Visoko čelo i inteligencija

A da li vam govore o tome da na vrhu organizovanog kriminala stoje inteligentni ljudi?
Pitam, jer ne bi bilo lepo da dodje do diskriminacije.
Meni smeta sto se takve negativne karakteristike pripisuju "neinteligentnim" osobama (opet napominjem da nisam sigurna da znam sta tacno podrazumevas pod tim pojmom).

To je opšte poznata činjenica. Osoba na vrhu organizovanog kriminala mora da bude vrlo inteligentna, kako bi uopšte kriminalitet i dalje imao svojstvo pojave koju čovek osmatranjem ne može da uoči.
Čak se smatra da i terorista mora da ima dosta visok IQ kako bi mogao da deluje u skladu sa ciljevima svoje terorističke organizacije.
Ne pripisuju se, baš naprotiv. Trinitty ti je napisala, a to sam i ja napisala u prethodnom postu, neinteligentne osobe obično se odlučuju za teža krivična dela, a to je recimo razbojništvo. Krađa ti je recimo karakteristična za slabije inteligentne, a organizovana pljačka za ove druge.

Slažem se. Kažu da obično inteligentna osoba nije nesigurna u sebe, i pritom, kada bi se osetila neshvaćenom od strane sredine, ona bi se izdigla iznad toga, a na šta ti to liči? Pa na potcenjivanje.

mislim da sigurnost u sebe nema veze sa inteligencijom. ili bar direktne veze.

ali da definitivno ljudi ne prihvataju nekog ko im nije sličan, a deca su eto malo surova, pa sam njih navela kao primer.
jer ako uzmemo da se recimo prosečno inteligentno dete smara fizikom, ne kapira je, uči koliko da je zna zbog ocene i nije mu interesantna,
a interesantna je detetu sa visokom inteligencijom, onda će naravno ovo prosečno da zeza ovog koji voli fiziku i kapira je super,
a sve samo zato što se razlikuju po tome. banalan primer, znam, ali nisam boljeg mogla da se setim trenutno.

To je opšte poznata činjenica. Osoba na vrhu organizovanog kriminala mora da bude vrlo inteligentna, kako bi uopšte kriminalitet i dalje imao svojstvo pojave koju čovek osmatranjem ne može da uoči.
Čak se smatra da i terorista mora da ima dosta visok IQ kako bi mogao da deluje u skladu sa ciljevima svoje terorističke organizacije.
Ne pripisuju se, baš naprotiv. Trinitty ti je napisala, a to sam i ja napisala u prethodnom postu, neinteligentne osobe obično se odlučuju za teža krivična dela, a to je recimo razbojništvo. Krađa ti je recimo karakteristična za slabije inteligentne, a organizovana pljačka za ove druge.

To je vec pravednije :)
Znaci ljudi se bave kriminalom a od IQ-a zavisi vrsta istog.
Zivela nediskriminacija!!!!
Pitam se samo da li su i jedni i drugi isti pred zakonom, ili mozda jedni ponekad odgovaraju i za one druge :think:

bRu zLi , pa gde iskopa taj sajt i gospodju Radu...pokvari mi bre ceo utisak o clanku ;)

moj je odavde....http://majdanpek.ace.st/t147-ljudi-izrastaju-u-vanzemaljace :rtfm::lol:

Uh mislim da je bilo vecernje novosti ili blic....

Uglavnom iskopirao sam prve tvoje 2 recenice i paste-ovao u gugl i ono mi izbacilo sajtove sa tom pricom, a znao sam da si tako postavila a ne kuckala iz glave , to samo ja radim na celom forumu krstarice tj ne morzi me!

Kliknuo sam na neki sajt i izbacilo je to pa sam poceo i da citam komentare.

Inace uz pomoc ovoga otkrivam argumente i odakle su pokupljeni kada se raspravljam ovde sa nekim a on pametuje a samo kopi pejst sa nekih wiki sajtova :hahaha::rotf:
Svako danas "moze da ima fakultet" i da vodi kvazi diskusiju sa obrazovanim ljudima uz pomoc googla.....Ali ajde da procita, instant se edukuje pa da napise svojim recima! Ma jok bre, copy/paste od slova do slova!

Ja te proveravao, mislio sam da si pisala nesto iz glave i da znas nesto iz antropologije posto sam nasao ovde jednu devojku koja studira to pa konacno da postoji jedna osoba sa kojom moze da se diskutuje a da ona svoja razmisljanja vuce iz citanja naucnih knjiga a ne iz prolupavanja! Rek'o da vidim mozda si i ti antropolog :mrgreen:

EDIT :

EVO NADJOH:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:262174-Ljudi-izrastaju-u-vanzemaljace
A tu je i gospodja Rada :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Ona jadna nece da evoluira i njeni potomci jer oni veruju u Boga :hahaha::rotf::hahaha::rotf: Al ce zato ovi novi evoluirani defektolozi i specijalni pedagozi da njene potomke drze u specijalnim skolama i nekim inkubatorima !:hahaha::rotf:

p.s.Trebali su oni covekoliki majmuni da veruju u Boga, oni ga se odrekli a Bog ih je kaznio i pretvorio u izopacene poremecene bioloske nakaze !Homo Erectuse pa posle jos gore u Homo Sapiense :hahaha::rotf: Danas covek nema dlake kao majmun nego ima samo po malo! Neki se jos i depiliraju pogotovo zenski homo sapiens....Cccc grozota....bioloska nakaznost.....Ccc a ovi novi ljudi nece imati kosu ni na glavi cak! Bice skroz cosavi ccccc !

Poslednja izmena:
Nema nikakve veze sa inteligencijom!
Sa inteligencijom imaju veze broj sinapsi po neuronu, izbrazdanost površine mozga daje veću površinu i veću mogućnost interakcije neurona te se povezuje sa inteligencijom..tako da velika glava može biti šuplja, a mala 'puna'
Neurotransmiterski elementi, sposobnost trajne promjene neurona koja je uočena kod naučenog gradiva može imati veze sa sposobnošću pamćenja, ali je pamćenje opet vezano za sposobnost povezivanja..izolovana informacija se slabije pamti nego povezana sa nekom drugom, pri čemu opet dolazimo do veza i vezica među neuronima...
Dakle visoko čelo ne govori ništa osim što predstavlja anatomsku varijaciju frontalne kosti, kao i varijaciju kapilicijuma kože anteriorne strane kranijuma..

mislim da sigurnost u sebe nema veze sa inteligencijom. ili bar direktne veze.

ali da definitivno ljudi ne prihvataju nekog ko im nije sličan, a deca su eto malo surova, pa sam njih navela kao primer.
jer ako uzmemo da se recimo prosečno inteligentno dete smara fizikom, ne kapira je, uči koliko da je zna zbog ocene i nije mu interesantna,
a interesantna je detetu sa visokom inteligencijom, onda će naravno ovo prosečno da zeza ovog koji voli fiziku i kapira je super,
a sve samo zato što se razlikuju po tome. banalan primer, znam, ali nisam boljeg mogla da se setim trenutno.

Ne kaže se za džabe da sredina traži prosek, i da se prosek najbolje može snaći u društvu, jer on ne može pokazati neku početnu dominaciju u odnosu na druge. Barem se misli da ne može, i najmanji je trn u oku.
I uglavnom se takav ne uzima kao ideal, ili pak smatra jakom konkurencijom.
Skroz suprotna stvar je sa osobom koja je genije za fiziku, koja je rastura. Ona nam je trn u oku, iz razloga što ona može nešto što mi ne možemo, ma koliko god se trudili. Dakle, dobar je primer. :D Nevezano samo za decu, i u svetu odraslih vlada to pravilo da svako ko se trudi, biva ismevan, biva loše okarakterisan, a kad uspe, a šta onda ostaje?

To je vec pravednije :)
Znaci ljudi se bave kriminalom a od IQ-a zavisi vrsta istog.
Zivela nediskriminacija!!!!
Pitam se samo da li su i jedni i drugi isti pred zakonom, ili mozda jedni ponekad odgovaraju i za one druge :think:

E vidiš... u tome i jeste caka.
Optuženi koji je dosta inteligentan, pokušaće da zavara kriminaliste. Ponašaće se hladnokrvno, možemo govoriti čak i do tog domena da će možda uspeti i da zavara detektor laži (koji je siguran u 90% slučajeva). Sigurno da će naći načina da izbegne ono za šta se tereti, naravno, ne mora da znači da će uspeti, ali će sigurno kriminalistima biti teže da rade sa njima, nego sa slabije inteligentnim, jer u tom slučaju kriminalista može da vlada situacijom, sve se odbija po nekom šablonu, tačno se zna kad će da prizna da je kriv, tačno se zna u kom momentu će kakvu reakciju da ispolji, i uglavom kriminalista ne može da pogreši u odnosu na svoje iskustvo.
E sad... potičeš mnogo pitanja... saizvršilaštvo, saučesništvo itd. To baš nisu termini vezani za psihologiju, više idu u oblast prava. :)

Uglavnom iskopirao sam prve tvoje 2 recenice i paste-ovao u gugl i ono mi izbacilo sajtove sa tom pricom, a znao sam da si tako postavila a ne kuckala iz glave , to samo ja radim na celom forumu krstarice tj ne morzi me!

...tja, blago tebi!

Kliknuo sam na neki sajt i izbacilo je to pa sam poceo i da citam komentare.

Inace uz pomoc ovoga otkrivam argumente i odakle su pokupljeni kada se raspravljam ovde sa nekim a on pametuje a samo kopi pejst sa nekih wiki sajtova :hahaha::rotf:
Svako danas "moze da ima fakultet" i da vodi kvazi diskusiju sa obrazovanim ljudima uz pomoc googla.....Ali ajde da procita, instant se edukuje pa da napise svojim recima! Ma jok bre, copy/paste od slova do slova!

...jes, vala sve copy/paste od slova do slova, tacke, zareza i ostalih znakova interpunkcije...kod tebe je copy/paste verovatno zalepljen selotejpom u znak protesta

Ja te proveravao, mislio sam da si pisala nesto iz glave i da znas nesto iz antropologije posto sam nasao ovde jednu devojku koja studira to pa konacno da postoji jedna osoba sa kojom moze da se diskutuje a da ona svoja razmisljanja vuce iz citanja naucnih knjiga a ne iz prolupavanja! Rek'o da vidim mozda si i ti antropolog :mrgreen:

...e, i ja tebe proveravala, reko' da vidim, mozda si ti neki antropolog, koji barata necim...

Ja ne znam zasto svi meni nseto prcaju za Brus Li ja stavljaju klipove i tako to????

Kakve veze ima ja sa Brus Lijem, Sto Borcu za prava zivotinja npr ne kace Brus Lija???Na avataru mi Boyka...
Uskoro menjam nick..Uhvatio sam paranoju od veoma inteligentnih korisnika krstarice sa izrazito uvecanim opazanjem...

Stvarno ne razumem....

Ovo sam ja pa me zanima moze li mi iko reci kakvo je moje celo (visoko,nisko) da vidim jesam li inteligenta :per: ili nisam u matematici i nisam nesto,ali istorija mi je brate laka godine jako brzo pamtim.I samo da ispravim neko je bio rekao da njegova/njena drugarica ima visoko celo,a da ti se cini kao da je retardirana,pa i jako inteligentne osobe su retardirane ja sam ceo svoj zivot retardirana i progovaraju sa 3 ili 4 godine sto je slucaj kod Ajnstajna.
529925_111977372267877_100003668453033_68295_1570771897_n.jpg
.

Evo jos jedna moja slika kad sam bila mala tu nisam imala kosu pa se mozda vidi bolje :rotf:
398798_116155921854306_100003796975185_87811_1209249422_n.jpg
.

Hvala na citanju :hvala: :klap: pozdrav za sve dobre ljude :bye: Ali naravno i ne mislim da sam neki pametnjakovic Ajnstaj ll :p

Prvo, da li mislite da visoko čelo kod osobe pokazuje natprosečnu inteligenciju? Ako je odgovor potvrdan da li to važi uvek? Ne znam da li su rađena neka istraživanja na tu temu, baš me zanima.
Drugo, šta mu ot uopšte dođe visoko čelo? Ranije sam mislio da znam, ali sam onda u razgovoru sa nekim ljudima shvatio da oni drugačije gledaju. Da li je visoko čelo kad meriš lenjirom pa ispadne par centimetara ( ala dr Jack Shepard iz serije Lost mi prvi pada na um ) ili se gleda nešto drugo ( recimo da počinje od kose visoko )? I da li pojam visoko čelo ima veze sa pojmom veliko čelo.

Evo jedne teme za one koje zanima fiziognomika, analiza lica i slično...

Ja znam jednu sa ,,hektar" čela i nije baš neka suva inteligencija. Znam mnogo pametnije ljude sa manjim čelom. Možda se pravi ;D

Prvo, da li mislite da visoko čelo kod osobe pokazuje natprosečnu inteligenciju? Ako je odgovor potvrdan da li to važi uvek? Ne znam da li su rađena neka istraživanja na tu temu, baš me zanima.
Drugo, šta mu ot uopšte dođe visoko čelo? Ranije sam mislio da znam, ali sam onda u razgovoru sa nekim ljudima shvatio da oni drugačije gledaju. Da li je visoko čelo kad meriš lenjirom pa ispadne par centimetara ( ala dr Jack Shepard iz serije Lost mi prvi pada na um ) ili se gleda nešto drugo ( recimo da počinje od kose visoko )? I da li pojam visoko čelo ima veze sa pojmom veliko čelo.

Ti me skoro pa poznajes ko rodjeni, pa kazi...jel sam ja pametna? Il je bolje da pustim shishke?
Uostalom, razvrstaj rodbinu, prijatelje, komsije i ostale i eto ti odgovora. Sto preteza to je tachnost.
A ovi sto ocelave brzo?? Jel ih to kosa napushta jer pamet mora da izbije negde?

Znam iz okruženja nemali broj ljudi koji imaju visoko čelo, a ne ističu se ali ne mogu da tvrdim da nisu inteligentni ( možda to ne pokazuju ) - u svakom slučaju nisu idioti. Takođe, znam ljude sa srednjim čelom koji su članovi mense isl...Mislim da je potrebno gledati celo lice, samo jedan element nije dovoljan.

Generalno, inteligencija u domenu fiziologije ne zavisi od "visine čela" nego od veličine mozga. U ostalim domenima zavisi od drugih faktora.
Brahikefalni ljudi imaju i do 10% veći volumen mozga od dolihokefalnih. Planocipitalno, spljošteno teme je dokaz da se mozak razvijao u pravcu razmišljanja jer je ustupano mesto velikom u odnosu na mali mozak. Dakle, potiljak je mnogo bolji pokazatelj, što je izbačeniji, osoba je instiktivnija. To je što se fiziološke strane tiče.

Poslednja izmena:

Back