Vicevi o Muji i Hasi

Screenshot_20241116-154411-366.png

Mujo i Haso ostali su bez para totalno, a kako glad ne pita, odlučili oni okušati sreću u obližnjoj ćevapdžnici.

Uđe prvo Mujo, najede se, pa kad je bio red da plati, priznao je da je bez para, a glad ga naterala...

Gazda mu zalepi jednu vruću šamarčinu i izbaci ga ulicu.

Uđe Haso, najede se besplatno, i opet ista priča, no njemu gazda zavali vrući šamar i nogu u dupe.

Haso se okrene i priupita konobara:

_ Kad je to točno poskup'lo, matere ti?

Mujo kupio novi auto, pa pozvao Hasu da se provozaju. Krene Mujo punom brzinom, ali se upali crveno svjetlo, pa Mujo odmah zakoči, a Haso zadivljeno upita:
– Matereti, kako s’ tako brzo zakočio?
Mujo se nasmije:
– Jarane, ovo ti je ABS!

Nakon par dana Haso skuca pare za starog Golfa jedinicu i pozove Muju na vožnju.
Juri Haso i na jednoj raskrsnici počne kočiti, no Golf prokliže sve do druge strane. Mujo uplašeno upita:
– Jarane, šta je ovo?

Haso slegne ramenima:
– Jeb’ga, jarane, ovo t’ je ASS…

Mujo zbunjen:
– Šta ti je to ASS, bolan?

Haso uzdahne:
– Ako stane, stane…

Mujo se oženio Fatom i nakon prve bračne noći Fata razočarano kaže:
– Mujo, bolan, ništa ti u krevetu ne kontaš, pogotovo ne ono z*uza… A to ti je meni poseban merak. Hajde ti to vježbaj na nekom stablu u šumi pa ćemo probat’ opet za mjesec dana!

Mujo je marljivo vježbao i nakon mjesec dana kaže Fati da je spreman, pa se oni upute u spavaću sobu. Fata se namjesti na krevet i reče:
– De sad ti meni tako k’o što si vježb’o u šumi!

Mujo klimne glavom, zaleti se i opali je nogom u guzicu iz sve snage. Fati skoro oči iskočile, pa se izdere na njega:
– Šta me lupaš, budalo jedna, jes’ poludio?

Mujo slegne ramenima:
– Pa moram provjerit prvo da nema neko gnijezdo osa il’ stršljena…

Muji posao krenuo slabije, pa odluči uložiti kako bi imao bolje proizvode i bio konkurentniji na tržištu.
Krene on na turneju po bankama tražiti kredit i nakon cjelodnevnog razgovaranja i pregovaranja, stigne uvečer u kavanu.

Haso ga upita:
– I, Mujo, jesi li našao banku koja će ti dati kredit?

Mujo sretno odgovara:
– Jesam, bolan, i to takvu banku da ne trebam jamce za kredit!

Haso ga pogleda ispod oka i ispali:
– Eh, ***** takav kredit koji moraš sam vraćati!

Umrla Fata
Na sahrani ljudi noseci Fatu okliznu se a Fata ustade.
Doktor ustanovi da je imala klinicku smrt

Nakon nekoliko godina Fata opet umre
Kada su je poneli, Mujo se okrenu i dreknu na ljude:
-Ko se sad oklizne , ****** mu sve po spisku

Sjedi Mujo u kafiću tužan, a pred njim pivo. Dođe Haso, ugleda pivo i popije ga. Mujo zaplače. Haso će:

– Što je Mujo, što cviliš zbog jednog piva?
– A jest mi danas dan, ništa mi ne ide od ruke.
– Što je bilo? Reci mi.
– Jutros, nakon noćne smjene, ulazim u stan, a Fata s drugim u krevetu. U podne mi javi firma da sam dobio otkaz. Fata mi pobježe s onim tipom, svu lovu digla iz banke tako da sam ost’o bez kinte. Došlo mi da se ubijem. Uzmem konop da se objesim, pukne. Uzmem pištolj da se upucam, zaglavi. Legnem na tračnice, vlak ost’o negdje zatrpan u snijegu. Zadnjim novcem kupim otrov i istresem ga u pivo, a eto mi ga ti popiješ.

Došao Mujo u matični ured po informacije u vezi s vjenčanjem pa pita matičara:

– Recite mi, je l’ se Fata i ja možemo vjenčati srijedom?
– Pa zašto srijedom, svi se žene subotom? – u čudu će matičar.
– Ma, ne bih si htio upropastiti vikend – odgovori Mujo.

U sitni sat Mujo pripit ulazi u stan, Fata ljuta kao ris dočekala ga na vratima:
– Tako dakle, u tri ujutro se vraćaš kući?

Mujo mrtav-hladan odgovori:
– Ma ko kaže da se vraćam? Doš’o sam po gitaru!

Vratio se Mujo iz Afrike i društvu u kafiću prepričava doživljaje sa safarija:
– Jedne noći čujem neki šum. Ustanem iz kreveta i vidim da mi se približava slon. Skočim, zgrabim pušku i ubijem slona, onako u pidžami…
– Ma daj – prekine Haso – odakle slonu pidžama?

Back