Vikiliks otkriva: Jeremić pokraden, prelazi u SNS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Somebody74

Poznat
Poruka
7.985
BEOGRAD, 22. decembar 2010, (Njuz) – Najnovija dokumenta objavljena na sajtu Vikiliks otkrivaju da je ministar spoljnih poslova Srbije, Vuk Jeremić, pokraden na izborima za potpredsednika Demokratske stranke, te da se sprema njegov prelazak u Srpsku naprednu stranku.
Džulijan Asanž, za većinu moderni Robin Hud, eksluzivno je došao do dokumenata u kojima se jasno vidi da je Vuk Jeremić pokraden na izborima za potpredsednika Demokratske stranke, te je te informacije objavio na sajtu Vikiliks u dokumentu “Šekspir’.
U dokumentima do kojih je došao Asanž vidi se da su Čedomir Jovanović, lider Liberalno demokratske partije, i Ilir Meta, zamenik premijera Albanije, preko svog iPad kompjutera hakovali novi sistem elektronskog glasanja kada su videli da Jeremić ima izgledne šanse da bude pretposlednji na glasanju.
Kako navodi Asanž, sistem administratori DS-a, koji su stvari deca visokog funkcionera, sve vreme su bili na Fejsbuku i nisu obratili pažnju da sistem ne radi. Nakon toga prešlo se na ručno glasanje.
Međutim, kontrolori su na ručnom glasanju puštali i goste koji nisu imali pravo da glasaju što je rezultiralo time da Jeremić dobije najmanje glasova.
Takođe, postoji zvučni zapis, koji Asanž nije hteo još uvek da objavi, u kojem zamenik premijera Albanije izgovara “vjedh” što prevedeno sa albanskog znači “pokrasti”.
Kada je video šta mu se sprema Jeremić je za dnevni list Alo izjavio: “Monstruozno su me pokrali”, ali je to ubrzo zataškano i sklonjeno sa sajta (više o ovome na http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/43280-Jeremi-Monstruozno-pokrali.html )
Jeremić je izjavio da još uvek nema komentar i da bi Šekspir u ovakvoj situaciji ostao nem, dok je Jelena Trivan iz DS-a poručila medijima:
- Odakle nekome pravo da se meša u interne stvari Demokratske stranke? Naravno da je sve to neistina!
Postoje indicije da će posledica ovoj razvoja događaja biti prelazak Jeremića u Srpsku naprednu stranku a naprednjaci nagoveštavaju da će on voditi resor nauke u toj stranci, s obzirom da je diplomirao teoretsku fiziku na Kembridžu.:zima:
Marko Jevtić
http://www.njuz.net/vikiliks-otkriva-jeremic-pokraden-prelazi-u-sns/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top