- Poruka
- 20.959
http://www.2kgames.com/civ4/home.htm
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste, a zna se da su hijeroglifi, a i klinasto pismo samo rane verzije ćirilice...JABUCHILO:cirilica (oformljena na osnovu razlicitih nasledja balkanskih linearnih simnola), etrurska i na njenom osnovu latinska elementa (sa vecim stepenom modernizacije), vlesovica (slovenske rune) - ova linearna pisma su deo jednog istog lanca vincanskog (podunavskog) nasledja. od njih se striktno razlikuju germanske rune kao srazmerno pozna varijanta, grcki alfabet kao maloazijski manirizam na temu.
tako da si zapravo ubo stotku - jesu, pisali su 'cirilicom'. i to niko sa elementarnim paleografskim i filoloskim znanjem iz oblasti ne spori... citamo knjige pa tek onda pisemo postove, tako se necemo blamirati bezveze, je li...
SiIent Bob:Jeste, a zna se da su hijeroglifi, a i klinasto pismo samo rane verzije ćirilice...
Leonardo od Vinče!Iron Lord:Vinčanski SANU foruma sprema detaljan odgovor. Bdini na vezi onlajn.
Nego, jel si ti čuo za Vinču?
Čuo si ko za Madagaskar!
Nesto ka VW Golf I, II,II,IV,V.SiIent Bob:Jeste, a zna se da su hijeroglifi, a i klinasto pismo samo rane verzije ćirilice...
SiIent Bob:Leonardo od Vinče!
JABUCHILO:meni je zapravo jezivo zanimljivo da ovde ima likova sa mozgom koji svejedno ne mogu da ocene kada je zaebancija na mestu a kada nije. naime, ovde nije isla rec o nekom subjektivnom politickom fenomenu pa da se podhebavamo i sporimo jezikom kojim su se oni sporili - ovde je rec o jednoj naucnoj stvari, proverenoj, utvrdjenoj i priznatoj.
a to sto neko ne vidi vezu izmedju recimo srpske politicke ideje (misli) i paleografskog cuda zvanog vincanica, to je legitimno, moze temu da diskvalifikuje kao nacionalno nerelevantnu. samo, ne vidim nikakve argumente za to do sada, a argumenata za obrnuto tvrdjenje samo na ovoj laganoj temi 'na temu' ima makar desetak. uzmimo samo vaznost NAUCNO PRIZNATOG FAKTA' uske logicko-istorijske srodnosti jednog pisma od severa italije i francuske do dnjepra. uz mali dodatak da su poznohriscanske verzije pismenosti slovena jedini rudiment tog hiljadugodisnjeg evropskog nasledja (da ne pominjemo prehriscanske dokazane priznanjem slovenskih runa kijevskog sabora - da, u hriscanskom saboru imamo dosta staroverackog pisma na istoku - i vlesovice)
JABUCHILO:srbi u porfirogenitovom (inace propagandnom spisu) figurisu pre svega kao politcka grupacija. kada uvodi termin srbi, nigde ne opovrgava svoje savremenike ili pretece ili naslednike koji nikada ne zaboravljaju da napomenu da su sva plemena tribalska/tracka u najuzem kulturnom i etnickom srodstvu sa sarmatima (kako su se nazivali svi severno od trakije, koja ranije zapravo kao geografski pojam nije oznacavala samo balkanski sever grcke, vec svu teritoriju evrope severno od grcke, sve do hiperboreje odnosno skandinavskog severa).
Шон:poshto si hiperborejacne znam dal' si chuo za robera filipa koji tvrdi da je odisej stigao chak do osla.... do norvreshke bato, a?.... na prvi pogled deluje blesavo ali nimalo nije shashavo. za one koji misle da su ovo nebuloze, neka chitaju malo isidoru sekulic, pa crnjanskog i samo ce vam se reci.... hiperboreja je vukla i odiseja ...
![]()
Шон:oni koji su digli ruku i potpisali da se ovo blago otudji u korist svetskog kvazi akademsko olosha i njihovih bednih politichkih oligarhija zarad izazivanja i provociranja haosa u srbiji.... bolje shto nisam vlast.... tucali bi kamen do kraja zhivota.
Jesi li ti lud?eremita:Исто као што и ово НЕ ПОСТОЈИ.......
Ваша претрага - hiemmelsscheibe von nebra - не одговара ниједном документу.![]()
![]()
![]()
sumnjivo lice:Mito ja samo kad ukucam te dve kljucne reci izbaci mi golimu stranica.Sta da ti radim ako kod tebe ne funkcionise?Zasto da ti se izvinjavam ako kod mene radi?
Sve u semu Disk iz Nebre nije ono na sta Marlon asocira.Pronadjen je na teritoriji nekadasnjeg DDR-a.Ono sto zbunjuje je fantasticna astronomaska preciznost.Kao i sa slicnim diskom pronadjenm na Kritu.
Sad sve to sto je Marlon zapoceo,Vincansko pismo,Disk iz Nebre,ja za pdf istorija.Jedino kod njega moze biti vezano za politiku
eremita:Ahahahaaaaaa....... koji si ti lik.......pa i ova adresa NE POSTOJI.....
The requested URL could not be retrieved
--------------------------------------------------------------------------------
While trying to retrieve the URL: http://www.hiemmelsscheibe-von-nebra.com/
.
sumnjivo lice:@Son
http//www.hiemmelsscheibe-online.de/
Nije bas sve onako kako ti pokusavas da predstavis.Ali navikli smo da je tvoje vidjenje jedino ispravno. Ti si malo na visem nivou,spadas u parazite.![]()
SiIent Bob:Jeste, a zna se da su hijeroglifi, a i klinasto pismo samo rane verzije ćirilice...
Шон:kao prvo, ovo je bio odgovor hiperborejcu iz moskve kao slagvort na njegovu metaforu...pod dva naravno da ovo nije podforum istorija ali kad vec nekog vuchesh za jezik a nisi ni dao svoje vidjenje vec samo link onda nisi relevantan diskutant. bez obzira na sve, udostojicu te mog skromnog stava o ovome koji dele mnogi umni ljudi danas u toj profesiji i koji naravno uopste ne mora da bude tachan....
disk iz nebre je ko shto bi rekao jedan veliki chovek prva astronomska mashina u evropi. od chega je sastavljena ta mashina...od bakra i to nasheg evropskog podunavskog bakra i to ne od onog loshijeg mediteranskog sa kipra. taj kiparski bakar smo prepustili mladjim narodima... egipcanima, vaviloncima,pa ako osh i grcima. pa dalje... sunce, zvezde, mesec su od zlata... nasheg zlata podunavskog. sve je to dragi moj kolega utvrdjeno nauchno. i ko je to je nauchno utvrdio? naravno dragi nashi evropski metalurzitreba njima malo dunavske davnine i malkice nashe vinchanske drevnosti. zashto, pitash se? prosto... zato shto se eu polako raspada a svima se predstavlja kao da jacha....
e sads ako mozhesh da razmishljash na ovaj nachin, skidam ti kapu.... ako imash drugo objashnjenje zashto im po svaku cenu treba vinchansko piismo... iz bilo kojih pobuda molio bih te da dash svoje vidjenje. samo nemoj ono izakano... mi srbi smo nesposobni da sacuvamo... neko ce to da upropasti![]()
eremita:ДаклеМ, неуморан си у троловању теме....чекај само када ти дође Шон.....има да те растури "к'о Бугарску скупштину".......![]()
![]()
![]()
Шон:ne razumesh ti to mito, ameba je politichki fanatik koji pripoveda trbuhozborstvo posle pasulja kao lek za sva ljudska zla. inache sokratov je djak po vokaciji i misli je da je idealan svet moguc jedino ako svi ljudi budu iste tezhine...![]()
Koliko me sećanje služi, ovde su neki istoriju učili iz igre Counter Strike i sl.JABUCHILO:nisam ni sumnjao da si odatle ucio istoriju. kakva igra takav i... retard.
sumnjivo lice:@Son
Disk sa Krete je od bronze ,ne od nekog siromasnog bakra kako kazes![]()
Pozdrav