Vicevi o Muji i Hasi

Šeta Mujo šumom kad ga napade medved. Hrvaju se i tuku tako oni deset minuta i medved pobeže u šumu. Sretne medveda lisica, vidi sve krvavi podlivi i uboji na medveđem licu, pa ga upita:"Šta ti se to desilo, kukala ti majka?" A medo će:"A što me onaj Mujo unakazi ..."

Mujo nije baš vešt u udvaranju pa pita prijatelja Hasu za savet.
Kaže mu Haso:
– Moraš biti profinjen. Recimo, kad priđeš devojci, reci joj da je lepa, a ne da je seksi.

Sutradan Mujo stoji na autobusnoj stanici, a kraj njega lepa devojka. Prilazi on njoj i kaže joj:
– Dobar dan. Samo sam vam želio reći da ste jako lepi, a niste seksi.

Polagali Mujo i Haso geografiju. Ulazi Mujo prvi, a na zidu karta BiH. Profesor ga pita:
– Šta je ovo Mujo?

Mujo gleda i ćuti. Profesor se dere na njega i kaže:
– Kako te nije stid? Ne znas šta je ovo. Ovo ti je sve u Životu, ovo ti je majka! Izlazi napolje!

I izađe Mujo, a Haso ga odmah pita:
– Šta je bilo Mujo?

– Šuti, ne pitaj. Nisam prepoznao ni rodjenu mater.

Profesor prozove Hasu, pa i njega pita:
– Šta je ovo na zidu?

Haso gleda i kaže:
– Eeeee… Gledaj, ko da je sad vidim. Rahmetli Zejna, Mujina mater

47b9604a2f8ccc8775b0b8617ef15e4a.jpg

Fata ljuta na Muju pa mu drži “predavanje”:

– E, moj Mujo, baš si nesposoban! Toliko si nesposoban da, kad bi postojalo natjecanje u nesposobnosti, sigurno bi osvojio drugo mjesto! Mujo:
– A zašto drugo, zašto ne prvo?
– Pa zato što si nesposoban!

Mujo u sudnici, sudija mu izriče kaznu.

– Žao mi je, moram vas osuditi zbog proizvodnje i prodaje rakije! – kaže sudija.
– A ko me video da proizvodim rakiju? – odgovori Mujo.
– Nisu vas videli ali su vam u podrumu pronašli sav za to potreban alat
– Onda me osudite i za silovanje
– Zašto za silovanje?
– Imam i za to sav potreban alat

Testiraju u Americi najnoviji AI aistem.

Udje Amerikanac, odgovor za 3 sekunde odštampan
Udje Rus, odgovor za 3 sekunde odśtampan
Udje Kinez, odgovor za 3 sekunde odśtampan
Udje Mujo i izadje a kompjuter śtampa li śtampa više od tri sata...

- Šta si ga pitao? - upitaśe šokirano Muju
- Djes ba jarane, šta ima? I onda on počeo śta sve ima...
pitao sam chatGPT i ovo mi je odgvorio

Evo ba, sve po starom! Kod tebe? Šta ima novo? 😊

Uvlači se Mujo u krevet pijan k’o letva, privije se uz Fatu i kaže joj:

– Fato, baš nam je dobro!
– Tebi možda jest, a meni je zlo od tebe! – odgovara Fata.
– Dušo, matičar je rekao u dobru i zlu, opusti se i spavaj!

A Fata će na to:
– Rekao je i dok nas smrt ne rastavi, pa se ti opusti i spavaj!

Mujin kanadski dnevnik

Mujo se kao izbjeglica uspio dokopati Kanade. Oduševljen svime što je tamo vidio i doživio, odluči pisati dnevnik. Evo što je zapisao:
12 8. — Uselili smo u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovdje je tako lijepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snijegom.

14.10. — Kanada. To je najljepša zemlja na svijetu. Lišće je poprimilo sve one divne nijanse žute i zelene boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena. Tako su graciozni. To su najljepše životinje na svijetu. Ovo mora da je raj.

11.11. — Dan sjećanja (Kanadski državni praznik). Lov na jelene će početi uskoro. Ne mogu da zamislim da neko može ubiti tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro snijeg. Tako je divno.

2.12. — Noćas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bijelim pokrivačem. Izgleda kao najljepša razglednica. Izašli smo napolje, očistili stepenište i prilazni put, a onda se grudali (ja pobijedio!). Kada je prošla ralica morali smo ponovo očistiti kapiju. Koja divna zemlja. Volim Kanadu.

12.12. — Noćas opet snijeg. Opet prošla ralica i zatrpala kapiju. Ovdje je prekrasno.

19.12. — Noćas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdje je zaista divno samo sam malo umoran od lopatanja. Opet prokleta ralica.

22.12. — Opet padaju ona bijela govna!!! Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa ralicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije. Šupak.

23.12. —Još malo usranog snijega. Ako mi ikad padne šaka onaj što vozi grtalicu, ubit ću ga. Što ne posipaju više soli po cesti pa da se prije otopi?!

27.12. — Noćas opet snijeg. Ne izlazim već tri dana osim što čistim snijeg kad god prođe ralica. Ne mogu nigdje ići, auto se zaglavio u brdu snijega ispred kapije, a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 cm tih bijelih govana.

28 12 — Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi neće se otopiti do ljeta. Ralica se zaglavila i taj šupak došao kod mene da traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći ta govna sa vrata što ih je on nabacio i zamalo da sam mu je slomio o glavu.

5.1. — Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao udario autom jelena. Više od 3000 dolara štete. Te nemani treba sve pobiti. Svugdje ih ima. Što ih lovci ne pobiše sve jesenas?

3.5. — Odvezao auto kod mehaničara. Nevjerojatno koliko je zahrđao od soli što je posipaju svuda.

10.5. — Selim na Floridu. Ne mogu ni zamisliti kako neko normalan može živjeti u prokletoj Kanadi.

Mujo rješava ukrštenicu pa, kad je zapeo, pita Hasu:
– Reci životinju koja ima pet slova, počinje na R i završava na R.
– Krava!
– Ma, kako krava?
– Pa lepo. Krava počinje rogom i završava repom, oba su ti na R!

Dolazi Mujo Hasi i pita ga što čita.
Haso: Čitam logiku.
Mujo: A što je logika?
Haso: Pa evo ovako… Imaš li ti akvarij?
Mujo: Imam
Haso: To znači da imaš ribice?
Mujo: Da
Haso: Znači da voliš životinje?
Mujo: Da znači
Haso: To znači da voliš i ljude?
Mujo: Pa da.
Haso: To znači da voliš žene, što znači da nisi p..eder.
Mujo: Pa da.
Haso: E to ti je logika.

Svidjelo se sve to Muji, pa i on kupi istu knjigu i baci se na čitanje.
Jednom svrati Suljo i pita ga: Šta to čitaš?
Mujo: Logiku.
Suljo: Šta je to logika?
Mujo: Imaš li akvarij?
Suljo: Ne.
Mujo: Marš, pederu jedan!!!

Back