majku prirodu i ona mi vraća višestruko.
Hvala majci prirodi što me blagosljiva.

O obraćanju ocu od strane mene drugi put kao i vezi s sinom.

Tolko za početak na ovu temu primjenjena vjera

Iako nisam bio privržen obraćanju nekom entitetu preko misli no ovaj put me nešto navelo da se obratim majci sviju živih i sveg živoga majci boginji.
Imena su joj različita od Asher HaAlah do Astarte itd
.
Ona je karika koja nedostaje i sama spoznaja nje kao ženskoga elementa kao skrivenoga od svijeta jer već određena blagodat koja ulazi u čovjeka u njegovo biće.
Poštujem nju majku prirodu i ona mi vraća višestruko.
Hvala majci prirodi što me blagosljiva.

O obraćanju ocu od strane mene drugi put kao i vezi s sinom.

Tolko za početak na ovu temu primjenjena vjera

Ja sam mislio da si ti kršćanka?

Kak moš to reć tak sigurno, i puna sebe?
A kaj si onadK napisal onoj s boginjom?

Kad napišem kršćanin onda bi trebao da shvatiš da sam muško.

A što boginja??
Boginja je dio trojstva kojeg katolici štuju kao MARIJU koju oplođuje duh sveti i koja rađa sina.
U biti moja vjera je katolička samo što ja na ezoternom nivou shvaćam simbolizam toga svega dok oni slijepo vjeruju u nešto što ne razumiju

Poslednja izmena:
Kad napišem kršćanin onda bi trebao da shvatiš da sam muško.

A što boginja??
Boginja je dio trojstva kojeg katolici štuju kao MARIJU koju oplođuje duh sveti i koja rađa sina.

Pa zar nije pre neki dan pisalo da si žensko? :eek:
Marija nije deo trojstva i da iko cita Bibliju i ne veruje slepo znao bi to, kao i da se njoj ne treba moliti niti nju velicati.
Ona nije Bog/Boginja.

Pa zar nije pre neki dan pisalo da si žensko? :eek:
Marija nije deo trojstva i da iko cita Bibliju i ne veruje slepo znao bi to, kao i da se njoj ne treba moliti niti nju velicati.
Ona nije Bog/Boginja.

Tu se razlikujemo no Vatikan zna da je Marija majka svega što postoji no ne ona Marija fizička žena već Marija koja je primoridjalna voda koja je oplođena duhom rodila sina koji je vatra Sunce.

Poslednja izmena:
Tu se razlikujemo no Vatikan zna da je Marija majka svega što postoji no ne ona Marija fizička žena već Marija koja je primoridjalna voda koja je oplođena duhom rodila sina koji je vatra Sunce.

Hrist/Krist je vatra sunca?
Isus je rekao da nema nikog drugog po kome dolazimo Ocu nego po njemu, znaci ni Marija ni sveci...
Ja je postujem ovako, ali joj se ne molim.
Kada je andjeo dosao i rekao da se ne klanja njemu jer i on sluga, jasno je iskazano to da nema drugog.
Ona je nasla milost u Boga, ali nije ona ta koja nam daje spasnje nego Isus, jer nije ona umrla za nas nego Hrist!
Nego odg mi ono za cirilicu!

Otvaram ovu temu jasna naslova gdje će striktno da bude tema vjera i njena primjena u svakodnevnom životu bez spamova i privatnih chatova i oftopičarenja.
Dobro došli !

Primena vere u religijama je samlo sticanje bogatstva da materijalnog :whistling:od strane strashno "posvecenih glava" koji u medjuvremenu zlostavljaju decu ako ne i monahe (shto fizichki shto psihichki ako su satanisti onda se i josh bizarnije zlostavljaju jer su oni hard kor varijanta) :cool: i tu je ofkors manipulacija sa muchenicima koji nasednu na te tandara mandara tripove,pa onda uzhivanje u slavi koju ti muchenici daruju velikim glveshinama sektashke grupe :whistling: i da to vazi za sve vodje shto priznatih zvanichnih religija shto sekti :cool: sushtinski veru su izmislili ljudi jer su natripovali svashta od andzela do djemona,pa avlaha,krishni,vishni i ostalih tandara mandara fantazija:whistling: i sve je pochelo jer mali perica nije mogao kritichki da razmishlja....

Primena vere u religijama je samlo sticanje bogatstva da materijalnog :whistling:od strane strashno "posvecenih glava" koji u medjuvremenu zlostavljaju decu ako ne i monahe (shto fizichki shto psihichki ako su satanisti onda se i josh bizarnije zlostavljaju jer su oni hard kor varijanta) :cool: i tu je ofkors manipulacija sa muchenicima koji nasednu na te tandara mandara tripove,pa onda uzhivanje u slavi koju ti muchenici daruju velikim glveshinama sektashke grupe :whistling: i da to vazi za sve vodje shto priznatih zvanichnih religija shto sekti :cool: sushtinski veru su izmislili ljudi jer su natripovali svashta od andzela do djemona,pa avlaha,krishni,vishni i ostalih tandara mandara fantazija:whistling: i sve je pochelo jer mali perica nije mogao kritichki da razmishlja....

Ej pa ne traze sve crkve da im se daje nesto nego ko hoce i ako moze, i uglavnom ne ide svestenicima nego za obnovu hrama, troskeove samoe crkve i tako...

I to je jedan od vidova zloupotrebe no kad bi to bilo samo to kao jedini vid onda ovaj svjet ne bio u bojama već samo crn bjel.

Pa vera je sirok pojam. Pitanje je vera u sta, u koga... Verovati se mora. Kao sto na primer moras verovati svom ljubavnom paru. Ne mozes ga stalno proveravati. Ne mozes znati da li te vara. moras verovati. Pa onda verujes kad cujes vesti na teveu. Mada imaju svoju verziju istine, ipak im moras verovati jer ne mozes pozivati sve novinare koji su bili na licu mesta. Pa i ako ih pozoves opet im moras verovati u ono sto kazu. Kazem- moras, mislim ako hoces da budes normalan/na. Moras verovati i u sebe, to je samopouzdanje. itd. Vera sama po sebi je covekov osecaj za spokoj, tako nesto. Koristis veru kad nemas izbora ili kada ti je to najprihvatljivije. A sto se tice vere u boga, tu opet moras verovati. Pazi i ne moras. Ali uradi jedan test, koji ce trajati desetak godina. Kazi ja sam ateista i ne verujem u boga. I pridrzavaj se toga. I VERUJ MI doci ce dan kada ces reci: "boze pomozi mi". Deset godina je malo i beznacajno s obzirom na dokaz koji ces dobiti, a to je dokaz da moras verovati i u boga.

Svestenici lepo zive? E mnogo ti znas.

Znam!Pop Toma,sazido 16 lokala u centru grada,oba sina zavrsili fakultete,a to kosta.Ovaj pop je pravoslavac.
Ondak,jedan subotar,obe cerke skolovao u Engleskoj,stan u vlasnistvu dobio od Crkve,a kucu je "sam"sazido.
To su dvojica koje bas licno poznajem,te znam iz prve ruke,a i ostali lepo zivot prozivese.Vladike se vozaju u blindiranim vozilima,a cemu to ako su boziji ljudi.
Jedino monasi nemaju licno materijalno dobro,ovi ostali daleko od toga da zive isposnicki!

Znam!Pop Toma,sazido 16 lokala u centru grada,oba sina zavrsili fakultete,a to kosta.Ovaj pop je pravoslavac.
Ondak,jedan subotar,obe cerke skolovao u Engleskoj,stan u vlasnistvu dobio od Crkve,a kucu je "sam"sazido.
To su dvojica koje bas licno poznajem,te znam iz prve ruke,a i ostali lepo zivot prozivese.Vladike se vozaju u blindiranim vozilima,a cemu to ako su boziji ljudi.
Jedino monasi nemaju licno materijalno dobro,ovi ostali daleko od toga da zive isposnicki!

онда поп Том није поп већ слободан зидар

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back