Vinčanci su prerađivali bakar

Dakle:

1) Kultura Lepenski vir

kultnihleb.jpg

Starcevacka kultura: kultni hljeb sa "ocilom"

2) Starcevacka kultura

3) Vincanska kultura

4) Vucedolska kultura

glasinac1.jpg

Glasinacka kultura, Romanija, Bosna

ferizoviciopaljenegromi.jpg

Glasinacka kultura, Bosna, Rogatica, Ferizovići, Opaljene gromile

5) Glasinacka kultura

6) Butmirska kultura

03030366.jpg

Dupljajska kultura, Bela Crkva, Vojvodina, Srbija

7) Dupljajska kultura

cirna.png

Cernovodska kultura

8) Crnovodska kultura ( Cernavodă culture) ( 1500 g. stare ere).

Sta je sa ostalim "preistorijskim" kulturama u Evropi?

Poslednja izmena:
Hrastovnik

Kelti nikad nogom nisu krocili u Indiju osim za vreme britanske okupacije a i tada su to bili vise anglo-saksonci nego Kelti
http://books.google.ca/books?id=Ln9...v=onepage&q=celts, scythian or druids&f=false

Neki dan videh jednog mrcavog Indijca, veli da je Srbin. Doselili se tamo krajem neolita iz Haj-Nehaja kod Cekrcica. Svaki dan igraju hrkljus i pre utakmice pevaju Boze pravde.

http://www.scribd.com/doc/16882199/BAArsenovic-Obredne-Pjesme-Drevnih-Srba-u-Indiji

E ovde jesi u pravu da je to stariji jezik od sanskrita ali ponavljam, nisu ga odneli nikakvi Kelti vec Ariji koji su dosli iz Evrope.

Kelti koje poznajemo kao Kelte nemaju nikakvu krvnu vezu sa Srbima niti su je imali. Bili su turanski narod dok iz Evrope nisu dosli Ariji i doneli im nesto sto su oni prihvatili- IE jezik i kulturu. Isto onako kako su to ucinili Madjari koji su do dolaska Huna bili mahom Sloveni.

http://www.scribd.com/doc/8122863/Branislava-Bozinovic-Recnik-srodnih-sanskritskih-i-srpskih-reci

Nemas ti pojma o istoriji i sva tvoja bubetanja i lupetanja treba zanemariti.

Poslednja izmena:
Ovako se ne diskutuje. Svaki moj argumentom potkrijepljeni prilog se ad hominem odbacuje kao rezultat ideolosko-politickh misljenja Zapadnih strujanja u odnosu na srbsku istoriju i Srbe uopste.

Nego kako? Ovako:

Nemas ti pojma o istoriji i sva tvoja bubetanja i lupetanja treba zanemariti.

Je li ti to kritikujes samoga sebe ili nekog drugog? :D
Kako mozes druge otpuzivat' za ad hominem, a gle' kako pises i sam?

Nego kako? Ovako:

Je li ti to kritikujes samoga sebe ili nekog drugog? :D
Kako mozes druge otpuzivat' za ad hominem, a gle' kako pises i sam?

Uzmi neki moj prilog sa ove teme i opokazi gdje si konkretno govorio o tom prilogu. Uvijek izmisljas nesto deseto i ti o ostali s tobom, odvlaceci paznju od glavne teme. Svjesno se sabotira tema, da se ne bi doslo do konacnog razotkrivanja lazi o Srbima. To znaci samo jedno: Hrastovnik je u pravu! :super:

Poslednja izmena:
Uzmi neki moj prilog sa ove teme i opokazi gdje si konkretno govorio o tom prilogu. Uvijek izmisljas nesto deseto i ti o ostali s tobom, odvlaceci paznju od glavne teme. Svjesno se sabotira tema, da se ne bi doslo do konacnog razotkrivanja lazi o Srbima. To znaci samo jedno: Hrastovnik je u pravu! :super:

Hrastovnice, vec sam ti rekao oko cega se ne slazem sa tobom.

Naravno da si u pravu i ti nekad oko necega; nema covjeka koji non-stop grijesi.

Ako si mislio na ovaj post - http://forum.krstarica.com/showthre...vali-bakar?p=21922628&viewfull=1#post21922628 - nisam ga bas razumio sto bi trebalo to da znaci, tako da ga nisam uopste ni komentarisao. Ne mogu da komentarisem kada ne razumijem sto ti zapravo hoces da kazes.

A to sto te ja ne razumijem naravno da ne cini po automatizmu da si u pravu...

Govorim o kulturama na Balkanu i oko podrucja oko usca Save i Dunava. I koja je prva najstarija istorijska kultura nakon svi kultura na Balkanu i kultura oko usca Save i Dunava? Halistat?

Nije problem sto govoris o kulturama Balkana (cak je to i vrlo dobro) ali nije dobro sto ih sve vezujes za tvoje *** Kelte.

Evo ti za primer, vec sam pisao u okviru ove teme da su po arheoloskim ostacima, Starcevicku kulturu sagradili ljudi "sredozemnog antropoloskog tipa" sto ce reci, dosljaci iz Male Azije koji su doneli ratarstvo i stocarstvo. Zar i oni moraju biti Kelti? Jesu li Arapi Kelti? Jesu li crnci Kelti?

Zato sam cuo za Deretica.

Je l' ti stvarno verujes svakoj knjizi koju procitas?

U tebe je najveci problem sa asinhronizacijom onoga o cemu propovedas i sa besomucnim vezivanjem svega i svacega za Kelte koji su potekli od Srba )))

Nije problem sto govoris o kulturama Balkana (cak je to i vrlo dobro) ali nije dobro sto ih sve vezujes za tvoje *** Kelte.

Evo ti za primer, vec sam pisao u okviru ove teme da su po arheoloskim ostacima, Starcevicku kulturu sagradili ljudi "sredozemnog antropoloskog tipa" sto ce reci, dosljaci iz Male Azije koji su doneli ratarstvo i stocarstvo. Zar i oni moraju biti Kelti? Jesu li Arapi Kelti? Jesu li crnci Kelti?

U Malu Aziju dosli su iz Sumera nakon rusenja vavilonske kule i odatle na Balkan preko Bosfora. Crnci su Hamovci, Arapi smjesa Semita i Hamovaca.

Zato sam cuo za Deretica.

Je l' ti stvarno verujes svakoj knjizi koju procitas?

U tebe je najveci problem sa asinhronizacijom onoga o cemu propovedas i sa besomucnim vezivanjem svega i svacega za Kelte koji su potekli od Srba )))

Naravno da ne vjeruje; sto god mu ja postavim vatikansko-becko-berlinska je produkcija, tako da ne priznaje.

Ne brini ti, ne zna ni on ko je to.

http://onlinebooks.library.upenn.ed...ons of a thug / by captain meadows taylor&c=x

Covjek je novinar koji radio u upravi britanskoj u Indiji i malo se zanimao u svom zivotu - malo kao knjizevnik, malo kao istrazivac. On je bio sve po malo - pisac, geolog, pravnik, botanicar - sve samouki (skole cini mise da nije imao nikakve). Ovako je vrlo impresivna i inspirativna licnost, ali to djelo koje je postavio Hrastovnik i nema neke naucne vrednosti, vec knjizevne...

Naravno da ne vjeruje; sto god mu ja postavim vatikansko-becko-berlinska je produkcija, tako da ne priznaje.

Ne brini ti, ne zna ni on ko je to.

http://onlinebooks.library.upenn.ed...ons of a thug / by captain meadows taylor&c=x

Covjek je novinar koji radio u upravi britanskoj u Indiji i malo se zanimao u svom zivotu - malo kao knjizevnik, malo kao istrazivac. On je bio sve po malo - pisac, geolog, pravnik, botanicar - sve samouki (skole cini mise da nije imao nikakve). Ovako je vrlo impresivna i inspirativna licnost, ali to djelo koje je postavio Hrastovnik i nema neke naucne vrednosti, vec knjizevne...

Nikakve skole? Smijesan si:

"TAYLOR, Philip Meadows, Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan, and Results of Examination of a Group of Ancient Cairns on Twizell Moor, in Northumberland Transactions of the Royal Irish Academy [24] (1865), 329-62. Description of Cairns was published separately (presumably by Taylor) as Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan; From the Transactions of the Royal Irish Academy (Dublin: 1865). Both articles were published as a pamphlet as Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan; to which are added Results of Examination of a Group of Ancient Cairns on Twizell Moor, in Northumberland, Exhibiting Similarity in Construction and Contents with Cairns in the Dekhan. With sixty-eight illustrations from his original sketches and surveys (Dublin: M. H. Gill, 1865). Both were reprinted separately in 1873. Description of Cairns was reprinted in Megalithic Tombs and Other Ancient Remains in the Deccan; papers (Hyderabad: Archaeological Department of Hyderabad, 1941)."

http://members.iinet.net.au/~cgosling@ozemail.com.au/Taylor.html

Poslednja izmena:
Nikakve skole? Smijesan si:

"TAYLOR, Philip Meadows, Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan, and Results of Examination of a Group of Ancient Cairns on Twizell Moor, in Northumberland Transactions of the Royal Irish Academy [24] (1865), 329-62. Description of Cairns was published separately (presumably by Taylor) as Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan; From the Transactions of the Royal Irish Academy (Dublin: 1865). Both articles were published as a pamphlet as Descriptions of Cairns, Cromlechs, Kistvaens, and Other Celtic, Druidical, or Scythian Monuments in the Dekhan; to which are added Results of Examination of a Group of Ancient Cairns on Twizell Moor, in Northumberland, Exhibiting Similarity in Construction and Contents with Cairns in the Dekhan. With sixty-eight illustrations from his original sketches and surveys (Dublin: M. H. Gill, 1865). Both were reprinted separately in 1873. Description of Cairns was reprinted in Megalithic Tombs and Other Ancient Remains in the Deccan; papers (Hyderabad: Archaeological Department of Hyderabad, 1941)."

http://members.iinet.net.au/~cgosling@ozemail.com.au/Taylor.html

Dragi moj Hrastovnice, pa je l' ti znas da citas bibliografske jedinice???

To je mjesto objavljivanja tog clanka njegovog; Transactions of the Royal Irish Academy je izlazio od 1787. do 1907. godine, u ukupno 33 primjerka. Sta, ti mislis samo zato sto je irska Akademija objavila njegovo djelo, to po automatizmu znaci da je covjek skolovan i da Akademija u periodiku nikada ne bi stavila nesto od covjeka bez skole? :whistling:

Dragi moj Hrastovnice, pa je l' ti znas da citas bibliografske jedinice???

To je mjesto objavljivanja tog clanka njegovog; Transactions of the Royal Irish Academy je izlazio od 1787. do 1907. godine, u ukupno 33 primjerka. Sta, ti mislis samo zato sto je irska Akademija objavila njegovo djelo, to po automatizmu znaci da je covjek skolovan i da Akademija u periodiku nikada ne bi stavila nesto od covjeka bez skole? :whistling:

Samo sm ti pokazao da covjek nije bio bez skole i da je ipak bio u vrhu ondasnje irske inteligencije.

Back