Vicevi o Muji i Hasi

a8cdf69abf686e4a76086b50a054426b.jpg

Ode Milojko u opštinu i na šalteru zatraži obrazac za promenu imena. Pita ga referent:
- Zbog čega to radite?
- Svi mi se smeju - odgovara Milojko.
- Dobro, recite kako se zovete.
- ******* Milojko.
- Auuuuu stvarno ružno! Kako biste se hteli zvati?
- ******* Milutin.

Dođe Mujo na razgovor za posao vozača autobusa. Na kraju mu vlasnik firme kaže:
– Primljen si, ali moram ti napomenuti da ćeš morati i voziti i naplaćivati karte.
– Nema problema – odgovori Mujo.

Drugi dan sleti Mujo u provaliju, slupa autobus, on i putnici završili u bolnici. Dođe mu gazda u posjet pa ga pita:
– Pa dobro, Mujo, u čemu je problem? Kako se to dogodilo?
– Ma pravo da vam kažem, ni ja ne znam. Ja sam bio u zadnjem dijelu i naplaćivao karte.

Otišao Mujo pecati na neko jezero u Americi gdje je inače pecanje zabranjeno. Ribe k’o pijeska. Začas navadio punu kantu ribe i taman je ponio prema autu, kad – rotacija. Policija!

Policajac: “Gospodine, ovdje je pecanje zabranjeno. Morat ćete krivično odgovarati za te ribe!”

Mujo: “Ovo su moje ribe!”

Policajac: “Kako to tvoje?”

Mujo: “Fino. Ovo su moje ribe. Ja ih svako jutro donesem ovdje na jezero, pustim ih da se malo isplivaju, poslije ih zovnem, one se fino vrate u kantu, nosim ih kući i sve tako. Hoćete li da vam pokažem?”

Policajac: “Hajde.”

I Mujo istrese ribe u jezero. Tajac nekoliko sekundi…

Policajac: “Hajde sad.”

Mujo: “Šta?”

Policajac: “Pa zovni ih!”

Mujo: “Koga?”

Policajac: “Pa ribe.”

Mujo: “Koje ribe?”

Dođe Mujo kod Hase u posetu. Posle večere i prijatnog druženja ponudi mu Haso, da prespava kod njega, ali…
– Kod mene i Fate u krevetu ne možeš spavati, jedino možeš spavati kod Bebe, kaže Haso.
– Pa neću spavati kod bebe! Daj ti meni jastuk pa ću leći u kupaonicu, u kadu. Biće sve u redu – odgovori mu Mujo.
I tako legne Mujo u kadu i zaspi.
Ujutro ga probudi neko. On trlja oči i vidi kako u kupaonicu ulazi prelepa devojka duge crne kose, dugačkih nogu i bujnih grudi.
– Zdravo- kaže ona – ja sam Beba!
– Zdravo! Ja sam idiot! – odgovara Mujo.

Fata ljuta na Muju pa mu drži “predavanje”:
– E, moj Mujo, baš si nesposoban! Toliko si nesposoban da, kad bi postojalo natjecanje u nesposobnosti, sigurno bi osvojio drugo mjesto! Mujo:
– A zašto drugo, zašto ne prvo?
– Pa zato što si nesposoban!

Pita Fata Muju : De mi reci svega ti sta je tebi najsladje na svijetu.
A Mujo ce ko iz topa: pa znas bona sta je to je PHi:ka bona, od nje ti nema nista sladje....
A Fata ce ti Muji: Jok bolan Mujo, nisi ti probo kHu:ca, pa da vidis kako je on sladak, garant bi promjenio misljenje...

Otišao Mujo u Englesku tražiti posao. Uskoro se vratio s gomilom love. Pita ga Haso kako je zaradio tolike pare.
– Pa kartao sam poker – kaže Mujo.
– Ali ti slabo igraš poker!
– Ma u prvoj partiji, kad sam tražio da vidim karte od onoga što je rekao da ima poker,
on mi je odgovorio ga vrijeđam jer engleski džentlmeni igraju na savjest i poštenje. E, kad je onda mene karta krenula…

Back