Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Ja nisam ni farmaceut ni lekar, ali sam pismena, radoznala pa tako mogu da ti kazem da je nauka tek sada ( zadnjih nekoliko godina) pocelavitamin d je samo u vezi sa ugradnjom kalcijuma u kosti. aloju sam naveo kao pandam pricama o vitaminu d. oko vitamina d u ozbiljnoj nauci je prica zavrsena.
da se bavi ovim vitaminom D za koji danas kazu da to i nije vitamin u pravom smislu reci nego i vrsta hormona ( ovo sada ja laicki prepricavam)
Mnoge studije nisu jos ni zavrsene jer studije traju i trideset godina, ali je izgleda stvarno tako da taj D3 ima uticaja na razne stvari i pojave u organizmu
coveka. Ne verujem ni ja mnogo farma industriji, narocito ne nekim lopinama koji sebe predstavljaju kao naucnike, ali postoje stvari ( a ti bi to trebalo da znas)
sa naucnim dokazima, odnosno u ovoj nasoj diskusiji sa stotinama studija diljem sveta koje dokazuju da je D3 i nedovoljno ispitan , ali i da ima
veliku ulogu u raznim fuinkcijama organizma.
Ja sam sasvim slucajno nabasala na te silne studije jer me zanimaju razne kardiloske stvari i vidi cuda. Onomad su mi rekli da mi je arterija na vratu
zakrecena, ja bas u to ne verujem pa sam onda gledala i citala sve i svasta.
Cuveni i vazni lekari, strucnjaci, preporucuju ovaj D3 i za ljude obolele od karcinoma, cak i za obolele sa metastazama.