По овоме што видимо Ираклије је имао још 2 савладара свог сина из првог брака Ираклија који је узео име Константин други и Ираклијев брат. Други брат у инцесту узео је своју нећаху за жену и са њом 3 деце где се из брака појавио још један сувладар који није наследио власт. Убили су га или су оптижени његова друга жена и син. Након смрти сина из првог брака његови потомци су наставили да владају.
Његов унук не баш вичан је заправо увео тематски систем који се приписује Ираклију умро је на западу на Сицилији и јужној Италији јер је читава грчка земља и Балкан били окупирани Словенима..
Дакле 3 савладара су титулисани и имали су свој новац у време Ираклија чак се сматра да је син Константин Ираклије био више на двору и упућен у дипломатију.
Дакле концепт оваквог досељавања Срба и Хрвата и Словена је неодржив.
Псеудофедеригарова хроника прећуткује овако нешто већ ствара мит о Хераклију творац би могао бити баш његов унук који је провео свој живот на западу и Сицилији превирући са Ломбардима. По свему судећи Ломбарди су дошли након Ираклијеве смрти у Италију.
Псеудофедеригарова хроника ствара од три владара и инцестног брака митску личност која ни мање ни више наређује Меровизима али око покрштавања и покоља Јевреја!
По овом сценарију чак је сам Хераклије био сличан Јустинијану лутка у рукама своје нећаке жене.
Велики комфликт интереса око трона где се и она на крају покацљује као 4. владар.
.Морају се другачије истражити разлози доласка Срба и осталих јер ово нема никаквог смисла.
Пре ће бити да након слома Самнонове државе Дловени су се поделили на северне и јужне.
Ту се Авари враћају у Словачку и Чешку све до Аустрије Панонијом.
Налон овога до слома аварског каганата овако нешто није било могуће као ни неки већи продор Франака.
Ово засигурно није никако поуздано а вести о Словенима би могао дати Тома Словен обзиром да је био цар и говорио и писао грчки почетком 9. века међутим сасвим сигурно подаци нису пренети дпсловно.
Јер по свему судећи за време Самнона није постојала разлила између северних и јужних Срба нису ни морали бити одвојени.
Сломом те државе повратком Свара ова територија се дели.
Не знам али у обаквим политички. Условима пре би био Константин други него ли сам Ираклије.
Јер док је био на персијском ратишту имао је више савладара у цариграду који би се можда забавили Балканом али крштење из Рима је јако упитно.